Şimdi Ara

Bilgisayarımdaki sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarım ile ilgili birkaç sorunu paylaşmak istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
    Öncelikle Sistemim;
    Anakart : Asus m5a99x evo r2.0
    İşlemci : Amd fx 8150
    Ekran Kartı : Sapphire hd7850 2gb 256bit gddr5
    Ram : Gskill Ripjawsx 2x8gb cl9 1600mhz
    Ssd : Samsung 850 evo 250gb
    Hdd : Seagate 7200rpm 1tb
    Kasa : Cooler Master (modelini bilmiyorum 600w psu yine cooler master)

Şimdi sorunlara gelelim;
    1. Ram 667mhz gözüküyor. Sanırım 800mhz olması gerekiyor. Bios tan manuel 1600mhz seçiyorum yine de bilgisayarımı açtığımda 667mhz görünüyor. (Bios güncel. memOK tuşunu denedim.)
    2. Anakartta chafan 3 e sonradan taktığım fan 675000rpm de dönüyor görünüyor. Diğer fanlar normal değerlerinde.
    3. Anakarttaki +3.3v ani düşüş (0,5v gibi değişiyor) yaşıyor. Gün içinde 1-2 kere denk geliyor. Uyarı veriyor ve hemen düzeliyor. Bir iki kere +12v ta ani düşme yaşadı. Uyarı verdi düzeldi. Bazen +vdda voltage da aynı şekilde uyarı veriyor ve hemen düzeliyor. Yaklaşık 1 aydır böyle çok sık yapmıyor ama belli bir durumda da yapmıyor. Mesela bazen oyun oynarken bazen int.te gezinirken bazen boşta dururken yapıyor. En son sisteme SSD ve bir egsoz fan taktım (chafan 3 olan) ondan bir süre sonra başladı. İlgisi olabilir mi?
    Sanırım son sorun psu kaynaklı. Biraz araştırma yaptım ve şu iki psu arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz;
    Seasonic platinum 860w
    Evga Supernova g2 850w

• Bir de ekran kartımın gpu macununu değiştirdim iki ay önce o zamandan beri boşta 30 derece yükte 31 derece gösteriyor. (AI Suite 2'de) Normal midir bu daha önce boşta 30 yükte 50yi buluyordu.
  • subconcs S kullanıcısına yanıt
    Bence anakarttada da birşeyler olabilir, amd chipset böyle sorunlara aşinadır.

O kadar yüksek psu ' lara gerek yok, sistemin orta seviye zaten.

• Psu yu değiştirmeden anlayamam sanırım sıkıntının anakarttan olup olmadığını. İlerleyen dönemde ekleme yapmayı düşünüyorum sisteme ekran kartı, işlemci gibi o yüzden yüksek wattlı psu bakıyorum.
  • Dark Ninja + Seasonic 1050w 80+gold aldım. İki gündür kullanıyorum. Voltaj sorunu ve chafan3 teki sorun düzelmiş görünüyor. Sorun psu daymış. Ram sorununu hala çözemedim. Acaba anakarttaki TPU yu aktif hale getirmem mi gerekiyor. Şu anda EPU aktif. İkisini de aktif etsem sıkıntı olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Açılmayan PC Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.