Şimdi Ara

BİLGİSAYARIMDAN BEKLENEN PERFORMANSI ALAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 hafta önce bir toshiba satallite L50-B-1NJ laptop aldım özellikleri:
    -----------------------------
    İşlemci Özellikleri
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    İşlemci Markası Intel
    Bilgi
    İşlemci Teknolojisi Core i5
    İşlemci Hızı 1.7 GHz Turbo İle 2.7 GHz
    İşlemci Numarası 4210U
    Ram Özellikleri
    RAM Kapasitesi 8 GB
    RAM Tipi DDR3
    Ekran kartı
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız
    Ekran Kartı Markası AMD
    Bilgi
    Ekran Kartı Hafızası 2 GB
    Grafik Kart
    Ekran Kartı Chipseti R7 M260
    Hafıza Bus Hızı
    Optik Sürücü DVD Super Multi

Bu laptopun özelliklerini oynamak istediğim oyunların önerilen sistem gereksinimleriyle karşılaştırıyorum ve laptopun özellikleri daha iyi çıkıyor fakat yinede oyunlar en düşük ayarlarda ekran kartının 3 boyutlu ayarlarını düşürerek bile kasmadan oynayamıyorum driverların updateli olduğunu aygıt yöneticisi ve iobitin driver booster adlı uygulamasıyla kontrol ettim herşey up to date görünüyor ve güç ayarları yüksek performansta kullanıyorum acaba bu sorun nedir lütfen yardımcı olunuz...

• Oyunlar ekran kartını görmüyor olabilir bence.Mesela PES 2015 oyununda çoğu kişi ekran kartını oyunun görmemesinden şikayetçi olmuştu.O tür bi sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keusersoze34

Oyunlar ekran kartını görmüyor olabilir bence.Mesela PES 2015 oyununda çoğu kişi ekran kartını oyunun görmemesinden şikayetçi olmuştu.O tür bi sorun olabilir.
    Nasıl anlarım oyunların ekran kartını görüp görmediğini
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saloooo

Nasıl anlarım oyunların ekran kartını görüp görmediğini

Alıntıları Göster
    Hocam kolay yoldan ekran kartının en yüksek çözünürlüğüne bak , sonra oyuna girip çözünürlük ayarlarını en yükseğe ayarla.Her iki çözünürlükte aynıysa benim yazdığım sorun geçersiz çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keusersoze34

Hocam kolay yoldan ekran kartının en yüksek çözünürlüğüne bak , sonra oyuna girip çözünürlük ayarlarını en yükseğe ayarla.Her iki çözünürlükte aynıysa benim yazdığım sorun geçersiz çıkacaktır.

Alıntıları Göster
    ikisi de 1366x768 çıktı ama benim 2 tane ekran bağdaştırıcım var biri amd r7 620m asıl olanı bi de intel hd graphics var şimdi intel olan 1792mb ramli ve hepsi paylaşımlı yani benim laptopun raminden alıyo amd r7 260m'in aksine(2gb paylaşımsız)

acaba oyun bu dandik olan inteli mi kullanıyor kullanmıyorsa bile bu intell hd graphics ne işe yarıyor

• quote:

ikisi de 1366x768 çıktı ama benim 2 tane ekran bağdaştırıcım var biri amd r7 620m asıl olanı bi de intel hd graphics var şimdi intel olan 1792mb ramli ve hepsi paylaşımlı yani benim laptopun raminden alıyo amd r7 260m'in aksine(2gb paylaşımsız)

acaba oyun bu dandik olan inteli mi kullanıyor kullanmıyorsa bile bu intell hd graphics ne işe yarıyor

Alıntıları Göster
    hocam dediğim sorun da o işte.intel hd graphic dediğiniz benim bildiğim dahili (on board) ekran kartıdır.ama ikisi de aynı çıktı diyorsanız bence ekran kartında bir sorun yok gibi gözüküyor.

• quote:

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 hafta önce bir toshiba satallite L50-B-1NJ laptop aldım özellikleri:
    İşlemci Özellikleri
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    İşlemci Markası Intel
    Bilgi
    İşlemci Teknolojisi Core i5
    İşlemci Hızı 1.7 GHz Turbo İle 2.7 GHz
    İşlemci Numarası 4210U
    Ram Özellikleri
    RAM Kapasitesi 8 GB
    RAM Tipi DDR3
    Ekran kartı
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız
    Ekran Kartı Markası AMD
    Bilgi
    Ekran Kartı Hafızası 2 GB
    Grafik Kart
    Ekran Kartı Chipseti R7 M260
    Hafıza Bus Hızı
    Optik Sürücü DVD Super Multi

Bu laptopun özelliklerini oynamak istediğim oyunların önerilen sistem gereksinimleriyle karşılaştırıyorum ve laptopun özellikleri daha iyi çıkıyor fakat yinede oyunlar en düşük ayarlarda ekran kartının 3 boyutlu ayarlarını düşürerek bile kasmadan oynayamıyorum driverların updateli olduğunu aygıt yöneticisi ve iobitin driver booster adlı uygulamasıyla kontrol ettim herşey up to date görünüyor ve güç ayarları yüksek performansta kullanıyorum acaba bu sorun nedir lütfen yardımcı olunuz...

Merhabalar öncelikle iyi bayramlar. Yaşamamış olduğunuız sorunun çözümü ile ilgili bir kaç öneride ve tahminde bulunayım.

1- Öncelikle yeni nesil laptoplar çift ekran kartlı Bunlardan bir tane "INTEL HD Graphics" İkinciside " ATI Ekran kartı " Oyunu açarken mouse ile sağ tuş tıklayınız "ekran kartını seçiminizi ATI Ekran kartıyla çalıştır diyiniz." Bunu yapmaz iseniz oyununuz INTEL ekran kartıyla çalışacaktır ve oyunlarda performans alamayacaksınız.

• eriselektronik E kullanıcısına yanıt
    oyuna sağ tıklıyorum fakat bahsettiğiniz ekran kartı seçimi seçeneği yok nasıl bulurum?
  • quote:

oyuna sağ tıklıyorum fakat bahsettiğiniz ekran kartı seçimi seçeneği yok nasıl bulurum?

Aygıt yöneticisi - Görüntü bağdaştırıcılarının "print screen" alıp paylaşabilirmisiniz.

• quote:

https://store.donanimhaber.com/ea/20/45/ea2045b6b128a1a33995bca390e1b5e0.png
     BİLGİSAYARIMDAN BEKLENEN PERFORMANSI ALAMIYORUM
    Sürücüleri Orjinal sitesinden ya da içerisinden çıkan cd den mi kurdunuz yoksa Driver Packtan mi kurdunuz ? Driver Pack tarzı programdan kurduysanız bu özellik çıkmaz

bazılarını driver booster programından bazıları intel driver utilityden(intelin kendi programı)
  • quote:

bazılarını driver booster programından bazıları intel driver utilityden(intelin kendi programı)
    Sizden ricam notebook bilgisayarınıza baştan format atın ve driverların ve utilitylerin hepsini notebookunuzun üreticisi firmasından tek tek indirip orjinal fabrikanın yayınladığı sürücleri kurun ve notebooklarda kesinlikle driver booster driver pack gibi programlar kullanmayınız. Çünkü notebooklarda performans ın %40 lık kısmı yazılım ile sağlanıyor. Notebook marka ve modelinizi bildirirseniz indirme linki ile yardımcı olabilirim.
    konunun başında belirttim marka ve modeli yaklaşık 2 haftalık yeni bir laptop

• quote:

Orijinalden alıntı: nejaterol

Toshiba satellite L50-B-1NJ
    Parça Numarası: PSKTAE-098002TE

26 Adet driver var toplam 2 sayfa bunları indir.

http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=178&selProduct=17885&selShortMod=4668&language=13&selOS=46&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=all&page=1

http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=178&selProduct=17885&selShortMod=4668&language=13&selOS=46&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=all&page=2

Arkadaşımın bildirdiği gibi adresten indirip işletim sisteminize uyumlu modellerle kurulumu yapınız Sorununuz kesin olarak çözülecektir. Eğer bilgisayar konusunda bu kadar bilgiye sahip değilseniz bulunduğunuz ildeki uzman birinden destek alınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: eriselektronik

quote:

Orijinalden alıntı: nejaterol

Toshiba satellite L50-B-1NJ
    Parça Numarası: PSKTAE-098002TE

26 Adet driver var toplam 2 sayfa bunları indir.

http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=178&selProduct=17885&selShortMod=4668&language=13&selOS=46&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=all&page=1

http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=178&selProduct=17885&selShortMod=4668&language=13&selOS=46&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=all&page=2

Arkadaşımın bildirdiği gibi adresten indirip işletim sisteminize uyumlu modellerle kurulumu yapınız Sorununuz kesin olarak çözülecektir. Eğer bilgisayar konusunda bu kadar bilgiye sahip değilseniz bulunduğunuz ildeki uzman birinden destek alınız.

Alıntıları Göster
    up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    up...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.