merhaba arkadaşlar benim sistemim ryzen 5 3500u işlemcili ve onboard vega 8 2gb ekran kartı bulunmakta sistemde m2 ssd mevcut ve 16 gb ddr4 2400 mhz ram mevcut ama oyunlarımda nedense tam performans alamıyorum yani öyle hissediyorum no man sky oyununda 720p low ayarlarda bile 30 fps falan alıyorum ha keza cs go gibi oyunlarda bile 80 fps yer yer 60 a düştügüm oluyor pc yeni sağlam marka sogutucum da mevcut ama yinede 90 dereceleri görüyorum. sistemimi nasıl canladırırım yani nasıl tam verim alırım? (sistemimin düşük oldugunu biliyorum dostlar lakin bu kadar düşük fpsler alacak kadar da kötü değil) |
sistemimden tam verim alamıyorum

-
-
Sisteminiz leptop değil mi? Sağlam marka soğutucunuzdan kastınız nedir? Leptop olduğu için oyun oynarken 90 dereceleri görmeniz normal. Ryzen işlemci ve onboard ekran kartı ile yüksek bir performans beklemeyin. Aldığınız değerler normal ki ısındığı zaman fps düşükleri de olacaktır. İşlemci frekans düşürdüğü için ısındığında daha düşük yada dengesiz bir fps almanız olağan bir şey.
2gb ekran onboard ekran kartı ile pek bir verim beklemeyin. Düşük ayarlarda bile performans düşük oluyor. Benim kendi evimde var dahili ekran kartlı ryzen işlemcili leptop ama daha eski model harici ekran kartı olan bir leptopa göre performansı düşük kalıyor.
Ne yapılabilir derseniz belki amd'nin ekran kartı yazılımı içinden görüntü ölçenlendirmeden uygun bir ayar ile biraz daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Bilgisayarınıza sistem özellikleri düşük olan bilgisayarlar için hazırlanmış olan windows sürümlerini kurarak daha yüksek performans alabilirsiniz. Bu windows sürümleri windowsun bir çok servisinin kapatıldığı yada bir çok programın kaldırıldığı sürümlerdir. Windowsun görsel olarak sunduğu animasyonları dahi kapatarak biraz daha yüksek performans alınabiliyor. Ama tabi mucize beklemeyin. 2-3 program silme ile devasa artışlar olmuyor.
Kolay gelsin.
Benzer içerikler
- televizyondan pat diye ses geldi kapandı
- ev telefonundan numara engelleme
- windows 7 fotoğraf görüntüleyicisi indir
- kişisel bilgisayarınız görüntüyü başka bir ekrana yansıtamıyor
- ekran kartı görüntü vermiyor
- silinen dosyaları geri getirme
- root nasıl kaldırılır
- secure boot nasıl açılır
- gigabyte bios tuşu
- komut istemi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X