Şimdi Ara

Klimamdan verim alamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 20 m2 lik bir alanda 9500 btu soğutma 10000 btu ısıtma gücüne sahip arçelik 3910 AA neo plazma modeli klimam var. 3 ay kadar once taktırdım. iç ünite ile dış ünite arasında sadece bir duvar var. aralarındaki uzaklık 1m bile değil. klima takıldığı ilk zamanlar (ilk bir ay falan) canavar gibi soğutma yapıyordu içeride üşüyorduk hatta. ancak son 2 aydır (3 ay oldu alalı) soğutmasıda düştü yani sürekli çalışıyor ve soğuk hava vermiyor sanki içerdeki havayı tekrar üflüyor. ısıtmasınıda yeni denemeye başladım o da aynı ısıtmıyor aynı havayı veriyor. dış üniteyi izlediğimde ısıtma anında uniteden duman çıkıyor (sanırım buhar). garantisi mevcut servisi çağıracağım ancak bu konuda bilgili birisi varsa sorunun neden kaynaklanabileceğini servis gelmeden bilmek istiyorum.

Edit : yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trual -- 23 Ekim 2007; 0:18:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yucel_kandemir

arkadaşlar 20 m2 lik bir alanda 9500 btu soğutma 10000 btu ısıtma gücüne sahip arçelik 3910 AA neo plazma modeli klimam var. 3 ay kadar once taktırdım. iç ünite ile dış ünite arasında sadece bir duvar var. aralarındaki uzaklık 1m bile değil. klima takıldığı ilk zamanlar (ilk bir ay falan) canavar gibi soğutma yapıyordu içeride üşüyorduk hatta. ancak son 2 aydır (3 ay oldu alalı) soğutmasıda düştü yani sürekli çalışıyor ve soğuk hava vermiyor sanki içerdeki havayı tekrar üflüyor. ısıtmasınıda yeni denemeye başladım o da aynı ısıtmıyor aynı havayı veriyor. dış üniteyi izlediğimde ısıtma anında uniteden duman çıkıyor (sanırım buhar). garantisi mevcut servisi çağıracağım ancak bu konuda bilgili birisi varsa sorunun neden kaynaklanabileceğini servis gelmeden bilmek istiyorum.

Çok basit,odanıza yetersiz klima almışsınız,bu klimayı oraya kim tavsiye eti onu merak ediyorum,eger bu klimayı size arçelik servisi tavsiye etti ise kendilerine bu klimayı geri vereceginizi ve 12000 ve yaz 14000 btu klima almak istediginizi söyleyin üstünün farkınıda vereceginizi belirtin,yok bu klimayı siz kafanıza göre aldınızsa o arçelik servisi arkadaşlar ,bu klima buraya olmaz demedilermi,

kısacası siz yetersiz klima almışsınız bunu geri verimi 1 veya 2 üstünü alacaksınız,ama aslında bu klimayı tamamanede geri verip ısınmada asla sorun yaşamayacagınız bir klimada alabilirsiniz,

dış ünitedeb buhar,duman çıkıyor durumu ise klima odaya yetersiz gelip tam güçte çalıştıgı için sık sık defros girer

klimayı ya 12000-14000 btu ile deigştiriyor servis onların suçu ise ama siz ben istedim dedi iseniz artık sizin çaba ve kabiliyetizle bastırıp klimayı geri verip uygun btu klima alıyorsunuz

iyi geceler.

• quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

quote:

arkadaşlar 20 m2 lik bir alanda 9500 btu soğutma 10000 btu ısıtma gücüne sahip arçelik 3910 AA neo plazma modeli klimam var. 3 ay kadar once taktırdım. iç ünite ile dış ünite arasında sadece bir duvar var. aralarındaki uzaklık 1m bile değil. klima takıldığı ilk zamanlar (ilk bir ay falan) canavar gibi soğutma yapıyordu içeride üşüyorduk hatta. ancak son 2 aydır (3 ay oldu alalı) soğutmasıda düştü yani sürekli çalışıyor ve soğuk hava vermiyor sanki içerdeki havayı tekrar üflüyor. ısıtmasınıda yeni denemeye başladım o da aynı ısıtmıyor aynı havayı veriyor. dış üniteyi izlediğimde ısıtma anında uniteden duman çıkıyor (sanırım buhar). garantisi mevcut servisi çağıracağım ancak bu konuda bilgili birisi varsa sorunun neden kaynaklanabileceğini servis gelmeden bilmek istiyorum.

Çok basit,odanıza yetersiz klima almışsınız,bu klimayı oraya kim tavsiye eti onu merak ediyorum,eger bu klimayı size arçelik servisi tavsiye etti ise kendilerine bu klimayı geri vereceginizi ve 12000 ve yaz 14000 btu klima almak istediginizi söyleyin üstünün farkınıda vereceginizi belirtin,yok bu klimayı siz kafanıza göre aldınızsa o arçelik servisi arkadaşlar ,bu klima buraya olmaz demedilermi,

kısacası siz yetersiz klima almışsınız bunu geri verimi 1 veya 2 üstünü alacaksınız,ama aslında bu klimayı tamamanede geri verip ısınmada asla sorun yaşamayacagınız bir klimada alabilirsiniz,

dış ünitedeb buhar,duman çıkıyor durumu ise klima odaya yetersiz gelip tam güçte çalıştıgı için sık sık defros girer

klimayı ya 12000-14000 btu ile deigştiriyor servis onların suçu ise ama siz ben istedim dedi iseniz artık sizin çaba ve kabiliyetizle bastırıp klimayı geri verip uygun btu klima alıyorsunuz

iyi geceler.

+1

klima yetersiz

• servis ile görüşeceğim. teşekkür ederim.
  • soğutma veya ısıtmada dış hava sıcaklığının altında ısı ayarı yaparsanız klima çalışamaz duruma gelir.. önce ısı kademe ayarlarını kontrol ediniz..
  • arkadaslar oncelıkle arcelık beko klımalar fazla verım veren kılımalar degıl bızım evdede var cok fazla verım alamıyoruz
    2.cisi 22 gazlan calısıyor yakında 2010 yılında 22 gazlar avrupa bırlıgının onaylamamasının uzerıne kalkıcak
    ozon tabakasına zarar verıyor
    ancak 407 c gazını bılenler vardır daha ıyı verım oluyo ısıtmada vede sogutmada
    artı ozona zarar vermıyor
    arcelık ve beko klımaları 1 e bır aynıdır zaten artı montaj esnasında vakum yapılmaz havası alınır salınır gazları genellılle bole
    ben Airfel yetkılı servısınde 1 senedır calısıyorum
    bıldıgım kadarıylan bılgı vermeye calıstım
    ama yınede klıma alıcaksanız INVERTER serısı 407 c gazıylan satılan klımalar alınız
    mesela AİRFEL TURKUAZ modelı klimalar 407 c gazıylan calısır ısıtma ve sogutma ustun sevıyede
    bılgıler bu kadar :D :P
  • r22 gazı henüz yasaklanmadığı, ucuz olduğu vek teknik ısıyı daha kolay yakalayabildiği için kullanılır.
    arçelik klimalara üretim esnasında normal gaz şarjının üzerine 60 gr daha eklenir buda servisin montajda siboptan havayı atarken varolan 60gram gazla beraber havayı sistemden uzaklaştırması içindir.
    montaj kitleri izalasyonlu ve ağızları kpalı olarak gönderilir servislere montaj esnasında açılır ve bakır boruların içine toz veya herhangi bir madde girmesini engellemek içindir.
    Vakum yapmanın amacı sistemdeki havayı ve ara bağlantı borusundaki nemi varisede çevrimi engelliyecek maddeleri almak içindir.
    Soğutma makinalarında önceleri amonyak ve karbondioksit kullanılmıştır. Günümüzde ise freon kullanılmaktadır. Soğutucu akışkanlar şu özelliklere sahip olmalıdır :

Buharlaşması ve sıvılaşması uygulanabilir basınçlar altında olmalıdır
    Buharlaşma sıcaklığı mümkün olduğunca düşük olmalıdır
    Kimyasal olarak ayrışmamalı , yanmamalı , zehirli olmamalı ve metal yüzeylerle reaksiyona girmemelidir.
    Düşük güç ile çalışabilmelidir
    Maliyeti düşük olmalı ve kolay temin edilebilmelidir.

En çok kullanılan soğutma akışkanları şunlardır:
    Freon 12
    Freon 22
    Freon 134a
    Freon 407c
    Freon 410A 407c nin muadili olup daha verimli olduğundan 407c nin yerini tamamen almıştır.
    Amonyak (Amonyak; patlayıcı,yanıcı ve zehirlidir.)
    Freon 12
    Frigen 12
    Kaltron 12
    Genetron 12
    Kükürtdioksit
    Metilklorid

Freon 12, freon gazının F11 , F12 , F13 , F22 , F502 gibi türleri vardır. Bileşiğinde C , Cl ve F bulunur. Çoğunlukla klima cihazlarında bu gaz kullanılır. F12'nin atmosferik basınçta kaynama noktası –29,8 ºC , donma noktası –157,78 ºC 'dir. Yoğunluğu havanın yoğunluğundan büyüktür. Renksiz bir gazdır.

quote:

Orjinalden alıntı: Zeqi

arkadaslar oncelıkle arcelık beko klımalar fazla verım veren kılımalar degıl bızım evdede var cok fazla verım alamıyoruz
    2.cisi 22 gazlan calısıyor yakında 2010 yılında 22 gazlar avrupa bırlıgının onaylamamasının uzerıne kalkıcak
    arcelık ve beko klımaları 1 e bır aynıdır zaten artı montaj esnasında vakum yapılmaz havası alınır salınır gazları genellılle bole
    ama yınede klıma alıcaksanız INVERTER serısı 407 c gazıylan satılan klımalar alınız
    mesela AİRFEL TURKUAZ modelı klimalar 407 c gazıylan calısır ısıtma ve sogutma ustun sevıyede

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zeqi

arkadaslar oncelıkle arcelık beko klımalar fazla verım veren kılımalar degıl bızım evdede var cok fazla verım alamıyoruz

http://tr.wikipedia.org/wiki/Klima

• quote:

diğer arkadaşların da belirttiği gibi klima vermiş olduğunuz alana göre yetersiz geliyor. bende de 22 m2 ye 13000 btu'luk 4020 AA neo plazma arçelik taktırdım ve şuana kadar bir şikayetim yok. bir de klimayı birden 27-28 ler de çalıştırmamak lazım. önce içerinin sıcaklığını ölçün. daha sonra klimayı o değerin bir üstü dereceye getirin ve bundan sonra içerinin sıcaklığına göre 1'er derece artırın. klimayı doğru kullanmakta önemli. içeri 20 derce klimayı 28 derceye al sonra bekle ki sıcak üflesin. öyle olmaz. şuana kadar en fazla 25 derecede çalıştı klimam ve içeride kolu kısa oturuyorum. klima nasıl kullanılır bir araştırma yapmanızı da forumlardan öneriyorum. saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.