Merhaba arkadaşlar. Dün yeni gaming laptopum için yeni 2 TB SSD aldım fakat belirtilen yazma ve okuma hızlarının yarısını alabiliyorum. Benim dışımda bu SSD'yi alan diğer kişiler olması gereken hızları alıyorlar. Sorun nerede olabilir? Aldığım SSD ve laptopun linklerini aşağıda belirttim yardımcı olursanız çok sevinirim. Laptop: www.hepsiburada.com Asus TUF Gaming A15 FA507XI-LP013 AMD Ryzen 9 7940HS 16GB Fiyatı https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-a15-fa507xi-lp013-amd-ryzen-9-7940hs-16gb-512gb-ssd-rtx-4070-freedos-15-6-fhd-144hz-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC00004IHLNKSSD: www.hepsiburada.com Kingston NV2 2TB M.2 2280 NVMe PCIe Internal SSD Up to 2800 Fiyatı https://www.hepsiburada.com/kingston-nv2-2tb-m-2-2280-nvme-pcie-internal-ssd-up-to-2800-mb-s-snv2s-2000g-pm-HBC00002X22L1< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 4 Eylül 2023; 7:20:29 > |
Yeni aldığım SSD'den tam performans alamıyorum
-
-
Taktığınız slot, bu okuma ve yazma oranlarını destekliyor mu, kullanma kılavuzunda yazar, bir bakın isterseniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asus müşteri hizmetleriyle görüştüm desteklediğini söyledi kingston ile iletişime geçin dedi. Zaten ben de bu kadar yeni nesil olan güçlü bir laptopun bu hızları desteklemeyeceğini hiç sanmam. Laptopun kendi ssd'si olması gereken hızlarda çalışıyor fakat yeni ssd yarı hızda çalışıyor. Diğer yandan her iki ssd portu da aynı yani PCIe 4.0 x4 NVMe.
-
-
transfer mode kısmında PCIe 4.0 x4 | PCIe 4.0 x4 yazıyor.
-
Benim Anakartımda da böyle bir sorun vardı. Sizinki de üst model.bir ihtimal diye düşünüyordum.
Yaptığınız testler düzgün mü hocam, nerelerden yapıyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diskmark64 üzernden yaptım ve 1000-1400 mb arası veri aldım hep. şimdi de as ss benchmark programı üzerinden test yaptığımda ssd tam performansta vermesi gereken hızları veriyor. acaba diskmark64 programı ile ilgili mi bir sorun var
-
As ssd benchmark programında bir sorun yok gözüküyor . Sorun olsa ssd de her programda aynı sorun olurdu.
Kullanılan programdan programa göre sonuçlar her ssd de farklılık gösterebilir. Bir kere de samsung magician programı ile test edin. Ama sorun yok gibi...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X