Şimdi Ara

bilgisayarımdan uzun bir bip sesi geldi bi daha açılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam bilgisyarımdan uzun bir bip sesi geldi bilgisayar kilitlendi rerst çektim. ondan sonra açılmadı. işlemciye baktım bişey yok remlerde de sorun yok bütün parçalar çalışıyor ama hdd ve power işiği yanmıyor. Sizce sorun ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkurler üstadlar

• ekran kartin vga slotundan oynamis olmasi lazim ssök üfle ve tak bi dene temazsizlik vardir ekran kartinda
  • ekran kartı slot değil onboard tşk düşün düşün ne olduğunu bulamadım. işlemci p4 256 ram 40 hhd windows xp home edition işletim sistemi
  • biosu sıfırlamanı öneririm pilini çıkararak veya varsa jumperından
  • kafadan ne varsa sök
    bi daha geri tak
    ondan sonra bios pilini çıkar bi daha tak yerinden oynamışsa felan açılmaz belki
    genelde bütün parçaları söküp gene geri takınca açılıyo bilgisayar bizim bi elemanda da oluyo arada bi
  • eğer ekran kartı değil ise mutlaka ram lerini kontrol etmeni öneririm.
    ram lerden olabilir büyük bi ihtimal..

quote:

Orjinalden alıntı: Vulture Supreme

ekran kartin vga slotundan oynamis olmasi lazim ssök üfle ve tak bi dene temazsizlik vardir ekran kartinda
  • PSU PROBLEMİN WAR.
    PSU YU DEİŞTİR
  • muhtemelen bios gitmis.yeniden kopyalatman gerekebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetde -- 23 Mayıs 2005, 11:35:44 >
  • psu probremi bence...
    mümkünse başka bir psu ile dene...

sonuça ulaşırsın inşallah...
  • her açıldığında yani power tuşuna bastığında uzun beep sesi geliyorsa ozaman ramlerini kontrol et çıkart ve tekrar tak..
    ama bilgisayarın power tuşuna basınca sadece elektrik veriyor ve harhangi bi ses çıkmayıp ekrana görüntü gelmiyosa veya sadece ekran kartının biosundaki yazıları görüyosan ozaman biosun uçmuştur... anakartın modeline göre yorum yapılabilir bazılarında dual bios var ama senin anakartın markası ne bilmiyoruz.. bios veya ram diyorum..
  • geriye ya ram temassizligi yada bios un silinmis olmasi arkadasin dedigi gibi, kaldi .ramleri kontrol et. bios silinmis ise acarsin bip sesi gelir 1-2 saniye sonra kendiliginden kapanir sende bölemi oluyor?
  • selam arkadaşlar yorumlarınız için teşekurler ama remleri çıkartınca bip sesi gelmiyor. Anakart intel845g serisi. sesiz sedasız çalışıyor. Hdd ve power işiği artı arkadaki ABCD ışıklarıda yanmıyor. Olumsuz vaka mı?
  • Ramlar olmadan nası çalıştırdın??? Veya ramların uyumsuz olabilir.
  • valla bu sorun rem sorunu gibi geldi banada
    çünkü başlıma geldi buna benzer bişii
    birde remler uyuşmadığına bu olabiliyor
  • kasaya elektrik gittiginden eminmisin?
    insallah anakartta deeldir senin sorun

ayni olay banada oldu
    bi turlu calistiramadim
    ramleri soktum ekran kartini soktum
    butun PCI lari soktum cikarttim

sorun bende sound card da cikti
    onu sokup takinca tekrar calisti
    daha oncede olmustu RAM slotlarini degistirince halloluyor genelde

arkadaki power kablosuna iyi bak oda sorun yapabilir,
  • biosu yeniden nasıl flashlayabilirim? bütün her şeyi, denedim bi tel o kaldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.