Şimdi Ara

Bilgisayarımın saati geri kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dizüstü bilgisayarımın saati sürekli olarak geri kalıyor. bilgisayar açık da olsa kapalı da olsa geri kalıyor anlamadım bir türlü. Mesela az önce telefonumun saati 18:42 iken bilgisayarın saatini düzelttim 18:42 olarak. şu an telefonumda saat 18:50 oldu fakat bilgisayarımın ki daha 18:45.bilgisayarın saatine bakınca saniyesi düzgün çalışıyor. aklıma buna sebep olabilecek hiçbir şey gelmedi. zira bilgisayarı alalı 1 hafta oldu bios piliyle ilgili olamaz ki olsa bile bilgisayar açıkken bile geri kalamaz diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

• Benzer bir sorunu bios güncellemesi ile çözmüştüm..
  • Saati Gün Işığından yararlanma saati için otomatik olarak ayarla aktif mi pasif mi?
  • evet otomatik olarak ayarlı fakat onunla hiç alakası olduğunu düşünmüyorum. laptopu yeni aldığım için onu düşünmedim ama bakacağım bios güncellemesine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frantic Shadow

dizüstü bilgisayarımın saati sürekli olarak geri kalıyor. bilgisayar açık da olsa kapalı da olsa geri kalıyor anlamadım bir türlü. Mesela az önce telefonumun saati 18:42 iken bilgisayarın saatini düzelttim 18:42 olarak. şu an telefonumda saat 18:50 oldu fakat bilgisayarımın ki daha 18:45.bilgisayarın saatine bakınca saniyesi düzgün çalışıyor. aklıma buna sebep olabilecek hiçbir şey gelmedi. zira bilgisayarı alalı 1 hafta oldu bios piliyle ilgili olamaz ki olsa bile bilgisayar açıkken bile geri kalamaz diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

bu tarz saat problemlerı genellıkle pılı ıle alakalı olur ama bıos guncelle olmazsa pılını dusunursun. eskımıs veya bıtmıstır. bataryayı tamamen cıakrttgında mı oluyor normalde oluyor mu? tamamen cıakrtmayı denedın mı tepkısı noluyor saatın?

• Evet genelde pil ile alakalı olurdu pili çıkarıp taktığımızda sorun düzelirdi.
  • pili çıkartıp takmayı denedim olmadı. dediğim gibi laptopu alalı 2 hafta anca oldu ve pilin eskimesi veya bitmesi veyaa bios piliyle alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum. bilgisayarı kapatınca saat o saatte kalıyor bir de onu farkettim. ister prizde olsun ister pilde ister batarya çıkık olsun saat öyle kalıyor bazen de saçma şekilde geriye alıyor. bios güncellemesini deneyecektim. msi'ın sayfasına gidip bios güncelleme dosyasını indirip manualdan nasıl yapılır diye baktım. içindeki dosyaları flasha atıp boot yapın diyor fakat indirdiğimde çıkan dosyalar manualda gösterilenlerden farklı o yüzden tereddüt ettim ondan da vazgeçtim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabamın saati geri kalıyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CMOS pilini değiştirmen yüksek ihtimalle sorununu çözecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frantic Shadow

dizüstü bilgisayarımın saati sürekli olarak geri kalıyor. bilgisayar açık da olsa kapalı da olsa geri kalıyor anlamadım bir türlü. Mesela az önce telefonumun saati 18:42 iken bilgisayarın saatini düzelttim 18:42 olarak. şu an telefonumda saat 18:50 oldu fakat bilgisayarımın ki daha 18:45.bilgisayarın saatine bakınca saniyesi düzgün çalışıyor. aklıma buna sebep olabilecek hiçbir şey gelmedi. zira bilgisayarı alalı 1 hafta oldu bios piliyle ilgili olamaz ki olsa bile bilgisayar açıkken bile geri kalamaz diye düşünüyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

bıos güncellemesi yap .. ya da bıosunu değiştir.. pili bitmiştir

• 1 haftalık bilgisayarda böyle bir şeyin olması çok garip gerçekten
  • Evet kesinlikle öyle ama bazen bu tarz şeyler olabiliyor bios güncellemesinden başlayabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.