Şimdi Ara

Bilgisayarımızı sağlam ve hızlı yapmak için neler gerekiyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar "Bilgisayarımızı sağlam ve hızlı yapmak için neler gerekiyor ?" konu başlığının altında sizlere çok yararlı şeyler anlatacağım ve virüsler girse bile hemen çıkarıcaksınız..

İlk olarak format attık ayda bilgisayarımız yeni neler kurmamız gerekiyor ??

Temizleyici , Koruyucu , Tarayıcılar ve İnternet Üzerinden Oyunlar ---

1 - Avira Anti Virüs Programını İndiriyoruz. (Virüs Programı)
    2 - Auslogics BootSpeed İndiriyoruz. (Bilgisayar Temizliği İçin)
    3 - CCleaner İndiriyoruz. (Bilgisayar Temizliği İçin)
    4 - Internet Download Manager İndiriyoruz. (Dosyaları İndirmek İçin -HIZLI-)
    5 - Google Chrome ve Mozilla Firefox İndiriyoruz. (İnternet Tarayıcıları İçin)
    6 - Java İndiriyoruz. (Mynet vs. internet üzerinden oyunları oynayabilmek için)
    7 - Adobe Flash Player ActiveX ve Adobe Flash Player Plugin İndiriyoruz. (Facebook vs. oyunlarını görebilmek için ve internet üzerinden video izleyebilmek için)
    8 - Realtek HD Audio İndiriyoruz. (Mikrofonumuzun , hoparlörümüzün ve kulaklığımız gibi sistemlerin net çalışması için)

-----------------------------------------------------------------------------

Şimdi gelelim nasıl virüs girdiğinde uzaklaştırabiliriz.?

İlk olarak ComboFix ile iyice taratıyoruz bilgisayarımızı.
    Daha sonra bilgisayar temizleyici programlarımızla taratıyoruz bilgisayarımızı.
    Ve Daha sonra virüs programlamımız ile taratıyoruz.
    Eğer virüs hala duruyorsa kesin çözüm "HiJackThis" bilgisayarınızda bulunan bütün kötü yazılımları bulup silmenize yardımcı olur .. (Bu nasıl kullanılıyor diyorsanız forumda büyük ihtimalle vardır.)

Umarım yardımcı olmuşumdur.. :)

• hayırdır yönetimemi başvuracan
  • Hayır , şu son günlerde çok virüs bulaşıyor bilgisayarlara herkez mavi ekran vs. sıkıntılarından dolayı format atıyor ve driverları bazı arkadaşlarımız dandik sitelerden indiriyor ve bunları içindede keyloglar olduğu için bu konuyu paylaştım :)
  • sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün
  • bu kadar kolaysa bu işler ben gidip microsoftta işe başlıyayım bari
  • 1. si : Artık çoğu browser'in içinde flash gömülü olarak geliyor.
    2. si : Artık java çok kullanılmıyor sayılır.
    3. sü : Realtek HD sadece bazı pc'ler için kullanılır. Ses yongası&kartı farklı olan pc'ler için bir işe yaramaz.

Ayrıca yazıları büyük renkli fontlarla yazınca ne oluyor?

quote:

Şimdi gelelim nasıl virüs girdiğinde uzaklaştırabiliriz.?

Bu ve aşağısı tam fail zaten. Sana bir Sality virüsü atayım bakalım işe yarıyor mu bunlar? En azından güvenli modda açıp öyle taratın falan deseydin.
  • keşke o kadar kolay olsa
  • @bekoxsx

adama kızıyorsun ama yazdıklarının pc yi temizlemek ve sağlamlaştırmak ile alakası yok.
    insanlara yanlış fikirler veriyorsun.

ilk olarak ben kaspersky kullanıyorum avira değil.
    ikincisi java yüklemiyorum
    üçüncüsü chrome veya mozilla firefox kullanmıyorum onların hepsinin toplamını yapan opera kullanıyorum
    dördüncüsü cleaner kullanmıyorum
    beşincisi realtek ses kartım olmadığı için realtek driver ve programını da kurmuyorum.
    altıncısı Auslogics BootSpeed de kullanmıyorum
    yedincisi bir virüs yediğimde combofix i kullanmıyorum. sağlam olan dll leri bile bozuyor.

şimdi benim bilgisayarım sağlam değil mi?

1996 yılından beri pc işiyle uğraşıyorum, teknik servislik de yapmışlığım vardır uzun bir süre.
    ne yapıcaz şimdi?

lütfen insanlara birşey anlatırken doğruluğundan emin olmadığın şeyleri paylaşma.
    bu bahsettiğin şeylerin hiçbiri pc yi sağlam-hızlı-güvenilir yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 15 Ağustos 2012; 19:26:58 >

• Selam
    Bilgisayarı sağlam yapmak için, vidalarının iyi sıkışmış olamsı gerekir.
    Hızlandırmak için ise, bazı TWEAK ve kasmayan Virüs programları yeterlidir.
    En etken yazılım ise, Deep Freeze programını kullanmak olur..
    Kolay gelsin..
  • boş ve gereksiz bir konu.konuyu açan arkadaşımın bilgisayar konusunda sağlam bilgiler edinmesini canı gönülden isterim
  • Ben kimsenin bilgisayarı sağlam değil demedim + HiJackThis'e saçma diyorsanız HiJackThis hiç kullanmayın ben sadece fikirlerimi ortaya koydum ve kimseyi kandırmadım benim bilgisayarım tam 9 - 10 senelik ve bu programlar sayesinde hızlı ve sağlam !!
  • Güncelle yap yeter ya
  • sorun da orda zaten.
    bu programları kullanmasan bile yine hızlı olur.
    nasıl kullandığını bil yeter.
  • Arkadaşımız bizleri düşünmüş, bildiklerini paylaşmış. Gerisi bizlere kalmış. İster yazılanları uygularız ister uygulamayız. Bu kadar büyütmeye gerek yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Big Turtle

Arkadaşımız bizleri düşünmüş, bildiklerini paylaşmış. Gerisi bizlere kalmış. İster yazılanları uygularız ister uygulamayız. Bu kadar büyütmeye gerek yok bence.

Katılıyorum sizin gibi düşünen 1 tane insan kalmamış dünyada :)
    Ben sadece bildiklerimi paylaştım diyorum hala uzatıyor 1 arkadaşımız.. :)
  • arkadaşlar konu kirliliği olmasın diye buraya yazmak istedim bir sorum var,bilgisayarıma format attım anakartın bios güncelllemelerine baktığımda resmi sitesinde 4 5 tane güncelleme mevcut,bunları sırasıyla tek tek kurmammı gerek yoksa en son sürümü kursam yeterlimidir şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rank rank -- 15 Ağustos 2012; 23:04:05 >
  • son biosu kurman yeter
    ancak bios açıklamalarında neleri düzelttikleri ve ne için bios çıkardıkları yazar.
    onları oku.
    bazı versiyonları yüklemek sağlam olan sistemi de sorunlu hale getirebilir.
  • hocam ben size linki vereyim siz beni yönlendirin olurmu,ingilizcem pek iyi değil çünkü,bu arada chipset in şuanki versiyonunu nasıl öğrenebilirim,linki eklemeyi unutup tamam demişim pardon

http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TDUSB3/#download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rank rank -- 16 Ağustos 2012; 0:07:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.