Selamlar arkadaşlar bilgisayarımla başım belada sizin gibi üstadlardan fikir almak istedim yaklaşik 10 gün önce bilgisayarımı açtim fanlar çalişmaya başladi 2-3 saniye sonra kapandi sonra tekrar kendi kendini açti yine aynı şekilde fanlar çalişmaya başladi ve 2-3 saniye sonra tekrar kapandi bir kaç denemeden sonra (bilgisayar kendi kendine deniyor) açıldı ancak bu açılma süresi git gide uzadi en son dün sabah tam 1 saat bekledim ve açildi ondan sonra işimi bitirip kapattım akşama doğru tekrar açiyim dedim ve ne kadar beklersem bekliyim bilgisayar kendi kendine ne kadar denediysede açilmayı başaramadi sizce sorun nedir bilgisayarın evraklarınıda bulamiyorum garanti süresi ya doldu yada 1 ay daha var sizce ne yapmaliyim
Yazdıklarından hiçbir şey anlamadım dostum..
bilgisayarı açiyorum fanlar çalişmaya başliyor 2-3 saniye sonra makina kapaniyor sonra tekrar kendini açiyor yine fanlar çalişmaya başliyor 2-3 saniye sonra tekrar kapaniyor bu sorun ilk başladiğinda birkaç denemeden sonra bilgisayar açiliyordu ancak dün bir türlü açilmadi üstte yazdiğim olayı sürekli kendi, kendine tekrarliyor umarım anlaşilmişimdir :(
Power tuşundan olabilir,fanlarda arıza olabilir bu arıza ısıyı arttırır ve sistem kendini kapatır.
tamamen bilmediğimden soruyorum bu 2-3 saniyelik çalişma bilgisayarı kapatacak kadar ısı yaratırmı ?
Selam Power tuşu dışında, bence @Bios yükleme yapamıyor. Bir kaç sefer restarttan sonra bu işi başarabiliyor.
1. @Bios pilini değiştirin. 2. Yapabiliyorsanız anakartınıza ait yeni @Bios sürümünü yükleyin. 3. @Bios'u fabrika ayarlarına(optimized default) getirin ve F10 tuşu ile kaydederek çıkın.
Bunlar dışında durum yine değişmedi ise, garantiye gönderin veya bir servise baktırın kardeş.
Kolay gelsin..
Bios ayarlarında sorun olabilir İşlemci aşırı ısınıyo olabilir Psuda sorun olabilir başka bi psu takarak deneyin.