Şimdi Ara

Yatan sistemin açılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. Haliyle eski masaüstü bilgisayarım bu süre zarfında kullanılmadı. Daha sonrasında bilgisayarı ablama vermeye karar verdim. İçindeki dosyaları silmek için tam çalıştıracaktım ki bilgisayarın açılmadığını fark ettim. Kasaya baktığımda fanlar yarım saniye dönüyor ardından kapanıp 3-4 saniye sonra aynısını yapıyor. Farklı bir psu takıp denedim, ekran kartını çıkarttım, farklı ram buldum onları denedim. olmadı. Şans eseri cpu'nun 4 lü pinini takmayı unuttuğumda fanların sorunsuz döndüğünü fark ettim. Şimdi cpu'yu söküp bi bakıcam. Olası sorunlar hakkında bilgisi olan var mı?

///Güncelleme 1.0////
    Cpu'yu değiştirince sistemde bir şey değişmedi. Aynı sistemi başka anakarta taşıdım. Bu sefer de hdd, ssd, usb bellekleri boot menüsünde göstermiyor. Sadece bios'a girebiliyorum. Giriş ekranında bios yüklenirken 1 usb diski olduğunu söylüyor ama boot menüsünde yok. Ek olarak biostan çıkarken sistem donuyor. Bir süre sonra kendini otomatik aniden kapatıyor. Bu sistemde diğer donanımlarla böyle bir sorun yapmıyor. Psu'da sorun varsa bu sistemi nasıl açıyor? Anakartra sorun varsa psu diğer sistemi nasıl çalıştırıyor? Aklımda deli sorular var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightLight75 -- 27 Kasım 2023; 4:22:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• %90 şişik kapasitör sorunu. Power içinde veya anakart üzerinde şişik kapasitör olmalı.

Durduk yere kapasitör şişer mi? EVVET.

Satış bekleyen anakartlarımın bir çoğunun genelde PCI ex altındaki 16 voltluk capsler kendi kendine şişiyordu.

Mustafa KEPEKyoutube
    Symptoms: Sometimes No Pic. if there is a pic always shutting down itself in 10 seconds. pic was tremor and speaker sounds like radioactive detector. all bad caps was changed. http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-palit-945gc-1066-ddr2-775-pin-anakart-159-tl.html
    https://www.youtube.com/watch?v=V6eNbnKwpB0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 8 Aralık 2023; 23:52:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.