Herkese Merhaba Komşumuz 2. el bir bilgisayar aldı.Bilgisayarcıya götürüp biraz masraf(işlemci fanı,format)yaptılar.Bende de kullanmadığım 512 lik bir ram vardı.Dün akşam onu takmaya gittim.Taktım PC açıldı.Tam Bilgisayarım özelliklerden ram değerine bakacaktım ki reset attı sonra tekrar açılır dedim ama iki sefer daha reset attı.Daha sonra aılış ekranı çıkıyor rami okuyor normal açılacakmış gibi yapıyor hemen arkasından da ekran kararıyor ve (tire) yanıp sönüyor açılmıyor.Arkadaşlar nedir sorun? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Not:Bios pilini de çıkardım bir süre bekledim ama sorun düzelmedi.Ram ler: Kendi ram 1gb 533 mhz benim taktığım 512mb 533mhz
İşletim sistemini onarmayı deneyin..
Bunun nasıl yapılacağı hususunda herhangi bir fikrim yok.Eğer windowsu yeniden yükle diyorsanız CD olmadığı için yapamayacağım.Pc açılmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: coolie281281
Bunun nasıl yapılacağı hususunda herhangi bir fikrim yok.Eğer windowsu yeniden yükle diyorsanız CD olmadığı için yapamayacağım.Pc açılmıyor.
Malesef işletim sistemi CD'si olmadan o hatayı düzeltmeniz mümkün değil..Bir Windows XP CD'si temin edin.
Başka yardım edebilecek var mı acaba?
merhabalar ramleri tek tek deneyin,her ikisindede aynı sorunu yapıyorsa slotu değiştirerek tekrar deneyin,bu denemeler sonucundada aynısını yapıyorsa güvenlik kipde açmayı deneyin sonucu paylaşın
Teşekkür ederim ama O dediğiniz işlemleri de yaptım.Slot değiştirip ram leri ayrı ayrı denedim.Üstüne kendi PC mdeki 2gb ram leri denedim ama yine olmadı.Güvenli kipte açmaya gelince ilk açılış anında F8 yapıyorum ama olmuyor.Normal BİOS menüsüne giriyor ama Windowsun nasıl açılacağını gösteren menü açılmıyor.