Şimdi Ara

Bilgisayarın ısınma ve kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklasık 3 hafta once yeni bilgisayar aldım ve oyunları oynarken COD Modern warfare 2 olsun,Napoleon Total War olsun bilgisayarımla ilgili hiç bir sıkıntım olmadı...Ancak yaklasık 1 hafta once DragonAge yukledim ve oyunda biraz ilerlemişken bilgisayar bir anda pat diye kapandı...Bende yabancı forumlarda flnda arastırdım oyun CPU ya %100 yukleniyormus ve oyunda ne zaman 4-5 dakika gecse bilgisayar kapanıyor...Bunun yanısıra diger oyunlarada bulastı bu eskiden hic sorun cıkarmayan COD'da flnda kapanır oldu artık...Ancak oyun acmadıgım surece bilgisayar 2-3 gun full acık kaldı hic kapanma olmadı...Ekran kartı driverını update ettim,bios update yaptım,asus smart doctor ile ekran kartı fanını yuksek devirde calıstırdım ancak bir faydası olmadı...

Acaba sorun direk CPU nun asırı ısınması ve bundan dolayı kapanması mıdır?Kasada Haf yani 3 fanı var buz gibi yapıyor odayı bile boyle fanlarda nasıl ısınabilir bu kadar?Yoksa ekran kartında flnda olabilir mi problem?...

Bilgisayarın bazı ozellikleri:

İşlemci:i7 860
    Ekran Kartı:Atı Radeon 5870
    Kasa:Haf 922
    RAM:2x2 Patriot 2000Mhz

Yardımlarınız icin tesekkurler...

• İşlemci fanının yerine tam oturduğundan emin olun. Benim de başıma bir kaç sene önce gelmişti, normalde hiçbirşey yokken biraz oyun oynadıktan sonra kapatırdı kendini. İşlemci fanını çıkarıp yeniden taktım ve sorun düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un4saken

İşlemci fanının yerine tam oturduğundan emin olun. Benim de başıma bir kaç sene önce gelmişti, normalde hiçbirşey yokken biraz oyun oynadıktan sonra kapatırdı kendini. İşlemci fanını çıkarıp yeniden taktım ve sorun düzeldi.

Tesekkurler ben bir bakıyım ona...Sorun fanda da değilse kesin CPU mudur bu sorunun sebebi?Garantiye mi yolluyum?İşlemci fanı mı alıyım ne yapmalıyım acaba?
  • Muhtemelen sorun cpu fanındadır, ya tam oturmamıştır, ya macunu erimiş ya da taşmış olabilir. Garantisi varsa hiç elleme derim zaten bırak yapsınlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un4saken -- 9 Nisan 2010; 16:21:40 >
  • Fazla voltaj olabilir,kasa içi hava sirkülasyonu anakart ve vga için önemli bu konuda ayrıca cpu fanı ve termal macunun eşit miktarda dağıtılması ısı daha güzel yayar çekirdek sıcaklıkları azalabilir, ben akasa macun kullanıyorum süper yalıtkan dagıtıcı ve yapışkan
  • quote:

Muhtemelen sorun cpu fanındadır, ya tam oturmamıştır, ya macunu erimiş ya da taşmış olabilir. Garantisi varsa hiç elleme derim zaten bırak yapsınlar :)

Fanı cıkarıp macunu surup tekrar taktım...Fanda tam oturmus gozukuyor ama yine aynı sorun devam ediyor...Evereste gore CPU 84-83 C civarında...Real Temp e gore ise 91 91 90 90 civarlarında bu degerler kesin dogru mudur dogru ise cok yuksek degil mi yoksa i7 oldugu icin mi boyle?...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Fazla voltaj olabilir,kasa içi hava sirkülasyonu anakart ve vga için önemli bu konuda ayrıca cpu fanı ve termal macunun eşit miktarda dağıtılması ısı daha güzel yayar çekirdek sıcaklıkları azalabilir, ben akasa macun kullanıyorum süper yalıtkan dagıtıcı ve yapışkan

Everestten baktım cekirdege giden voltaj 0.83V gozukuyor pek bilmiyorum voltaj meselesini ama ideali kactır baska hangi degerlere bakmam lazım acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla , arkadaşım bencede PSU'dan olabilir aşırı yüklenmeden dolayı kendini korumaya alarak kapatıyor olabilir ama ihtimal bi ihtimalde yüksek voltaj'dan olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: just4w0n

Valla , arkadaşım bencede PSU'dan olabilir aşırı yüklenmeden dolayı kendini korumaya alarak kapatıyor olabilir ama ihtimal bi ihtimalde yüksek voltaj'dan olabilir..

Zaten ona göre OCZ Stealthstream 600W aldım aşırı yuklenmeden kapanmaması lazım...Yuksek voltajdan olup olmadıgını nasıl anlayabilirim peki...
  • bilgisayarını kapatır kapatmaz bir bak bakalım elinle cpu'nun yanındaki metal ızgaralara sıcaklığı ne durumda. şöyle 10 saniye tutamazsan o değerler doğrudur.
  • Termal macunda önemli
  • un4saken arkadaşın dediğini bir dene istersen..
  • Aynı sorun laptopumda yaşadım, yalnız mevcut sisteminize dragon age in yüklenp sistemi kapatabilme ihtimali yok. Eğer ki cpu dan olsaydı büyük ihtimal kapandıktan sonra açtığınıda bios a göre değişir ama birçoğunda var cou over tempreture uyarısı verip bi kaç kez "dıt" sesi alırdınız. Bana kalırsa sorun ekran kartı ile ilgili ancak o da ısınma problemi değil. Zira ekran kartı ısınsa ekran donabilir driver çalışmayı durdurabilir. Problemin ekran kartının power supply dan beslenmesi sırasınd olduğunu düşünüyorum. Umarım ekran kartına uygun bir power suplly vardır. Zira serbest dururken 20-30 watt çeken bu ekran kartları oyunve ya grafik işlerine başlanıldığında p.s ye yüklenmeye başlıyor. eğer P.s. gücü karşılayamıyrsa diğer donanımlara zarar gelmesin diye sigortaları kapatıyor bu damevcut sorununuzu ortaya çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tangin

Aynı sorun laptopumda yaşadım, yalnız mevcut sisteminize dragon age in yüklenp sistemi kapatabilme ihtimali yok. Eğer ki cpu dan olsaydı büyük ihtimal kapandıktan sonra açtığınıda bios a göre değişir ama birçoğunda var cou over tempreture uyarısı verip bi kaç kez "dıt" sesi alırdınız. Bana kalırsa sorun ekran kartı ile ilgili ancak o da ısınma problemi değil. Zira ekran kartı ısınsa ekran donabilir driver çalışmayı durdurabilir. Problemin ekran kartının power supply dan beslenmesi sırasınd olduğunu düşünüyorum. Umarım ekran kartına uygun bir power suplly vardır. Zira serbest dururken 20-30 watt çeken bu ekran kartları oyunve ya grafik işlerine başlanıldığında p.s ye yüklenmeye başlıyor. eğer P.s. gücü karşılayamıyrsa diğer donanımlara zarar gelmesin diye sigortaları kapatıyor bu damevcut sorununuzu ortaya çıkarıyor.

Biliyorum kapanma ihtimali olmadıgını yazmıslar her ne kadar yuklenilsede ondan zaten derecelere baktım...Cidden 4 çekirdekte cok ısınıyordu bundan dolayı termal macunu her sefer biraz daha arttırıp(her ne kadar mercimek kadanda birazcık fazla oldu ama) 2 sefer daha takıp cıkardım işlemci fanını sonunda sıcaklık 55 e kadar dustu ve oyunlarda kapanma sorunu halloldu(bir tek DragonAge de denemedim korkuyorum acıkcası ) yanlız yuklenme testlerinde halen yuksek derecelere cıkabiliyor ozellikle 4 uncu cekirdek(eskisi gibi kapanmıyor ama) herhalde işlemci sogutucu alıcam hiç tavsiyeniz var mı bu yonde i7 1156 pin e gore?

• Yüklenme testinin mantığı o zaten, çıkabileceği en üst sınırları denemek. Dediğimiz gibi sorun fan'ın tam yerleşmemesindenmiş, macunla arasında hava kalabiliyor bazen, bir kaç kere takıp çıkarmak çözüyor sorunu.

Şu durumda bana kalırsa boşuna para harcayıp ayrı bir soğutucu almayın. Biraz deneyin makinayı oyun oynayarak, oyun esnasında 70-80'leri geçmiyorsa sorun yok demektir.
  • Büyük bi ihtimalle psu arızası manuel olarak pc açıkken işlemci sıcaklığına bak eğer fazla ısınıyorsa hiç zorlama pcni psuda kısa devre olmuştur ama şunu unutma donanımsal arıza çıkarmak istemiyorsan psu arızasını diikate al 1 geçer 2 geçer 3 te buuum ya ram gidiyor ya işlemci
  • ilk mesajı okuyup geri kalanları okumayanlara el sallıyorum.
  • quote:

Yüklenme testinin mantığı o zaten, çıkabileceği en üst sınırları denemek. Dediğimiz gibi sorun fan'ın tam yerleşmemesindenmiş, macunla arasında hava kalabiliyor bazen, bir kaç kere takıp çıkarmak çözüyor sorunu.

Şu durumda bana kalırsa boşuna para harcayıp ayrı bir soğutucu almayın. Biraz deneyin makinayı oyun oynayarak, oyun esnasında 70-80'leri geçmiyorsa sorun yok demektir.

Evet un4saken sorun ondanmıs kısacası cvpların icin de saol ayrıca...

Bende bosa para harcamak istemiyorum ancak hem 80 i geciyor oyun oynarken az da olsa hem de soyle birsey var bilgisayardan dusuk bir fan sesi geliyordu ben onu 5870'in sesi sanıyordum acıkcası bu modellerde ses problemi oldugu biliniyor ancak yakından dinledigimde aslında bunun işlemci fanından geldigini ogrendim stock fan a cok kıl oldum acıkcası ...Çok degil max 100 milyona uygun birşey alıyım diye dusunuyorum taksitle fln var mı hic oneriniz? Aslında akasalar varmıs 60 milyona ancak onlar 1156 ya uygun degil sanırsam...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.