Şimdi Ara

Bilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash Disk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, arkadaşımın birisi bir işi için aldığı Sandisk cruzer blade 16 gb flash diskimi geri getirdiğinde bilgisayara bağladım bilgisayar cihazı tanıyor lakin içerisine hiçbir şekilde ulaşamıyorum, diski bilgisayar yönetiminden sürücü adı değiştirme veya biçimlendirmeye çalışıyorum orada da hata ile karşılaşıyorum. Bu cihazı kurtarmam mümkün mü? Kurtarmak için ne yapabiliriz

Bilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash DiskBilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash DiskBilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash DiskBilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash Disk

• başka biçimlendirme programları var dene hp usb disk storage format tool vs.
  • Bir çözüm bulabildiniz mi? Bende de aynı sorun var aynı model usb bellek.
  • Sizin açtığınız konuya cevap yazdım. Ama buraya da yazayım belki konuyu açan kişiye yardımı dokunur.

Ben böyle durumlarda Active@ KillDisk ile USB Flash Diski tamamen siliyorum. İşlem bitince Flash Diski çıkartıp tekrar takıyorum. Windows, "USB disk formatlansın mı?" diye soruyor. Formatlıyorum. Sonra normal olarak kullanıyorum. Bir kaç kere başıma geldi. Böyle yaptım işe yaradı. Denemeni tavsiye ederim. Diski silerken dikkat et, yanlış diski silersin!

Active@ KillDisk'in ücretsiz versiyonu yeterli oluyor.
    www.killdisk.com
    How to erase hard drive by Active@ KillDisk? Disk Eraser, Disk Wiper, Disk Format & Disk Sanitizer.
    http://www.killdisk.com

• DoubleDragon'un bahsettiği çözümü uygulamadım lakin birçok program ve yöntemin ardından sadece diskin bilgisayarım sekmesinde görünebilirliğini sağladım, başka da bir işe yaramadı yaptıklarım ancak ilk fırsatta bu yöntemi de deneyeceğim. Öneri için teşekkürler.

Şimdiki durum;

@DoubleDragon
    @BPG2004

• quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

DoubleDragon'un bahsettiği çözümü uygulamadım lakin birçok program ve yöntemin ardından sadece diskin bilgisayarım sekmesinde görünebilirliğini sağladım, başka da bir işe yaramadı yaptıklarım ancak ilk fırsatta bu yöntemi de deneyeceğim. Öneri için teşekkürler.

Şimdiki durum;

@DoubleDragon
    @BPG2004
    Dediğim yöntemi @BPG2004 uygulamış ve işe yaramış.

• quote:

DoubleDragon'un bahsettiği çözümü uygulamadım lakin birçok program ve yöntemin ardından sadece diskin bilgisayarım sekmesinde görünebilirliğini sağladım, başka da bir işe yaramadı yaptıklarım ancak ilk fırsatta bu yöntemi de deneyeceğim. Öneri için teşekkürler.

Şimdiki durum;

@DoubleDragon
    @BPG2004
    Hocam bende bilgisayarım sekmesinde gözükmüyordu programla silme işlemini başlatınca 1 dakika sonra hata aldım e diskinin takılı olmadıgına dair (flash disk e olarak gözüküyordu onun takılı olmadıgını söyledi). Bilgisayarıma girince gözüktü ve sağ tıkladım biçimlendirdim şu an çalışıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Programı denedim, başlatır başlatmaz hata aldım, birkaç kez denedim ilerleyemedim. Sanıyorum ki benim diskte fiziksel bir hasar oluşmuş. Bilgisayarımdaki görüntüsü de kayboldu bu işlemlerden sonra.

Bilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash DiskBilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash DiskBilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash Disk

@BPG2004
    @DoubleDragon

• quote:

Programı denedim, başlatır başlatmaz hata aldım, birkaç kez denedim ilerleyemedim. Sanıyorum ki benim diskte fiziksel bir hasar oluşmuş. Bilgisayarımdaki görüntüsü de kayboldu bu işlemlerden sonra.

@BPG2004
    @DoubleDragon
    Fiziksel bir arıza veya hasar olabilir. İkinci resimdeki kırmızı satırlarda yazma hatası görülüyor.

Ama bilgisayarımdaki görüntüsünün kaybolması fiziksel hasar olduğu anlamına gelmez. Active@ KillDisk diskteki bütün sektörleri sıfırla doldurarak siler. Disk bölümlerinin (partition) yazıldığı bir tablo vardır. Bu kısım da silinir. Bundan dolayı bilgisayarımdaki görüntüsü kaybolur. Formatlarken gerekli bölümleme bilgileri tekrar yazılır.

Fakat sizin flash bellekte yazma problemi var. Bilgisayarın USB portu düzgün çalışıyor mu acaba? Emin olmakta fayda var.

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Port düzgün çalışıyor hocam, her gün sıklıkla aktif olarak kullandığım port, lakin bir ihtimal diğer portlarla da denerim. İlk önce erase işlemi başlatmıştım dik yöneticisinden silip ntfs olarak biçimlendirmiştim öncesinde de. Fat32 olarak biçimleyince wipe seçeneği de çıktı ve 1 saat kadar önce wipe işlemi başlattım onun sonuçlanmasını bekliyorum, onun ardından yine çözülmezse diğer portları veya başka bilgisayarda bu programı kullanmayı denerim.

• Gravaze kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar sabırla bekle. Bu işlemi hatasız olarak bitirirse büyük ihtimal flash bellek kurtulur.
    Epey uzun sürecek gibi, umarım uykusuz kaldığıma değer :) Uygulama önerisi için tekrardan teşekkürler, sonucu bildiririm yine buradan.
    Hatırladığım kadarıyla "işlem bitince bilgisayarı kapat" diye bir seçenek olması lazım. Onu işaretlediyseniz işini bitirince bilgisayarı kendisi kapatıyordu. Uykusuz kalmamış olurdunuz.
    Beklemek istedim sonuç için, akşamdan beri uğraşıyorum, aslında bu cruzer blade de hiç uğraşılacak flash disk değil de neyse :)

İşlem sonuçlandı hocam, wipe işlemi başarılı oldu sonrasında içi açılmıyor yine durum şöyle;
    Bilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash DiskBilgisayarın Tanıdığı Ancak Görmediği Flash Disk

Disk yönetiminden biçimlendirme yapıyorum, hızlı biçimlendirmeyi de seçmedim yine uzuyacak iş ama olsun;

Sonuç sabaha belli olur artık, bilgisayarı şimdi fişten çekip yatarım.

Ve işlem sonucunda disk açıldı hocam, bilgi ve yardım için teşekkürler, bu program sorunu çözdü. Wipe yapıp üstüne disk yönetiminden ntfs olarak biçimlendirdim. Bu bilgiyi vermesen muhtemelen çöpe atacaktım, aslında bu flash çok dandik bir flash uğraşmaya da değmez ancak böyle bir sorunun çözümünü bilmek, uygulamak faydalı oldu.

İyi geceler.

Active@ KillDisk ile sildikten sonra formatlamadan kullanamazsın. Sonra NTFS olarak formatlaşısın ve normal kullanıma geçmişsin.

Uykusuz kaldın ve uğraştın ama hem flash bellek kurtuldu hem de yeni bir şey öğrenmiş oldun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.