Şimdi Ara

FLASH DİSK İ BİLGİSAYARDAN ÇIKARIRKEN DİKKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
12.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FLASH DİSKİ BİLGİSAYARDAN ÇIKARIN KEN DİREK USP DEN ÇEKMEYİM GÖREV ÇUBUĞUNDAKİ DONANIMI GÜVENLE KALDIR BÖLÜMÜNDEN DONANIMI KALDIRI ŞEÇEREK ÇIKARIN

EGER BÖYLE YAPMAZSANIZ FLASH DİSKİNİZ YANABİLİR.
    TECRÜCEDEN DOLAYI DİYORUM

• Flash disk yanmaz. Ancak içindeki veriler hasar görür. Bozulmuş gibi davranabilir.
    Çünkü windows devamlı yazmıyor diske.

Ama format atarsanız flash disk kurtulur. Tabii ki içindekiler silinecek.

Yanlış mı biliyorum?
  • Aygıt yöneticisinde USB disklerin ayarlarına baktığınızda ilkeler başlığı altında iki seçenek görürsünüz. Üstteki "çabuk uzaklaştırma için en iyi duruma getir" yani disk önbelleği iptal edilir ve USB diski direkt takıp çıkartabilirsiniz, alttaki ise "performans için en iyi duruma getir" (standart seçili olan) yani "güvenli kaldır" diye seçmemiz gereken kısım. Normalde performans modunda veri önce belleğe alınır ve oradan USB diske yazılır, oldukça hızlı bir işlemdir. Ancak veri yazılırken "güvenli kaldır"ı tıklamadan USB diski çıkarırsak bellekten yapılan yazım işlemi yarıda kalabilir. Bu durumda veri kaybı ile karşılaşılır. Çabuk uzaklaştırma modunda ise yazım direkt USB diske yapılır ama performans moduna göre nispeten yavaştır. Ancak "güvenli kaldır" bu durumda gereksiz kalır tek avantajı budur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

Flash disk yanmaz. Ancak içindeki veriler hasar görür. Bozulmuş gibi davranabilir.
    Çünkü windows devamlı yazmıyor diske.

Ama format atarsanız flash disk kurtulur. Tabii ki içindekiler silinecek.

Yanlış mı biliyorum?

kesinlikle bozulabilir çünkü güvenlik kaldırılmadığında usb de bulunan elektrik akımı kesilmediğinden fiziksel zarara uğrama ihtimali yüksek

ve bu yüzden flash diski kullanılmaz hale gelen birçok kişi tanıyorum
  • ayrıca çaaaaaaaaaaartt diye çekerseniz girişlerinde bir sorun meydana gelebilir ve flash disk i bir daha takamazsınız
  • Yıllardır kaliteli markaların modellerini kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Ama tüm gördüğüm bu tür bozulan usb memory ler ya isimsiz yada kalitesiz markaların modelleri.

5-10$ için ucuzuna kaçıp sonra çok pahalıya getiren çok insan var sizde onlardan olmayın.
  • sormak istediğim birşey var. mp3 playerımı güvenle kaldır dedikten sonra yine ekranında connected yazısı duruyor.

demek ki halen player'a giden elektril kesilemiş. bu neden böyledir tam olarak?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında dediğin gibi yapmak lazım.bütün usb cihazların için geçerli.anakart bile yanabilir.bir keresinde bizim arkadaşın mp3 player i yandı usb yüzünden.
  • çaaaaaaaaaaaaaaaat diye çekiyorum ne verim gitti ne alet yaktım ne de girişlere bişi oldu şimdiye kadar ama çekmesini bileceksiniz bir, kingston iki, elime geçen ilk flash değil üç.
  • genelde bi problemle karşılaşmadım ama arkadaşlarım arasından bozulan oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cougar77

çaaaaaaaaaaaaaaaat diye çekiyorum ne verim gitti ne alet yaktım ne de girişlere bişi oldu şimdiye kadar ama çekmesini bileceksiniz bir, kingston iki, elime geçen ilk flash değil üç.

İyi o zaman arkadaşım.

Bir gün flash diski PC den çektiğinde MİS GİBİ YANIK KOKUSU duyarsan.. Bizim bu tavsiyemiz aklına gelir..

Çokta güsel KOKAR YANIK Oke..
  • yanmasını akılcı bulmuyorum ama bozulma olabılır tabıkı
  • quote:

İyi o zaman arkadaşım.

Bir gün flash diski PC den çektiğinde MİS GİBİ YANIK KOKUSU duyarsan.. Bizim bu tavsiyemiz aklına gelir..

peki..
  • quote:

Orjinalden alıntı: LimeWaRe

yanmasını akılcı bulmuyorum ama bozulma olabılır tabıkı

Yanınca zaten bozuluyor.. Kullanılmaz hale geliyoo..
  • dosya bozulması dosyaaaaa.çaaat diye çekmeden önce bekleyin biraz alet dursun, 7 aylık mısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DaNGeRouS_

quote:

Orjinalden alıntı: Cougar77

çaaaaaaaaaaaaaaaat diye çekiyorum ne verim gitti ne alet yaktım ne de girişlere bişi oldu şimdiye kadar ama çekmesini bileceksiniz bir, kingston iki, elime geçen ilk flash değil üç.

İyi o zaman arkadaşım.

cart diye cektiğinizde enerjisi kesilir ve enerjisi kesilen hiç bir cihaz yanmaz arkadaslar. veri kaybı mümkündür. ancak yanma mümkün değildir. yanmayan bir cihazdan da koku çıkmaz.

• veri kaybı yaşanır...donanımı güvenle kaldırın zart diye çekmeyin merak etmeyin sadece 10 sn.niziz alır
  • banada cok buyuk dosyaları tek seferde atmayın demişlerdi...
    Tabiki o kadar kucuk seyde fan falan olmadıgı icin ısınıp yanıyor-muş-!

2gb var bende attıgım en buyuk dosya tek seferde 750 MB oldu birşey olmadı
  • ısınıp yanıyor ha...o zaman büyük dosya atamayacaksak ne anladım ben büyük boyutlu usb den
  • bu cart dıye cekme olayı mmc kart ta basıma geldı yazıcının yanında coklu kart okuyucu mevcut kuzen ın mmc kartına muzık attım kartı tele taktı kartta hata verdı okumadı vs .... sonra tekrar yukledım donanımı kaldır dedım ve kart calıstı sorum olmadı ......
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.