Şimdi Ara

FLASH DİSK İ BİLGİSAYARDAN ÇIKARIRKEN DİKKAT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
12.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fakon

Arkadaşlar.Epeyce araştırdım ama sorunumu çözemedim.1 GB'lık Twinmos marka bellekteki bilgileri silmeye çalıştığımda 'Disk Yazmaya karşı Korumalı Korumayı Kaldırın' diye uyarı çıkıyo. Disk Biçimlendirme yapmaya çalışsam da gene aynı uyarı. Bu sorunun niçin olduğunu ve nasıl giderileceği konusunda bilgilendirirseniz sevincem.

Flash diskinin üzerinde yazma koruması vardır. Onu kaldır.
  • bende iki tene bellek var biri 1'' lik 2,2 gb hdd diğeride 256 mb fly marka flash, fly ı sürekli windows dan kapatmadan ç.ıkarırdıma ama hiç bir sorun olmazdı ama 2,2 gb lığı da sürekli windows dan kapatarak çıkartırdıma ama okuldanken, derse yetişmek için aceleyle çıkarıyım dedim windowsdan kapatmadım, şimdi bilgiler yazılabiliyor ama lambası patladı galiba mavi bi lambası vardı o artık yanmıyor.
  • bunu öğrenmemiz iyi oldu.Unutmayın başkalarının tecrübelerini yaşayarak tasdik etmek en büyük aptallıktır.
  • bu sözde iyimiş
  • printerda da aynı şey geçerli cart die çıkarmamak gerekiyor.
  • KINGSTON MARKA YAKTIK BİZDE DİKKAT LÜTFEN.....
  • ben haşin davranırım bu konuda ve 2 kingstona da bişey olmadı henüz...
    ama yinede dikkatli olmak gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: fakon

Arkadaşlar.Epeyce araştırdım ama sorunumu çözemedim.1 GB'lık Twinmos marka bellekteki bilgileri silmeye çalıştığımda 'Disk Yazmaya karşı Korumalı Korumayı Kaldırın' diye uyarı çıkıyo. Disk Biçimlendirme yapmaya çalışsam da gene aynı uyarı. Bu sorunun niçin olduğunu ve nasıl giderileceği konusunda bilgilendirirseniz sevincem.

Twinmos usb flash disk kullanıyorum. 1.44 disketlerde yazmaya karşı korumak için bir çubuk vardır ya aynısı twinmos flash disklerdede var onu bul ileri it öyle dene

Bende cart diye çekenlerdenim hiçbirşey olduğunu görmedim. O kadar para veriyoruz. Biraz daha kaliteli yapsın firmalar canım hep bizmi dikkat ediceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvcal -- 30 Ekim 2006; 18:42:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fahrettinkart

Flash disk yanmaz. Ancak içindeki veriler hasar görür. Bozulmuş gibi davranabilir.
    Çünkü windows devamlı yazmıyor diske.

Ama format atarsanız flash disk kurtulur. Tabii ki içindekiler silinecek.

Yanlış mı biliyorum?

Bi kere flash disk kasaya takılı durumdayken sürekli bi elektirik akımı altında azda olsa.Arkadaşın dediğine %100 katılıyorum eğer güvenli kaldır demezseniz ufakta olsa yanma şansı war ki özellikle kinstonlarda çok yüksek bi olasılık 2 tane leşim war kingston biri 256 biri 512 ikiside yandı.Hatta 256 nın içini açtık içindeki küçük bir çip kömür olmuş.Sen diyosunki weriler hasar görür.Neye dayanarak bunu söylüyosun anlamıyorum.İstersen bikaçkere dene bakalım.

• zaten çekince elektriği kesilmiyor mu nasıl yanacak.
    walla bu zamana kadar hiç yakmadım.
    gördüğüm kadarıyla yanan çoğu usb aygıtlarıda ya kalitesiz ya da kasanın ön usblerinin yanlış takılması yüzünden.
    kafeye felan gidince öndeki usbleri kullanmayın.
  • bazılarını bilmiyodum sağolun
  • Yanan, bozulan stickler kalitesizdir diyen arkadaşlar. Ya donanım sayfalarına pek takılmıyorsunuz, ya da sadece yazmaya uğruyorsunuz, okumuyorsunuz.

Yıllardır sadece bu forumda bile kingston, corsair, sandisk, twinmos vb. hafızalardan hepsinden bozulan oldu. Ve buraya yazılanların hepsi de garantide sorun çıkartıldığı için konu açıldı. Garantisinde sorun çıkmayan bozulmuşları varın siz düşünün.

Nihayetinde bunların alayı çok düşük voltaj ile çalışan aletler. Nazik kullanmak lazım. Sonradan aleti yakıp yakıp da "vay garantisi var bunun da, niye değiştirmiyor bilmemneyin bilmemneleri" diye feveran etmemek lazım.
  • bodoslama çekiyodum ya iyi oldu sağolun..
  • Hayır hiç de öle değil aynen arkadaşların dediği gibi 256 lık Kİngstonum bu acelecilik yüzünden gitti. Garantiye de götürdüm kabul etmediler. Siz siz olun kesinlikle güvenli kaldırın.

quote:

Orjinalden alıntı: onuroner
    BU ARADA BÖYLE YAPARAK BİLGİSAYARIN USB GİRİŞİNİDE BOZABİLİRSİNİZ.

Nişanlımın çalıştığı şirkette anakartın USB girişini yaktım ve yazıcılarda usb den bağlı olduğu için anakart komple değişti.
  • dostum uyarın ıcın saol daha dıkkatlı olucam
  • quote:

Orjinalden alıntı: maxtreme

zaten çekince elektriği kesilmiyor mu nasıl yanacak.
    walla bu zamana kadar hiç yakmadım.
    gördüğüm kadarıyla yanan çoğu usb aygıtlarıda ya kalitesiz ya da kasanın ön usblerinin yanlış takılması yüzünden.
    kafeye felan gidince öndeki usbleri kullanmayın.

aynen

cihazı usb'den çekince zaten elektrikde doğal olarak kesiliyor.kesilen elektrik cihazı nasıl yakacak
  • VALLA BENİM İKİ TANE KART OKUYUCUM ŞU AN ÇALIŞMIYOR.YANİ İÇİNE HAFIZA KARTI KOYUYORUM AMA ONA BİR ŞEY GÖNDEREMİYORUM.SİLEMİYORUM... KART OKUYUCU GİTTİ ANLAYACAĞINIZ 10 MİLYONA ALMIŞTIM ZATEN... AMA ÇOK KERE GÜVENLİ KALDIRMADIM...
  • mantıklımı mantıksızmı tartışılır ama 2 senedir direk çekiyorum bi problem yaşamadım bence senin flash diskin bozukmuş alırsan öle dandik mallar patlar elinde:(
  • benimki hiç yanmadı
  • iyi ki söyledin kardeş...teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.