Şimdi Ara

FLASH DİSK İ BİLGİSAYARDAN ÇIKARIRKEN DİKKAT (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
12.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla bende çat çut çekiyorum bişe olmadı 1.5 senedir kullanıyorum.
  • kaliteli disk kullanırsanız hiç bir şey olmaz bi sınıf olarak aldık kingston ve öğrenci milleti nasıl kullanır bilirsiniz kimse öle güvenli kaldır yapmaz bende dahil direk çekerim hiç bişe de olmadı bugüne kadar
  • ben hiç güvenle kaldırı kullanmıyorum maşallah tek bir sorun bile çıkarmadı 2 senedir çok önemli değil o bence dikkat etmeniz gereken esas olay kasaların ön tarafındaki usb leri pek fazla kullanmamnız bilmediğiniz her makinada orda yanma olayı oluyor çünkü anakarta ters şekilde bağlandıysa eğer biz bu sorunla çok karşılaştığımız için biliyorum.
  • bende usb bellek vardı onu direk çıkardığımda hiçbir şey olmuyordu ve her zaman öyle yapıyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: f8sumi

bende usb bellek vardı onu direk çıkardığımda hiçbir şey olmuyordu ve her zaman öyle yapıyordum

bunu yaparken yalnız belleğin çalışıp çalışmadığına bakmak lazım, ışık yanıp sönüyorsa veya sürekli yanıyorsa kullanılıyor demektir ve yazma/okuma işlemi yapılıyordur. ışık söndükten sonra gönül rahatlığı ile belleği usb'den çıkartabilirsiniz.
  • Ben bilgisayar kapandıkdan sonra USB belleği bilgisayardan çıkarıyorum.Bunun USB belleğe bir zararı olur mu ?
  • bakın size ipucunu veriyorum

saatin orada cıkan donanımı kaldır simgesine çift tıklatıp gelen pencerede kendi aygıtınızı seçip özellikler tuşuna basıyorsunuz, daha sonra İLKELER kısmına girip "çabuk uzaklaştırma icin en uygun konuma getir" diyorsunuz ve DOSYA YAZMADIĞINIZ ZAMANLARDA çat diye çıkartabilecek duruma geliyorsunuz. ancak bu performanstan biraz da olsa ödün vermek anlamına geliyor.

resimi ekledim, konuyla ilgili su örneği de vereyim, kingston, ömür boyu garantili usb flash bellek çat diye çıkartıldı diye içindeki bütn verilerle birlikte uctu gözümün önünde ;) 2-3 saniyede hiçbirşey kaybetmezsiniz, bir de su ayarı yaptınız mı tamam

FLASH DİSK İ BİLGİSAYARDAN ÇIKARIRKEN DİKKAT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 1 Şubat 2007; 1:39:42 >

• yahu bana yardım eecek yok mu, donanım kaldırmıyor, genel birim durdurulamıyor mesajı geliyor.PLS
  • Ben herzaman çat diye çekerim hiç de bir şey olmadı yukarıda da belirttiler veri yazma işlemi olmadığı zaman bir şey olmaz. Yananlar illa ki sistemin yüzünden yanmıştır kesinlikle usb yi çekmekten değil. Bu arada elektrik kesilmiyo fln diyenlerde usb yi çekmemizle veya sistemin elektriğini kesmesi arasında hiç bir fark yoktur. Yani bu su değil boyle sisem azar azar kessin fln Ki zaten bilgisayarın içinde dolaşan akım psu nun garantisinden geçmiş akımdır yani acayip dalgalanmalar fln olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venomvenom -- 1 Şubat 2007; 16:40:26 >
  • Arkadaslar Merhaba,

Ben de bir arkadastan ödünc aldigim flash disk arızalandı yada yandı ben okadar bilmiyorum ama görünen şu ki cihaz calismiyor.
    1 GB lik JOGR marka. Sanırım arıza 1 gb a yakın bir filmi flash diske atmak istememle meydana geldi çünkü simdiye kadar ben de caaart cuurt seklinde olmasada güvenli bir sekilde cikartmiyordum flashdiski.
    Taktığım zaman flash diski sürücüde görünüyor ama tikladigin zaman flash diski takin diyor.
    Internetten biraz kurcaladim G-Parted diye bir pogram buldum ama linuxcülere göre yapilmis sanirim ama rebootta calisiyor program ama tüm sürücüleri de gösterdi.Acikcasi biraz tirstim herseyi silip atacak diye:)
    Yardımı olabilecek olan varsa flash diski kurtarma adına acayip sevaba girer ve hayır dularımı alır.
    Simdiden cok tesekkürler, sorunsuz günler.
  • Bu birazda elinizdeki ürüne bağlı.
    benim 128 mb kington var..
    keratayı çok har hür kullandım. hatta geçenlerde parçalandı ayağım takıldı... sonra lehim attım çalıştı.
    hiç bi sorun yok....

Mantıklısıda zaten görevini sonlandırdıktan sonra çekmek..
    öze. harici HDD ler çok önemki direk cihaz yanıyoo çünkü.

Flash Disklerde arada bi çekin zaten en başta scandik yaptığını görürüsünmüz
  • quote:

Orjinalden alıntı: karya

usb çıkartırken donanım güvenle çıkar dediğim hale 'genel birim aygıtı şu an durdurulamıyor. Aygıtı daha sonra durdurmayı deneyin'. şeklinde mesaj geliyor. Çekip çıkarmadan kaldıramıyorum. Ayrıca usb içerisinden klasör silmek istediğimde ya yarım siliyor yada silmiyor bu program başka bir program tarafından kullanılıyor diyor. Yardım ederseniz sevinirim.

bende de aynısı oluyor,fakat başka bilgisayarda deniyorum.Normal çıkarıyor.Bilgisayarda bir sorun var.Windowsla ilgili olabilir mi?Bunun registry kayıtları nerede tutuluyor.Oradan düzeltebilirmiyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho20 -- 13 Haziran 2007; 15:41:43 >
  • flash diskle iş bitince drekt cekince bişey olmaz cünki enerjisi kesilecegi çin yanma şansı yok

eger bişey yazdırıyorsanız yada okurken cıkardırsanız cıkarırken haliyle saga sola oynar böyledikle 5v gücten bi an ayrıldıgında yazma sinyalı ayrı hattan geldigi için şase olmaz pc ile usb bellek böylelikle flasf mehta alabiliryor

takerken flash a birden elektrik enerjisi gelir güç kaynagınız kaliteli degilse elektirik dalgalanmaları olucagı için flash ın 5v calışma gerilimi olan gelirimden fazla gelir ve böylelikle flash yanar
  • quote:

Orjinalden alıntı: maho20

quote:

Orjinalden alıntı: karya

usb çıkartırken donanım güvenle çıkar dediğim hale 'genel birim aygıtı şu an durdurulamıyor. Aygıtı daha sonra durdurmayı deneyin'. şeklinde mesaj geliyor. Çekip çıkarmadan kaldıramıyorum. Ayrıca usb içerisinden klasör silmek istediğimde ya yarım siliyor yada silmiyor bu program başka bir program tarafından kullanılıyor diyor. Yardım ederseniz sevinirim.

bende de aynısı oluyor,fakat başka bilgisayarda deniyorum.Normal çıkarıyor.Bilgisayarda bir sorun var.Windowsla ilgili olabilir mi?Bunun registry kayıtları nerede tutuluyor.Oradan düzeltebilirmiyiz

Güvenle kaldıramadığınız durumlarda, oturumu açıp kapatırsanız ve daha sonrasında güvenle kaldırmayı denerseniz sorun çözülecektir.

İkincisi belleğinizi güvenle kaldırıp kaldırmamak. Bunun için yazma ön belleği ile ilgili ayar yapmalısınız.

Bunun dışında Windows 2000/XP’ de, USB aygıtları için yazma ön belleğini kaldırmak da alternatif bir çözüm olacaktır. Daha sonra Windows’ un izni olmaksızın, aygıtın LED’i yanmıyorsa, çıkarmanızda sakınca olmayacaktır. Yazma ön belleğini kaldırmak için “Bilgisayarım”a sağ tuşla tıklayıp “Özellikler” ile ulaştığınız mönüde “donanım” sekmesini açın. Burada “Aygıt yöneticisi” ile “Disk Sürücüleri” altında gözüken USB aygıtına tıklayın. “İlkeler” sekmesinde üstteki “Çabuk uzlaştırma için en iyi duruma getir”i etkinleştirdiğinizde, yazma ön belleği iptal edilir.

• Bende 4GB Kingston usb bellek vardı birgün pc format atarken hdd alanlarını belirleme ekranında usb belleği takılı unuttuğumu gördüm ve verilerim kaybolur düşüncesiyle drek usb den çektim ve formata devam ettim

kurulum tamamlanınca usb bellek içindeki programları kurmak için taktığımda usb belleğin çalışmadığını gördüm ne yaptıysam çalıştıramadım en son usb belleğin flash' ı uçtuğu kanaatine vardık

benim bu arada sormak istediğim şeyde bu uçan flash'ı geri yükleme şansımızın olup olmadığıdır anakartların bios uçunca tekrar bi şekilde yüklenebiliyor ama usb belleklerde bu işlem yapılabiliyormu ?
  • Bende direk cekiyorum herhangi problem yasamadim fakat arkadasimin flashi yanmis direk cektim yandi dio
  • Bu konuda en tecrübelilerden biri benim.
    Ben bu güne kadar 2 flash disc, 1 mp3 yaktım :D
    Kingston'un çinde üretilen ürünleri çok kötü, ilk 1gb kingston'u donanımı güvenle kadır demeden çektiğim için bi daha çalışmaz hale geldi. o zamanlar fiyatlar yüksek olduğu için garantiye yolladım, garantide yapamamışlar ve yenisini yolladılar.
    Daha sonra 1 tane markasız mp3 player aynı sorundan yandı. pm3 çalar açılıyordu ama içindeki hafızeyı görmüyordu. bilgisayara takıldığında da çıkartılabilir disc çıkmıyordu.
    Son olarak geçen hafta 4gb yine kingston flash disc yaktım. en az 10 bilgisayarda denedim ve tüm bilgisayarlar donanım başarılı bir şekilde yüklenemedi diyor ve sürücü harfi bilgisayarımda çıkmıyor.
    Not: tümünde flash disc'e hiç bir kopyalama yoktu.

bu konuda tecrübeli olduğum için bi kaç öneride bulunayım.

eğer flashdisc'iniz çalışmıyorsa, yada sürücü olarak görünüyorsa ama ne içine girilebiliyor, ne de format atılamıyorsa kurtarmak için tek şansınız var!
    Linux yüklü bir bilgisayarda flash'ı takacaksınız, eğer görürse fat olarak biçimlendireceksiniz. çünkü kimi flashlarda sadece biçimlendirme formatı rav'a dönüşüyormuş ve bunu da sadece linux açabiliyor.

• Acelem varsa hiç affetmiyorum . hemen çekiyorum
    Ama bir işim yoksa uygulamayı yapmakta birşey kaybetmez
  • Disk FAT32 formatlıysa bişey olmaz. Ama NTFS formatlıysa donanımı kaldır demede fayda var.
  • valla bende hep arkadasların tabiriyle çaaaaaaaatttttttt diye çekiyordum hiç birşey olmuyordu taki 1 hafta öncesine mezuniyet fotolarım gidene kadar. ogünden beri güvenle kaldırıyorum. 1 senedir aynı bellği kingston 4gb onu kullanıyorum sadece bir kez veri kaybettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimmy -- 2 Nisan 2009; 1:18:44 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.