Şimdi Ara

FLASH DİSK İ BİLGİSAYARDAN ÇIKARIRKEN DİKKAT (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
12.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ayrıca gecen sene ogrencim bi çin işi usb takmıştı laptopa ve o anda CIZZZT diye ses ve makine shutdown.
    sonuc= 1 ram yandı.
  • bu kadar yazılandan sonra bende bir bilgi vereyim. Çoğunuzun bildiği üzere bu standartlar ve arabirimler, intel ve pek çok üreticinin kurduğu bir konsorsiyum tarafından geliştiriliyor.Binlerce testten geçirilip standart olarak yayınlanıyor ve üretiliyor. usb standardından tak çalıştır (plug & play) cihazdır ve bilgisayar açık iken istediğiniz an çıkarıp takabilirsiniz. Böyle bir sıkıntı (yanma, bozulma) olsaydı o kadar üretici destek olup bu standardın arkasında durmazlardı !!!

Yanma yada bozulma olayına gelirsek, benim görüşüm malum bunlar elektronik cihaz ve her parçanın bir ömrü var. şansınız o an denk gelip bozulmuştur diye yorumluyorum.

Ek olarakta şunu söyleyeyim: SATA disklerde usb gibi plug&play özelliği bulunur yani pc açık iken takıp çıkarabilirsiniz. "sen nasıl kullanıyorsun?" derseniz bugüne kadar 1 tane 64 MB apacer marka belleğim bozuldu 4 yıl önce. sebebi de arkadaşın cafesindeki ön usbler. ters bağlamışlar. ona söylediğimde de inanmadı "senin flashın bozuktur" dedi. kendi flashını taktı onunkide bozuldu. sonrasında 1 GB kingston Migo aldım. çoğu zamanlarda direk çekerim hiç bişey olmadı. şimdide sandisk extreme cruzer 8 GB aldım ondanda bir sorun yaşamadım.

Sata diskleride aynı şekilde kullanırım. şimdiye kadarda bir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowler -- 1 Temmuz 2009; 10:43:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: maho20

quote:

Orjinalden alıntı: karya

usb çıkartırken donanım güvenle çıkar dediğim hale 'genel birim aygıtı şu an durdurulamıyor. Aygıtı daha sonra durdurmayı deneyin'. şeklinde mesaj geliyor. Çekip çıkarmadan kaldıramıyorum. Ayrıca usb içerisinden klasör silmek istediğimde ya yarım siliyor yada silmiyor bu program başka bir program tarafından kullanılıyor diyor. Yardım ederseniz sevinirim.

bende de aynısı oluyor,fakat başka bilgisayarda deniyorum.Normal çıkarıyor.Bilgisayarda bir sorun var.Windowsla ilgili olabilir mi?Bunun registry kayıtları nerede tutuluyor.Oradan düzeltebilirmiyiz

Güvenle kaldıramadığınız durumlarda, oturumu açıp kapatırsanız ve daha sonrasında güvenle kaldırmayı denerseniz sorun çözülecektir.

İkincisi belleğinizi güvenle kaldırıp kaldırmamak. Bunun için yazma ön belleği ile ilgili ayar yapmalısınız.

Bunun dışında Windows 2000/XP� de, USB aygıtları için yazma ön belleğini kaldırmak da alternatif bir çözüm olacaktır. Daha sonra Windows� un izni olmaksızın, aygıtın LED�i yanmıyorsa, çıkarmanızda sakınca olmayacaktır. Yazma ön belleğini kaldırmak için �Bilgisayarım�a sağ tuşla tıklayıp �Özellikler� ile ulaştığınız mönüde �donanım� sekmesini açın. Burada �Aygıt yöneticisi� ile �Disk Sürücüleri� altında gözüken USB aygıtına tıklayın. �İlkeler� sekmesinde üstteki �Çabuk uzlaştırma için en iyi duruma getir�i etkinleştirdiğinizde, yazma ön belleği iptal edilir.

Merhaba dejaay benim hdd de güvenli kaldırmıyo dediğin gibi yaptım fakat"ÇABUK UZAKLAŞTIRMA İÇİN EN İYİ DURUMA GETİR" KUTUCUĞUNU İŞARETLİYECEM AMA KAPALI sadece "DİSKTE YAZMA ÖNBELLEĞİNİ ETKİNLEŞTİR"kutusu çalışıyor,neden aceba?saygılar

• bundan once olmadigi bundan sonra da olmayacagi anlamina gelmez.
    garantici olmakta fayda var 2 tik cok mu zor.
  • bunu biliyordum fakat flash'a zarar vericeğini bilmiordum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

Yıllardır kaliteli markaların modellerini kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım. Ama tüm gördüğüm bu tür bozulan usb memory ler ya isimsiz yada kalitesiz markaların modelleri.

5-10$ için ucuzuna kaçıp sonra çok pahalıya getiren çok insan var sizde onlardan olmayın.

Çok güzel örnek olmuşsunuz dh sahibi olarak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.