Şimdi Ara

FLASH DİSK İ BİLGİSAYARDAN ÇIKARIRKEN DİKKAT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
12.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında iyi bir ürün alacaksın garantili olacak(örnek corsair) özgür özgür kullanacaksın.birşey olsada garantiden halledilecek
  • hatırlattığın iyi oldu walla sağol
  • bellek üzerine herhangi bir veri yazma işlemi veya okuma işlemi yapılmıyorsa ve cihazda yapılan bir işlem yoksa bence sorun olmuyor. ben çıkarırken ona dikkat ederek çıkarıyorum. ona bakarsanız belleğin ilk takılış esnasında da çok azda olsa bir elkt. var sonuçta buda bir risk arızalanması açısından.
  • ben bir kere bozuk olan bir usb ye takmıştım bilmeden uçmuştu o yüzden bencede kasanın öönünde olan ve düzgün takılıp takılmadığını bilmediğiniz usb ye takmayın
  • valla bende çıkarıyorum hiçbi problem olmadı

ama veri aktarmasının bitmesini bekliyorum tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayay

EGER BÖYLE YAPMAZSANIZ FLASH DİSKİNİZ YANABİLİR.
    TECRÜCEDEN DOLAYI DİYORUM

boşuna dememişler tecrübe hayatta yenen kazıkların bileşkesidir diye
  • anlaşılan bu konu için hala net birşey oluşmamış. Biz de tartışıp duruyoruz bunu arkadaşlarla. Aslında emptyrean olayı güzelce açıklamış ama bir de tecrübeler var... Bana sorarsanız ben bittikten 2-3 saniye sonra CART diye çekiyorum. Yanarsa da yansın yaw napayım onun keyfi başka :)

ama daha yanan olmadı :)
  • Herkes tecrübe yaşadığı diskini yazsa keşke...

Bendekilerden,
    Eski Codegen mp3 player büyük boyutlu dosyaları, özellikle RAR olanları çoğunlukla bozuk depoluyordu veya depolarken bozuyordu.
    Minton MMP-3006 mp3 player Samsung bellek kullanıyor ve bir sıkıntı yaşamadım. Ama ek takılabilen Canon MMC kartta tanımama yaşattıysa da Sandisk SD Kartıma bişi olmadı.
    Şimdi Sandisk 1Gb SD kart ve basit bir USB 5in1 card reader kullanıyorum ve ne MMC ne SD kartlarımda bir sıkıntım yok, hatta son derece hızlılar.

Windows XP kullandığım her yerde doğrudan takıp çıkarmak mümkün. Hatta WinME bilgisayarlarda bile doğrudan sökebiliyorum ama bu defa bilgisayarın dengesi bozuluyor.

Dikkat ettiğim nokta, cihazlardaki aktarım anındaki ışıkların yanıp sönmesinin veya animasyonların durması sadece. Durmadan çeksem de eski bilgilere bir şey olmuyor, sadece o anda yazılmakta olan bilgide sıkıntı oluyor.

.oO°Oo.

• bende kingston var. bende caarrtttt diye çıkarıyorum, şimdiye kadar bişi olmadı ama korktum. dikkatli olmak lazım
  • Arkadaşlar hemen hemen her elektronik cihazda sükunet akımı diye bişey vardır ki bu yaklaşık 250uA dir.(USB için) bu akım yazılım yoluyla kesilmeden eğer bellek cıkarılırsa kullanılan malzemenin kalitesine göre bir süre sonra bozulma ihtimali ortaya cıkar. Belki daha pahalı olan markaları kullanan arkadaşlar bu sorunun nispeten az yaşamışlardır ama bu hiç yaşamayacakları anlamına gelmez.

Ayrıca hep söylendiği gibi elektronik biraz da şans işidir. Kaliteli diye aldığınız üründeki herhangi bir parça eğer olması gereken değerde değilse, -toleransı fazlaysa vs.- o cihazın daha cabuk deforme olmasına neden olabilir.

Sonuç olarak, 2 sn fazladan harcayacağınız süre ömür boyu garantili cihazınızı 1 hafta 10 gün servisten gelsin diye beklemekten iyidir.

Edit: Türkçe hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !brahim -- 21 Eylül 2006; 13:03:55 >
  • [Tifosi] 'ye tamamen katılıyorum. Donanımı Kaldır dediğiniz zaman USB diskin içindeki kontrolcüye bir "unmount" komutu gönderir, diski ayırırsınız, kontrolcü gerekli kesmeleri kapatır, yani diske erişiminiz kesilir. USB'deki gücü açıp kapatabilme gibi bir olay sözkonusu değil, bu yuzden unmount edilmiş mp3 playerların ekranlarında hala yazı gözukebilir. (bazı cihaz da kontrol eder, kendini kapatır). Kısacası, her zaman "güvenli kaldır" olayını yapmalısınız, "her cihaz için". sadece usb bellek değil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

[Tifosi] 'ye tamamen katılıyorum. Donanımı Kaldır dediğiniz zaman USB diskin içindeki kontrolcüye bir "unmount" komutu gönderir, diski ayırırsınız, kontrolcü gerekli kesmeleri kapatır, yani diske erişiminiz kesilir. USB'deki gücü açıp kapatabilme gibi bir olay sözkonusu değil, bu yuzden unmount edilmiş mp3 playerların ekranlarında hala yazı gözukebilir. (bazı cihaz da kontrol eder, kendini kapatır). Kısacası, her zaman "güvenli kaldır" olayını yapmalısınız, "her cihaz için". sadece usb bellek değil..

Öyle mi?

Eski flashlarda veri akışını gösterir bir simge veya ışık olmadığı için zaman zaman işlem tamamlanmadan ayırma söz konusu olabiliyordu. Şimdikilerde ve çoğunlukla kaliteli olanların geçmişlerindekilerde de bir işaret vardı. Örneğin, yine bendeki eski ekipmanlardan Codegen memory bişi göstermiyodu. İçindeki bellek hücreleri/çipleri de dandik noname olduklarından en ufak bir gerilim darbesinde büyük boyutlu dosyaları bozuyordu.

Şimdiki gerek Minton mp3 player, gerek Sandisk card reader cihazlarımda işlem bitene kadar ya animasyon devam ediyor, ya ışık yanıp sönmeye devam ediyor. Ben de hareketler bittikten sonra bir kaç saniye daha bekliyorum ve şimdiye kadar hiç bir bilgisayardan veri transferinde sıkıntı yaşamadım. Eğer ben de başkaları gibi windowsun transfer penceresi bitince sökmeye kalksam belki bende de sıkıntı yaşanır.

Belki de yaşanmaz. Çünkü XP donanım ayarlarında "çabuk uzaklaştırma" için ayarlı olduğundan belki sadece o anda yazılmakta olan dosya bozulur. Diğerlerinde gene sıkıntı olmaz.

Davranışımın kullandığım flash cihazlara göre değişmeyeceğini hesaba katarsak, kaliteli bellek kullanan ürünleri (Mintonda Samsung, Sandisk readerda Sandisk bellekler) seçip çok daha az para eklemek baş ağrıları açısından yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

Farkettiyseniz çok çeşitli depolama aygıtlarından bahsediyorum. Her birinin içinde sükunet akımını kontrol eden ünite var mı, yok mu, bilmiyorum. Ama sonuçta olumsuzluk kaynağı olan gerilim dalgalanması sadece sökme takma değil, elektrik kesintisi veya reset durumlarında da söz konusu. Bu da kaliteli cihaz almak için bir başka neden.

.oO°Oo.

• acele işim olduğu zaman direk çekiyorum bazende bilgisayardan kaldırdıktan sonra çekiyorum yaklaşık 2-3 senedir kullanıyorum ve daha hiç bir sorunla karşılaşmadım kullandığınız usb memory nin kalitesiz oluşu bu tür arızalanmalara neden olmuş olabilir kingstonda böle bi problem yokk
  • dün yaktım bir tane stormax marka
  • BU ARADA BÖYLE YAPARAK BİLGİSAYARIN USB GİRİŞİNİDE BOZABİLİRSİNİZ.
  • büyük dosya atarak bigboy 2 gb diskini yakan bir arkadaş var. İşin kötüsü garantiye gönderdiğinde garanti dışıdır diye yazıp geri yollamışlar. Sakın bu diski tercih etmeyin!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: arandur

büyük dosya atarak bigboy 2 gb diskini yakan bir arkadaş var. İşin kötüsü garantiye gönderdiğinde garanti dışıdır diye yazıp geri yollamışlar. Sakın bu diski tercih etmeyin!!

Ya arkadaşlar bu ne demek oluyor ki.. Bende yakın zamanda sadece divx taşıma amaçlı 2gblik bir disk alıcam.. Bilindiği üzere bir divx 700mb tutar ben bunu diske gönderirken alete zarar verme ihtimalim nedir.. Ben bigboy veya kingston düşünüyorum marka olarak..

Cevaplarınızı bekliyorum..
  • evet arkadaşlar çıkarırken kaldırıp çıkarmalı bende a data nın var my flash kıngstonla arasında 15 dolar felan fark vardı o zaman sıkıntıdaydım içim el vermesede a datanın kini aldık valla memnunum o kadrda yere felan düşürdüm düzgün çıkarmadım çıkarma işlemi yanlış yapılıca yana biliyor yada ön panel usb baglantısı terssede bozuluyor
  • Çat çut takıp çıkarıyorum, daha bozulma veya veri kaybı olmadı. Olursa haber veririm
  • Arkadaşlar.Epeyce araştırdım ama sorunumu çözemedim.1 GB'lık Twinmos marka bellekteki bilgileri silmeye çalıştığımda 'Disk Yazmaya karşı Korumalı Korumayı Kaldırın' diye uyarı çıkıyo. Disk Biçimlendirme yapmaya çalışsam da gene aynı uyarı. Bu sorunun niçin olduğunu ve nasıl giderileceği konusunda bilgilendirirseniz sevincem.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.