Şimdi Ara

Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
3
Favori
39.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatandaşlarının 1 aylık maaşı ile GTX 1080'li sistem toplayan Amarigaaanın DirectX 12 oyunları bunlar hep.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    99 Dan beri pc sahibiyim eskiden gaming mouse gaming koltuk gaming klavye gaming monitor yoktu pcyi bikere alirdin butun oyunlari oynardin baba oyun tirt oyun farketmezdi multilerdede ayni şey gecerliydi baktilarki PC ucreticileri yeterli para kazanamiyo gaming dunyasi gunden gune büyümeye basladi fps yillardir bildigim biseydi kimse iplemezdi sonra bir an geldiki herkesin dilinden fps dusmemeye basladi. Kendi fikrimce oyunda yetenek %70 dir kullandığın ekipman %30 dur yanı kral PC de olsa orta yollu pcde olsa iyi oyuncuysan noktayi koyarsin. Gaming adı altında kendinizi sagdirmayin. Ortalama 300 TL dediğine gore arkadaşın parası olsa 1000 TL mouseye vericek ozaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla hocam hersey okadar pahali oldu ki artik. insanin kic cebine soktugu cep telefonuna 10 bin lira veriyorlarsa eger bilgisayarlarin bu fiyatlarda olmasina sasirmiyorum.

bilgisayar oyun oynamak icin veya ticari amacli hic farketmiyor. eger artik ust seviye birseyler yapmak isteniyorsa maalesef o paralari gozden cikarmak gerekiyor.

ufak bir mantik yurutelim. Iphone 7Plus suan kac para ?
    iphine X kac para ?
    Iphone XS - Iphone XR diye modelleri cikmis sanirim bir de bu telefonlar kac para ?

simdi butun islerinizi cozecek olan masaustu bir bilgisayar veya laptop icin o para cok mu sizce ? sahsen ben bilgisayarda macbook kullanicisiyim. macbooka verdigim paraya acimiyorum telefonlara verdigim paraya acidigim kadar.

kimse kusura bakmasin da fiyatlar bu seviyelerdeyken hic kimse gosterislerinden geri kalmayip en son model telefonlari alabiliyorlarsa bu fiyatlar cok normal.
    Hic birsey eskisi gibi ucuz olmayacak olmamalida zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

En alt seviye celeronlu laptoplar bile 1500tlden başlıyor. 7-8 sene önce o paraya orta seviye i5li + harici gpusu olan laptop alınıyordu. Hadi bu çok uzak olduysa 2-3 sene önce 700-800e satılıyordu celeronlu laptoplar.
    Bu ülkede teknolojik her şey artık lüks.

Alıntıları Göster
    Bu ülkede teknolojik herşey lüks değil, artık yaşamak lüks.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

2500 Türk Lirasına 4K BFV oynayabilirsin Xbox One X sayesinde.
    Ekstra’dan çevrimiçi üyelik ücreti ve konsolda daha pahalı olan oyun ücretine de katlanması gerekiyor. 2500’le bitmiyor masraf.

• Merak etmeyin bir süre sonra istediklerinizi alamayınca alma isteğiniz kalmayacak. Ben sürekli pc toplardım heveslenirdim yeni çıkan ekran kartlarına falan şuan bilgisayarımı temizlemiyorum bile kompresör almış biri olarak söylüyorum bunu :D

Zamanında o eski düşük sistemli bilgisayarları kesip pleksi takardık boyardık hiç bişeye istek kalmadı teknoloji adına bende. Hani bazı tipler vardır hiç anlamaz bilgisayar işlerinden falan böyle saçma sapan sorular sorar siz anladınız o tipi tam o tipe dönüşüyorum yavaş yavaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beware.

Bu mesaj silindi.
    Mouse'ları ayağınla denediysen bir fark görememen normaldir.

• Konsol pc tartışmasına girmek bence yersiz. Exc seven adam ps4 alır sevmeyen pc toplar veya ikisinide alır. Bende ps4 pro var sadece exc oyunları oynuyorum. birde gtx960m laptop var ama çok fps sorunu yaşadığım için bugün başka bir pc topladım verdim siparişi ekran kartı hariç 3800 tuttu. Ekran kartı biladerden hediye 2 ay rigde kullanılmış sapphire rx580 8gb

MSI AM4 B450 DDR4 Gaming B450M Gaming Plus matx
    Ryzen 5 2600x
    Corsair 2x8 16gb 3000 mhz ram
    240 gb ssd+1 tb hdd
    600w +80 fsp hydro psu
    dark f40 kasa

ben konsol oyuncusuyum normalde, hatta bu pc yi direkt 4k tv ye bağlayıp gamepad ile konsol gibi kullanacağım. hem daha iyi grafik, ucuz veya bedava oyun. hemde tr yama sayesinde daha zevkli hale geliyor oyunlar.buda pc nin en büyük avantajı bana göre. tahminim bu pc 5-10 sene arası falan götürür beni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirli1713 -- 29 Ocak 2019; 4:9:29 >
  • Vermek istediği mesaj doğru malesef ne söylerseniz söyleyin eskiden çoğunluk bilgisayar toplamak için tavsiye isterdi bu forumda devir değişti

• Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Eksi basma geldi mi arkadaşlar

• tassin_35 kullanıcısına yanıt
    Teknoloji çok hızlı gelişiyor bu yüzden yeni model ürünlerin fiyatı belki o teknolojisi ve performansı için belki ama eski ürünlerin de fiyatının artması kabul görülemez. Tamam fiyatı düşmesin ama dovize bağlı o kadar eski teknolojiye bile çoğu insan için belki kayda değer bir miktar vermek gerekiyor günümüz ülkesinde çünkü hala biri de çıkıp ekran kartı üretmiyor belki burada 10 sene önce ki kadar çalışabilen performans gösterebilen yapılabilse ilk adım için mesela.

• Anesthetize kullanıcısına yanıt
    Biz buna çok farklı bir isim veriyoruz. samsung nasıl telefonlarına güncelleme ile kullanılamaz hale getiriyor ve yeni modellerini almaya sevk ediyor bu da ona benzer.

oyun geliştiriciler ve teknoloji üreticileri de aynı safda yer alıyor. satın alınan donanımların yetersiz gelmesi için oyun çıkarıyorlar. bu da her 1-2 yıl ara ile donanım upgrade yapmak zorunda bırakıyor insanı. önceki versiyonunu alıp o dönemin en iyi oyunlarını maksimum performans ile oynatan kartlar ile aynı fiyata nasıl satarız biz bu kartları biraz daha yüksek fiyattan piyasaya sunmalıyız. mantığı var üreticilerde.

evet haklısınız bizim bu ürünleri kendimiz üretmemiz gerekiyor. ta ki sıra ekran kartı - ram - anakart gibi teknolojik bileşenlere gelene kadar katetmemiz gereken çok yol var. bunları saymak ile bitmez.

kendi yazılımlarımızı kendimiz yapmalıyız.
    kendi işletim sistemimizi çok daha geliştirmeliyiz. açık kaynak kodlu olan pardus un esamesi yok piyasada. genç kardeşlerimiz için okullarda gösterilen programlama dilleri bile şuanda aktif olarak kullanılmıyor. sadece algoritma yapısı oturması için adet yerini bulsun mantığı ile öğretiliyor.

e hocam hal böyle olunca dışa bağımlılık hatsafhada oluyor.

şimdi hocam eski ürünler bile yurt dışından dolar ile geliyor. 1 dolar bizim ülke para birimi ile 5 adet 1 türk lirası yapıyor. yurt dışında bedava olarak adlandırılan ürünler 20-30 dolar olarak varsayalım ülkemize gelene kadar oluyor 200-300 lira. belki daha da fazla. fiyatların bu denli yükselmesinde bizim esnaflarımızında payı yok değil. fırsatçılık ata mesleği haline gelmiş durumda.

ben gıda sektöründe olan bir yazılımcıyım. kendi kullandığım malzemelerden örnek vermek istiyorum size.

Kullanılan steril olmayan muayene eldivenleri ben bunların paketini 10,50 TL den alıyordum. dolar sebebi ile adedi 18 tl oldu. bir kolisinde 20 adet var. kolisi 210 liradan 360 liraya çıkan bir eldivenden bahsediyorum. bu stoklu olan bir ürün bursa kökenli bir firma bu ürünün dağıtıcısı. depolarında binlerce koli mevcut. bakın nasıl doları fırsatçılığa çeviriyorlar.

aynı şekilde sanıyormusunuz vatan bilgisayar veya teknosa 1 2 adet stok ile ürün çekiyor. bunların da depoları mevcut. elinde olan ürüne bile fiyat farkı yansıtıyorlar. sebebi yerine yeni ürünü ben yüksek fiyattan alacağım. sana eski fiyattan verirsem yerine nasıl koyarımcılar bunlar.

neyse çok başınızı şişirdim. bizim kendi teknolojimizi kendimiz üretmemiz gerekiyor.bunun için de çok zamana ihtiyacımız var sanırım. çünkü çok komplike bir alana giriyoruz.
    bir anakartın üzerindeki bileşenlerden aklımda kalanlardan saymak istiyorum.
    çipler var epey fazla. bios çipi ve bios arayüzü. hatta bios pili de var.
    işlemci soketi, sokette kullanılan bakır bacaklar. sanırım onlar da yurt dışınadan gelmesi gerekiyor. hadi o veya bu şekilde anakartı ürettik işlemci de üretmemiz gerekecek.
    ne o üzerinde yuvarlak yuvarlak olan şeyler bir dünya var üzerinde. bobin mi diyorlar ona ne diyorlar. tam bilmiyorum. ondan da gerekli.
    ekran kartı soketleri. pcıx soket lazım bu karta.
    daha sonra harici bir ses kartı veya harici bir donanım için pcı kart gerekli.
    e usb girişleri olmazsa olmaz tabiki. b
    çipleri ses çıkışları vs. bunların her birinin yerli olması gerekiyor. bunlar da şuan için pek mümkün gibi görünmüyor.

bizim tek yapabileceğimiz şey bunları parça parça getirtip yurt sınırları içinde bir tesiste bir araya getirmek olabilir. bu da maliyeti ufak ta olsa düşürebilir. bir ihtimal.

• Cep telefonları bile 2000 tl den başlayıp 10.000 tl ye kadar gidiyor. Bence 9.000 tl iyi fiyat kaçırma

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirli1713

Konsol pc tartışmasına girmek bence yersiz. Exc seven adam ps4 alır sevmeyen pc toplar veya ikisinide alır. Bende ps4 pro var sadece exc oyunları oynuyorum. birde gtx960m laptop var ama çok fps sorunu yaşadığım için bugün başka bir pc topladım verdim siparişi ekran kartı hariç 3800 tuttu. Ekran kartı biladerden hediye 2 ay rigde kullanılmış sapphire rx580 8gb

MSI AM4 B450 DDR4 Gaming B450M Gaming Plus matx
    Ryzen 5 2600x
    Corsair 2x8 16gb 3000 mhz ram
    240 gb ssd+1 tb hdd
    600w +80 fsp hydro psu
    dark f40 kasa

ben konsol oyuncusuyum normalde, hatta bu pc yi direkt 4k tv ye bağlayıp gamepad ile konsol gibi kullanacağım. hem daha iyi grafik, ucuz veya bedava oyun. hemde tr yama sayesinde daha zevkli hale geliyor oyunlar.buda pc nin en büyük avantajı bana göre. tahminim bu pc 5-10 sene arası falan götürür beni
    5-10 sene için fazla umutlanma hocam. Gtx1080li sistemime max 2 yıl ömür biçtim. Sebebi firmalar nerfliyorlar herşeyi. Grafik olarak bi devrim olduda haberimiz mi yok

• bende harbiden vatandaş isyan ediyor sandım kazık intel alıp gayet hesaplı sayılan amd ye çöp diyor 300 tl maus 50 tl maus ped alıyor isyan ediyor 350 tl ile ev geçindirmeye çalışan insanlar var ayıptır yaşın çok genç ki dünyadan haberin yok komik şeylere isyan ediyorsun ne diyelim Allah yardımcın olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Ocak 2019; 7:31:33 >

• ne kadar fakir bir ülkede yaşadığınızı artık kabullenin,tvdeki şeylere inanır kendinizi avrupa abd canada japonya avustralya gibi gelişmiş ve normal ülkeler ile kıyaslamayın,psikolojiniz bozulur,kendinizi dünyanın en fakir ülkelerinden birinde yaşadığınızı artık kabullenin,burda yaşamak bile lüks sen kalkmış pc lüx diyorsun :D millet artık aldıkları maaş ile karınlarını bile zor doyurur oldu tl hergün değer kaybediyor,tabiki bunun tek sorumlusu bu comar halktır,herkes hak edildiği gibi yaşar ve yönetilir. murat oz 100euro vs 100tl karışılaştırması yaptı açıkn izleyin yeni youtubeda :D şaka gibi olay resmen.
  • Bence fiyatları çok abartı yazmissin bu kadar yüksek sistem istersen tabi bu fiyat cikar. Bir kere o kadar güçlü işlemciye gerek yok daha orta segment işlemci alabilirsin. İşlemci ve ekran karti haricinde parçaları ikinci el alabilirsin. Gerekli bir araştırma ile 2 bin tl ye de yapılabilir. 144hz monitör değilde biraz daha düşük model baksan ikinci el olarak daha dusuk fiyatlarla yapabilirsin sistem abartı olmuş hesabın. Yani bir mause için 300 tl verirsen 9000 tl gayet normal o mause parasına işlemci satıyorlar. Klavye yine pahalı 50 60 tl olur. Normal bir calisma masası sandalyesi desen 100 tl ye her yerde bulursun git onu da ikinci el al daha ucuza gelsin. Mousepad 50 demissin ya allahuni seversen sacmalama sanki bana tüm masayı kaptlacak. Bazı yerlerden kistigin parayı da işlemci ve gpu üzerine yatirirsin en kral sistem oldu. 1060 almada 1050 al 980 al 960 al bunlar hala grafiklerde ust seviyede gezen kartlar gtx 760 çinden al daha ucuza gelsin . Asıl yüksek fiyatlar laptop içinde açıp içindeki parçaları keşke değiştirebilsek ama yok en az her türlu beş bin tl bayılmak zorundayız iyi oyun oynamak istiyorsak
    Ekleme yapayım : böyle sitelerden kasa toplamak fiyatları çok daha da arttırır kasa toplamak çok basit parçaları alın evde kendi kendinize toplayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anteplee35 -- 29 Ocak 2019; 7:58:57 >

• Pazar da kıvırcık bile 5 lira olmuş sen bilgisayarlar pahalı diyorsun.. bilgisayar mı kaldı..

Ayrıca hala 50 tl ye mouse pad mi olur diyenler oldukça, bi bok olmaz o mouse pad 200 de olur bu kafayla yakında..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 29 Ocak 2019; 8:20:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece bilgisayar mı pahalı mı?
    Yediğimizden içtiğimize giydiğimiz donumuza kadar herşey pahalı, hayat pahalandı...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.