Şimdi Ara

Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
3
Favori
39.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Lirası o kadar değersizki şu an 50 dolarlık sıradan bir kart bile 300 tl gibi birşey ediyor kdv ile. yani atıyorum amerikada yaşıyorsun ve x kartını 50 dolara alıyorsun, 50 dolar onlara göre bizdeki 50 tl gibi ama senin paran o kadar değersizki sen onu 6 kat para vererek alıyorsun. o yüzden lüks bilgisayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Hocam bilgisayar satışında ülkemizde aşırı kar diye bir şey yoktur. Kısaca bilgisayar parçalarında %5 kar yapmak bile iyi bir kardır. Ben bunları nerden mi biliyorum. Daha önce satış işine girip küçük bir yer açalım diye düşünmüştük arkadaşımla. Ve gidebileceğimiz tüm toptancılara gidip ağzımızın payını almıştık. Tabi ki vazgeçmiştik satıcılar tamir ve servisten para kazanabiliyorlar sadece. Ve günümüzde internet varken tüm parçaların yurt içi ve dışı fiyatlarını karşılaştırabiliyorken bir firmanın fahiş fiyatları koyması zaten mümkün değil. Bİr de mağazası olan bir çok insna çalıştıran firmalarla e satış sitelerini karşılaştırmayın. Eğer karşılaştıracaksnaız çalışan elemanların ücretini sigortasını siz yapın mağazaların elektriğini suyunu ve vergisini de siz ödeyin o zaman herkes eşitlenir. Ben şu an Türkiye'de batmadan iş yapabilen herkesi kutlarım büyük bir iş yapıyorlar oysa paranı faize koymak şu an en mantıklısı.
    Bilgisayar topladığım için uzun süredir fiyatları takip ediyorum. Keşke dediğiniz gibi %5 kar koyup satsalar. Amazon.com.trde 2500 tl lik corsair 900d kasa bundan 1 ay önce 2000 tl ye fiyatı düştü. 2000 tl den satıp o üründen kar elde edilebiliyor demekki. Hepsiburada aynı tarihte 2300 tl ye fiyatı çekmişti. Bu ürünün şuanki en ucuz normal fiyatı 2300 tl civarı, hepsiburadada ise 2761 tl.

Önceki yazımdaki örneği yine vereyim yurtdışında corsair h150i pro kargo dahil 1150 tl ye alabiliyorken (bunun kargosu 100-150 tl arası), qp bilişim kendi sitesinde 1320 tl ye satıyor, hepsiburadadaki mağazasındaki fiyatı ise 1641tl. Bu firmalar iyi niyetlidir, ortada aşırı kar yoktur, ayakta kalmaları başarıdır diyerek savunmayın bana.

• Var ararsan bulursun. Black fridayde bfv bundle'ı 2500 tl idi

• maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Peki aynı kalitede görüntü almak için bilgisayara ne kadar ödeyeceksin? 4000 mi? 3000'e üyelikleri tamamlarsın.

• KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Çok merak ediyorum fiyat hakkında yorum yaparken ergenin birinin salak yorumu kapak mı oluyor? Fazlasıyla boş yapmış. Theologist nasıl hissediyor şimdi anlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Senin yazma uslubun parayla hava atmak üzerine. "Sanırım sen özel oyunları, akranlarını eve çağırdığında, kola filan içerken hava atmak için açıp açıp duruyorsun :)) Sen şu işe adam gibi PC'im yok desene bizde anlayalım" burda daha çok dışarı vurmuşşsun bu düşünceyi.

Bilgisayar fiyatları hakkındaki düşüncemi 4-5mesaj üstteki yorumda görebilirsin.
    Şu zamanda PS4 ile PC yarıştıran ya troldür ya da PC almaya/aldırmaya gücü yoktur. Nesi yanlış bu söylediğimin? Benimde adam gibi bir PC'im yok. Orta seviye bir donanıma sahibim. PS4 trollüğü yapıp insanları yanlış yönlendirirken sorun yok ? Ben güzel pc herzaman ps4 ten öndedir demeye getirince mi sorun oldu ?
  • harun26180 H kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz komple kar saysak bile adamın karı %10 değil ki... Kaldı ki adamın bu ürünü ne zaman hangi kurdan aldığını ve firma giderlerini bilmiyorsunuz. Amazonla da karşılaştırmayın, amazonun gücü maalesef Türkiye ekonomisinin toplamından fazla... Siz eşit olmayanların arasında eşitlik arıyorsunuz. Bizim ekonomik koşullarımızda iş yapmak çok zordur. Ben parayı faize yatırmak varken halen bunca formalite ile uğraşıp 3-5 boğazı doyurup istihdam yaratan herkesi kutluyorum. Keşke ekonomi iyi olsa da hepsiburada gibi büyük 100 şirketimiz olsa da istediğimiz gibi at koştursak...
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum telefon ne marka kaç para ama sadece dediğiniz uygulamaları (galiba 6-7 senelik telefon çalıştırır) çalıştırsın diye en az 1500-2000 tl telefona veriliyor.

Çok güzel para kazanıyorlar üstümüzden.

Dediğiniz ergonomik basit bi programlama öğrenme bilgisayarını raspberry-pi kutu alıp TV ye bağlayarak 300tl ye sağlayabilirsiniz. Yada 2.el laptop yada tüplü monitörlü masaüstü bile yeterli olur. Tabiki ek parçalarla telefona klavye mause bağlayıp görüntüyü tv ye aktarıp maliyet dahada düşürülebilir ama kim uğraşacak çocuk programlama öğrensinle...

Profesyonel işler diyorsunuz. Ben autocad de 2d proje çiziyorum. Bu işi yapmamı sağlayacak bilgisayarın parasını bir projeden çıkarttığım oluyor. 15yılda 2kere kasa değiştirdim tabiki 2.el. Son kasayıda autocad i açmadığından değil HD vidolarda takıldığı için keyfi değiştirdim.

Fikir, ahlak, açık düşünce için pc ye ihtiyaç yoktur. Sosyal medayada paylaşmak içinse cep telefonu yada eski bi laptop bile yeterli...

• BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    "Tâbi".

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almazsınız olur biter.
  • hatabo kullanıcısına yanıt
    "Ben güzel pc herzaman ps4 ten öndedir" dedinde bişeymi dedim.

Parayla hava atmanın sonu yok. Sen ps4 ile hava atarsın. Biri gelir 15binTL ye bilgisayar almıştır onla sana hava atar. Sonra başkası çıkar 1trilyona range alır onla hava atar. Yat alsan bile kaç metre diye sorarlar.

Tekrarlıyorum. Vazgeçin bu parayla hava hava atma hastalığından.... Umarım derdimi anlamışsındır. Yoksa ben trol değilim, boşa giden 10dakkamsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 29 Ocak 2019; 11:34:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

RDR2 şuan en iyi XBOX'da oynanıyor yalnız.

Alıntıları Göster
    Rd2 yazmışım yanlışlıkla pardon

• kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben anlamadım bu fiyatlar süper keşke daha çok zamlansa mı demek istiyorsunuz? Ben inşaat işleriyle uğraşmıyorum benim işim tasarım içerik üretme ve hız paradır benim işimde. Param oldukça sisteme yatırım yaparım sürekli. Ona rağmen makina ve özellikle windows kaynaklı sürekli sorunum olur bu bana şikayet ve memnuniyetsizlik olarak geri döner. Ve bir üretici her zaman işine yatırım yapmalıdır benim görüşüme göre. Ben huawei 2017 lite gibi bir şey kullanıyorum, telefon benim gözümde çok para ödenecek bir şey değil lakin bilgisayar ne kadar ekmek o kadar köftedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

Var ararsan bulursun. Black fridayde bfv bundle'ı 2500 tl idi
    O zaman ararsan 1070ti da 2300 tl ye düşmüştü mediamarkta.Ayrıca normal bi zamanda 4500 ün altında bulamassın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gold5555 G kullanıcısına yanıt
    2080 ti var ama hala daha çok ps4 de oyun oynuyorum, nedenlerini tek tek saymaya eriniyorum ama şuna emin ol hiç bir pc ve konsol PlayStation nın yerini tutmaz oyun anlamında

Hadi küçük bir örnek vereyim
    Pc de 4k ultra 60 fps aaa oyunu kapatıp, ps4 pro da 30 fps spiderman ile binaların arasında hızla süzülürken insan şunu sorguluyor ulan bu oyun daha güzel görünüyor akıcılık desen yağ gibi lan ben bin dolar niye veriyorum ekran kartına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 29 Ocak 2019; 12:35:21 >
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar oyun maynakları daha çok para verip aldıkça yukarı çıkacaktır. Bi ürünü piyasaya sürerken fiyatı sen belirlersin. Maliyeti 1000tl ise önce 4000tl ye satarsın. Baktın alan yok 1500tl ye kadar indirim yaparsın. Hala alan yoksa iflas ettin borçları ödemek için 500tl yede satabilirsin.

Bir ürünü alırken abd yada üretilen yer neresiyse ordaki son kullanıcı fiyatına bakarım. Sonra burdaki fiyata. Genelde 2-3 kat oluyor. Nakliyat garanti ve dağıtımcıların kazancı. Vergiler diyecekler için ordada vergi alıyorlar.

Mesela cep telefonu maynaklarını engellemek için 12taksiti kaldırdı hükümet. Oysaki ne güzel vergisini alıyor para kazanıyordu devlet. Bir zararı varki bunu yaptılar.

Pc değişikliklerini nasıl yapıyorsunuz eleman işi yetiştiremeyip patron pc ler yavaşmı diyor. Windows kaynaklı hata nedir. Pc yi değiştirince windows düzeliyormu. Oyüzden macintosh kullanıyorlar demekki grafikçiler.

Anlattıklarımdan " bu fiyatlar süper keşke daha çok zamlansa mı demek istiyorsunuz?" sonucunu çıkarttıysanız. Siz bir mucizesiniz. Bu kafayla tasarım ve içerik üretip para kazanıyorsanız.

• O yüzden ikinci el toplama işine girdik belamızı s*kt*. Siz siz olun ikinci el işine girmeyin.

• hocam. james donkey 325 rs aldım. çok memnunum ama büyük geldi elime. daha ufak bir mouse arıyorum.senin dediğini kullandım. f/p çok iyi ama oda küçük geldi. ve lanet şey bozulmak bilmiyor. çok sağlam.

dikey mouse (vertical mouse) alıp deneyeceğim. bilek donmeden fareyi tutuyorsun. birde onu deneyeceğim.

bileği mahvettik. şimdi arayıp duruyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon.com'da 2.100 TL şu anda.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.