Şimdi Ara

Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
3
Favori
39.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beware.

Bu mesaj silindi.
    300-500 liralık mouse kullanmadığın şu yorumundan anlaşılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Pubgyi nerede konsolda oynuyorsun? Ayrıca fps oyunlarının konsolda oynanamayacağı taraftarıyım. İkoşan rakibe head shot atman gerektiğinde ecel terleri döküyorsun.

1320 lira + güzel bir televizyon = 2500 lira yapıyor zaten ikinci elinden. 3 tane de oyun alsan konsol fiyatının yarısı çıkıyor zaten. Aynı kapıya çıkmıyor mu?
    televizyonu hali hazırda varsa ki vardır çoğu evde
    çıkmıyor o zaman
    oyunları da bir iki tane alır
    bitirince takas eder
    en sonra da satar

gene aynı kapıya çıkmaz
    hatta oyun indirimlerine denk getirip kar bile elde edebilir
  • Dolma biber 20 tl olmuş sen bilgisayar fiyatına mı şaşırıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık şu şekilde bi alım yapıyorum ikinci el ve ortalama 1 sene garantisi bulunan pc donanım parçaları hatta geçen msı mpg27cq aldım tabiki ikinci el.
  • Ps4 exclusive oyunlarına sahip değilse adamın ona para vermesinin bir sebebi kalmıyor zaten. Sen neyin kafasını yaşıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

1080p güçlendirilmiş grafik loot olarak geliyor evet.
    kapağın kralını yemişsin.
  • harun26180 H kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar satışında ülkemizde aşırı kar diye bir şey yoktur. Kısaca bilgisayar parçalarında %5 kar yapmak bile iyi bir kardır. Ben bunları nerden mi biliyorum. Daha önce satış işine girip küçük bir yer açalım diye düşünmüştük arkadaşımla. Ve gidebileceğimiz tüm toptancılara gidip ağzımızın payını almıştık. Tabi ki vazgeçmiştik satıcılar tamir ve servisten para kazanabiliyorlar sadece. Ve günümüzde internet varken tüm parçaların yurt içi ve dışı fiyatlarını karşılaştırabiliyorken bir firmanın fahiş fiyatları koyması zaten mümkün değil. Bİr de mağazası olan bir çok insna çalıştıran firmalarla e satış sitelerini karşılaştırmayın. Eğer karşılaştıracaksnaız çalışan elemanların ücretini sigortasını siz yapın mağazaların elektriğini suyunu ve vergisini de siz ödeyin o zaman herkes eşitlenir. Ben şu an Türkiye'de batmadan iş yapabilen herkesi kutlarım büyük bir iş yapıyorlar oysa paranı faize koymak şu an en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 29 Ocak 2019; 9:44:25 >

• Oyun oynayacağız diye almayın ultra lüks parçalar. O cihazlar işi gereği grafikle uğraşanlar, render filan yapanlar için (bazen o işlerde bilgisayar parasını bir işte çıkartırsın)üretiliyor. Size satabilmek için oyun yapıyorlar. Oyuna para veriyorsunuz birde bunlara. Oyun oynarken para kazanabiliyorsanız (misal enes batur) ayrı tabi.

Adamlar üstünüzden servet kazanıyor. Birde siz bu işi oyun oynayacağız diye yapıyorsunuz. Kimse gözünüzün yaşına bakmaz maliyetinin 10katına yerleştirirler. İşlemci zaten abd tekelinde. Ana parçanın fiyatını o belirliyor... Adamlar diyordur şunu 5000tl den satalım alan olmazsa düşürürüz. A bakıyorlar alıyor millet

Bazı meyhanelerde yazarya "Zevkin veresiyesi olmaz" diye. Oyun bilgisayarları içinde Zevkin ağlaması olmaz demek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 29 Ocak 2019; 9:45:18 >

• Böyle hesaplara gerek yok. Dünyada ortalama bir PC sistem toplamanın maliyeti aşağı yukarı hep 1000 dolar olmuştur. 1000 dolara orta karar bir sistemi üç aşağı 5 yukarı her zaman alabilirsiniz. bu 1000 dolara satılan sistemler ülkemizde uzun yıllar boyunca aşağı yukarı 1500-2000 Tl ye satılıyordu.

Lakin yüksek kur, enflasyon ve yanlış vergi uygulamaları yüzünden bu 1000 dolarlık makinalar şu an 6-7 bin tl bandında satılmaktadır. Bunun üstüne yorum yapmak zaten abestir.

Oyun sektörünü oyuncuları eğer oyun yapmıyorsanız zerre umursamıyorum. Benim umursadığım Türkiyeye gerçekten katma değer getiren bilişim ve tasarım uygulamalarını üreteceğiniz araçların çok pahalanması.

Bir çocuğun bu işe gönül verebilmesi için ufak yaşlardan bu işlere girmesi gerekiyor artık ortalama bir PC asgari ücretin 3 ila 4 katı olduğuna göre bilgisayar, yazılım ve mobil sektörlerde bir geleceğimiz olacağına dair inancımdan vazgeçmek üzereyim.

Ben ortalamanın biraz üstünde kazanan bir tasarımcı olarak bilgisayarımın bir yerine bir şey olacak diye öyle korkuyorum ki inanamazsınız. Allah sonumuz hayır etsin.

• Maalesef sadece bilgisayar mı?

Ülke kötü durumda. .

• feylosoft kullanıcısına yanıt
    Temelleri atmak için böyle çok pahalı sistemlere gerek yok. Temel programla dillerini cep telefonu uygulamaları ile bile öğrenebilirler. Çocuklarınıza boş oyunlar youtube videoları seyrettirmek yerine link verdiğim uygulamayı oynatmaya teşvik edin. Daha çok çeşit vardır sanırım.

play.google.com
    Scode - Kodlama Öğren! - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.CodeFiti.Scode&hl=tr

Ayrıca birçok STK nın çocuklar için kursları var... Benim teknolijiden para kazanacağımıza dair umudum var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 29 Ocak 2019; 10:35:4 >

• darkwingduckwithblaster kullanıcısına yanıt
    Bıyığı terli olan ergenler özel oyunları oynayamaz diye bir kaidemi var ? Ps2, ps3 , xbox360 sahibiydim. Hatta şuan oynamak istediğim seninde bahsettiğin (RDR 2) özel oyunlar için ps4 almayı düşünüyorum :))) Ama konsolları uzun vadede elimde tutmuyorum. Donanım olarak çok zayıflar ve futbolda oynamadığım için exc oyunlar bittikten sonra süs eşyası olarak kalıyor evimde :)

Sanırım sen özel oyunları, akranlarını eve çağırdığında, kola filan içerken hava atmak için açıp açıp duruyorsun :)) Sen şu işe adam gibi PC'im yok desene bizde anlayalım
  • hatabo kullanıcısına yanıt
    Bırakın şu parayla hava atma hastalıklarını...
  • quote:

Orijinalden alıntı: beware.

Bu mesaj silindi.
    utanmadan nasılda rahat bir şekilde yalan söyleyebiliyorsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

Bırakın şu parayla hava atma hastalıklarını...
    Tam tersi fiyatlar anormal olduğu için için PS4 alamıyorum/almak istemiyorum şuan. PC'yide 2 yıl önce aldım. PC, PS4 vs şuan bizim ülkemizde lüks haline geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatabo -- 29 Ocak 2019; 10:46:36 >
  • ulan bu pahalılıkta insanlar markete pazara gidemez olmuş
    bilgisayar pahalı derdine düşmüş
    yakında anakart yersin
  • Şu konuda her yaştan her çeşitte mal var maaşallah... Mal bolluğu resmen.

İşiniz gücünüz mü yok pcciler ve psciler diye ayrılıp kavga ediyorsunuz? Allah akıl fikir versin... Ulan hadi ergenleri anladım ama 35 yaşında adamlarda kavga ediyor. Çok şükür bugünde başkaları adına utandık evelallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QLBatiatus -- 29 Ocak 2019; 10:51:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkwingduckwithblaster

Bıyığı terlemiş ergenler hiç özel oyun oynamadıkları için herhalde, bitince ne yapıyorsunuz diye soruyor :)))) Exc bitiyor, genelde PC'ye çok sonra gelecek oyunlara geçiyoruz. RDR 2 gibi. :) Sonra normal yapımlar, BF5, RE2 Remastered vs.

Alıntıları Göster
    ram lerimin fiyatına konsolunu alabiliyorum, neyin havasını atıyorsun.. exc'lerin gözümde olsa senden daha önce oynayacağıma emin olabilirsin.. boş yapma..
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Hocam şu ara şikayet devresindeyiz çözüm böyle kaçamak dolambaçlar şeklinde olmamalı. Ben cep telefonunu bir kaç şeyi saymazsak hala oyuncak gören bir dinozorum. Whatsapp, youtube olmasa kullanmam yani o kadar. Çünkü telefon ve tablet hala gerçek anlamda bir içerik oluşturucu araçlar değiller. Bir kaç uygulamayı bundan ayrı tutsam da ergonomi ve giriş araçlarının yetersizliği küçük ekranlar yüzünden bunun en azından şimdilik imkansız olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki ben bin dolarlık yani standart bir bilgisayardan bahsediyorum. Bin dolarlık bilgisayarla profesyonel işler yapmaya kalkarsanız yaya kalırsınız bunu 15 senedir içerik oluşturan bir birey olarak söylüyorum. Fikir, ahlak, açık düşünce konularını geçtim bunları üretecek aracın dahi çok zor alıcağı bir ortamda nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz merak ettim.
  • hatabo kullanıcısına yanıt
    Senin yazma uslubun parayla hava atmak üzerine. "Sanırım sen özel oyunları, akranlarını eve çağırdığında, kola filan içerken hava atmak için açıp açıp duruyorsun :)) Sen şu işe adam gibi PC'im yok desene bizde anlayalım" burda daha çok dışarı vurmuşşsun bu düşünceyi.

Bilgisayar fiyatları hakkındaki düşüncemi 4-5mesaj üstteki yorumda görebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.