Şimdi Ara

Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
3
Favori
39.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Ps4 exclusive oyunlarına sahip değilse adamın ona para vermesinin bir sebebi kalmıyor zaten. Sen neyin kafasını yaşıyorsun?
    Ya kimse benim canim god of war oynamak istiyor gidip bi ps4 alayim demez. Kendinizi kandırmayın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çurablraını çıkra

Ya kimse benim canim god of war oynamak istiyor gidip bi ps4 alayim demez. Kendinizi kandırmayın...

Alıntıları Göster
    Adam sadece GoW için almaz doğru ama PS4 Exclusive olarak sadece GoW mu var? RDR2? Detroit Become Human? The Last Guardian?, Uncharted serisi? Bunların ve ismi aklıma gelmeyen daha birçok exc oyun için almak isteyebilir. Kaldı ki bazen tek bir oyun bile PS4 almak için bir bahane olabiliyor. Ben PS4 Pro alalı 3-4 ay oluyor. Halihazırda bir PS4 sahibi olmasaydım sırf 7 Aralık 2018'de duyurulan Crash Team Racing Nitro Fueled oyunu için PS4 alabilirdim. Bence siz kendinizi kandırmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: requaizen

yo ben anladımda bazı arkadaşlar kendi eski ürünlerini hala öyle ordan aratıp kıyaslıyolar acaba dedim? öyle değilse problem yok
    1 tlye aldığı cihazı dolar 6 tl oldu diye 6 liradan satanlarla karşılaştım ben misal olarak
  • ps4 ile bilgisayar ne alaka anlamadım ps4 sadece oyun için bilgisayar çok yönlü bir alet bilgisayar pahalı ps4 alın demek çok saçma ve alakasız

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 30 Ocak 2019; 15:37:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Mastergel pro macun ile yenile, eski driver kullan gpu icin, vakum ve tx red alert 6lı sogutma (hava girisleri nasil sizin pc de bilemem) , overclock gpu yapin ama abartmayin bir de xtu ile undervolt yapin tamamdir. Nvidia ise gpu da ince ayarlar var onun ayari internetten var .
    Cok sagolun hocam cevap icin zamani geldiginde pm den biraz daha yardim isteyebilirim ilk defa kalkisacagim bir is :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    Örnek olarak Intel Core i9-9900K 3.6 GHz 16 MB Smart Cache CM8068403873914 İşlemci;
    www.nanokatalog.com
    Perakende ve Toptan Bilgisayar, Parça Satışı - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com
    fiyatı 3.409,63 TL --- 564,5 euro --- 645,76 dolar

Ebay.de almancam pek yok ama bi fiyat buldum 470euro

amazon.com 529,99 dolar
    www.amazon.com
    Amazon.com: Intel Core i9-9900K Desktop Processor 8 Cores up to 5.0 GHz Turbo unlocked LGA1151 300 Series 95W: Computers & Accessories
    https://www.amazon.com/gp/product/B005404P9I/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

Kargo dahilmi hariçmi, ip adresinden Türkiyede olduğumu görüp özel fiyatmı yazıyorlar detaylı araştırmadım. Takribi kur farkıyla hesaplayınca 600-700tl lik bi fiyat farkı var. Bizim toptancı-parakendecinin yaptığı vergi,satış-pazarlama,garanti gibi giderler oralardada var. Onlarda bi para kazanıyorlar o fiyatlardan satıp. Bu fark maliyet farkı değilde keyfi gibi duruyor. Bu fark olmasa daha iyi ama bizimkiler de zorla satmıyorlarya.

Asıl mesele paramızın değer kaybetmesi. Sebebi üretmeyi bırakıp herşeyi dışardan almamız. Biz dışardan aldıkça paramız değer kaybediyor. Alım gücü düşüyor. Burda suçlu 1938den beri ülkeyi değişik politikalarla yönetenlerde. Atatürk ün kurduğu kominist sistem güçlendirilip devam etseydi bir çok ürünü dışardan almak yerine biz ihraç edecektik paramız değer kazanacaktı. Bu fabrikalar kapatıldı. Zenginler yabancılarla ortak oldu al sat yaparak daha çok kazanıyorlar. Olan bize oluyor...

Taksit kalkmadı bilgisayarlarda filan 6 taksit var. Hatta telefonda bile tek çekim alıp sonra vade farkıyla taksitlendirebiliyorsun. 2.el piyasasıda bizim aç gözlü vatandaşımız tarafından belirlendiği için 500dolara aldıysa zamanında 250$ a değilde şimdiki sıfır fiyatının biraz altına satmaya çalışıyor.

Burda birşey üretmek zor. Zamanında savaşıp-sömürüp kazandıklarıyla fabrikaları kurmuşlar. Sömürürken ham madde kaynaklarını filan ucuza kapatmışlar. Üretip satıp para kazanabilmek için onlardan daha kaliteli ve ucuz yapmalısınki bu şartlarla çok zor gözüküyor.

Ben profesyonel değilim. Risk alıp kendime bi dükkan açmadım. Biyerde maaşlı çalışıyorum. Evde dizi izlemek oyun oynamak yerine gece 2lere kadar pc başında fason çiziyorum. Autocad2007 yeterli oluyor bunun için. Son kasayı 1000tl ye almıştım.Burdan bide 4GB ekran kartı aldım ekstra. Hatta o ara kredi kartımda kampanya vardı 1000tl nakit avans çek ayda 95tl öde. Bu bi işaret dedim aldım:) m2 si 10kuruştan, toplam inşaat alanı 10.000m2 lik bi sitenin elektrik projesini çizince çıkartmıştım parasını 1haftada. Tabi inşaat balonu patladı artık pek öyle işler gelmiyor. Bende kemer sıkıyorum mecbur...

Şansmı şansızlıkmı bilemiyorum. Seçim zamanı 20binTL uygun faizle kredi çektim belki süpriz olur altın çıkar diye. Bununla 100gram altın aldım. Faizi kurtarınca 230 dan sattım. Daha sonra rahip olaylarından 300e kadar çıktı altın. Parayı 2ye katlıyacaktım nerdeyse. Belki bu olayları tahmin! eden birileri parasını 2ye katlamıştır. Şimdide faiziyle geçinip hükümete giydiriyordur.

6yıl önce ev aldım faizi 0,95 idi. Daha sonra dahad düştü faizler. 0,64 ten yapılandırma yaptım 5binTL daha düştü ödiyeceğim rakam. Tabi bu parayla mütaitliğe girip 200binTL yi 6-7ayda 2yada3 e katlamak vardı ama risk alamıyorum.

Bu anlattığım olay hükümetin fetö ile barışık olduğu istikrarlı zamanlar. Küsünce birbirinin kuyusunu kazmaya başladılar. İstikrar kayboldu. Abdyi pardon fetö yü desdekleyenler parayı çekti. Dolar çıktı. dışa bağımlı olduğumuz için alım gücü düştü.

Birde kurtarılmak için düşmeniz gerek. Ecevit dönemine kadar bizi düşüren büyük ihtimal fetö idi. AKP yi kurtarıcı olarak çıkarttı bastık mühürü. Kurtardıda. Şimdi yeniden düşürmeye çalışıyorlar. Bakalım kime kurtartçaklar...

Birde reset konusuna gelirsek başka sıkıntı yoksa büyük ihtimal ısınmadan kaynaklı reset atıyordur. O esnada bilgisayarın sıcaklıklarını takip et. Isınan parça hangisiyse onun soğutmasına para harca. Ayrıca her yeni program daha çok sistem kaynağı istiyor. İşini nekadar eski programla yapabiliyorsan onu kullan. Artık yeni uygulamaların şifresini kırarken bile virüs geliyor. Bilgisayarın madencilik yapıyor belkide. Eski iyi, eski güzel

Paypal konusundaki düşüncelerimi PayPal Türkiye'ye Geri Dön! konusundaki mesajlarımı okuyup görebilirsin. Paypal yerine normal bi banka hesabıda kullanıp yapabilirsin dediğin işleri.
    https://forum.donanimhaber.com/paypal-turkiye-ye-geri-don--136901898-4#-19

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 31 Ocak 2019; 11:39:44 >

• kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Hocam sen kendine göre bütün tarihi ve iktisat sistemini eğip büküp acayip bir anlayış çıkarmışsın ama o senin sorunun beni bağlamaz:) Sadece en büyük hatanı düzeltmek gereği duydum Atatürk komünist felan değildi hiç bir yerde buna dair bir kaynak göstermezsin. Atatürk dünyayı takip eden bir liderdi. İzmir iktisat kongresini bilmiyorsan okumanı tavsiye ederim. Her neyse dünyadaki faşizme kayış ardından büyük buhranın etkileriyle ama ana etken millette para dolayısıyla girişimci olmaması nedeniyle Atatürk devletçi sisteme yöneldi hatta yönelmek zorunda kaldı.Eminim ömrü yetse o da yavaş yavaş serbest piyasaya dönmek isterdi. Çünkü dünyada devletçilikle kalkından bir tek ülke yoktur... Ben kanıta ve bilime güvenirim söze değil. Bir de bunların konuyla hiç alakası yok.

Pc ile ilgili konulara gelirsek ben işimi en temiz en güzel şekilde yapmak isterim. Bir yazılım işimi kolaylaştıracak bir eklenti getiriyorsa hemen ona yönelirim. Donanımdan da zehir gibi olmasa da anlarım kendim takar çıkarır değiştirir ayarlarım. Isınma gibi bir problemim yani tekrarlayan bir sıkıntım yok. Sadece artık Moore yasası mı yoksa kader mi bilmiyorum ama en sıkışık anlarda sıkıntı çıkma ihtimali çok artıyor. Çalıştığım iş yerinde mac var benim makinadan donanım yönünden zayıf ve hiç sıkıntı çıkarmıyor belki bazen yavaş kalıyor ama bu konuda da çok stabil. Oysa benim makina programda atma vs gibi durumlardan o kadar tekliyor ki hızımız sonunda aynı oluyor bunca donanıma rağmen kastım budur. Bir de benim pc ve yazılımla ilişkim seninkine göre daha çetrefilli olmasına rağmen ( 6 adet yazılımda uzmanım onlarla birlikte en az 4 yazılımı daha etkin kullanmak zorundayım çoğu kez en basit projeyi bitirmek için bile 3-4 değişik yazılım kullanıyorum) reklam sektöründe olmam dolayısıyla kazancım daha az.

Neyse zevkler ve renkler tartışılmaz ben kişisel konforumu minimize edebilirim ama işimi ciddiye alıyorum, ucuza kaçmanın işi de ucuzlaştırdığı yönünde düşünüyorum. Sana kolay gelsin

• Kalbinizi hazırlayın sorumluluk kabul etmem
    2012 yılında şirketim için alım listemiz

Bu donanımları halen kullanıyoruz yenisin yerine koymamız şuan mümkün değil.Allah sonumuzu hayırlı etsin

Lİste özeti
    i7 3770 işlemci 605 TL
    8 gb ram 89 TL kusur

Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER!Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER!Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER!Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER!Bilgisayarlar çok pahalı YETEEER!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 31 Ocak 2019; 17:6:58 >

• feylosoft kullanıcısına yanıt
    Atatürk bence koministti. Belki o zamanlar ortalık karışık olduğu için söyleyememiştir açıkça. Girişimci yoktu diyorsun o fabrikaları yöneten atanmış müdürleri, isteseydi hibeydi, faizsiz krediydi patron yapabilirdi. Böylece bütün sistemleri değiştirip bizi bu durumlara mahkum eden siyasilerin oyuncağı olmazdı bu fabrikalar. Ruslarlada arası iyiydi. Birçok fabrikanın kurulumunda mühendis desteğini ruslar verdi.

İzmir iktisat kongresi ve kurulan ilk dokuma fabrikamız Bilim kanıt diyorsunuz buyrun size kanıt;

Bu fabrika gereken yatırımlar yapılmadığı için batmış. Burdan kazanılan paralar başkalarına peşkeş çekilmiş. Makinaları eskimiş. Değiştirilmemiş zarar etmiş kapanmış arsasıda üniversiteye hibe edilmiş. Şimdi bizden pamuk alıp kumaş satıyorlar...

Bu fabrika bile Atatürk ün nekadar kominik olduğunun ispatı bence. Siz reklamcısınız bilirsiniz halkı kandırmanın nekadar kolay olduğunu ve ne anlatırsanız ona inandığını.

Konuyla ilgisi paramızın nasıl değer kaybettiği. 1923 te 80kuruşa alınan dolar bugün eski para ile 5milyon180binTL (altı sıfır atılmamış hali).
    www.hurriyet.com.tr
    Dolar 78 yıl önce 80 kuruştu
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/dolar-78-yil-once-80-kurustu-39228224

Tarihi inceledikçe nasıl zincirsiz köle olduğumuzu görüp üzülürüm. Bunlardan korkup bi araba bile üretememişiz.

İsterseniz birde boş vaktinizde Hacı Bektaşi Veli'nin biyografisini okuyun aa fetönün dedesi dersiniz. Yetiştirdiği öğrencilerle devleti orduyu ele geçirmiş. Ahilik (esnaf dayanışaması) sistemi ile kendini finanse etmiş üşenmeden irandan nevşehire yerleşmiş bi zad.

Siz gene ısınma problemi üzerinde durun. Bildiğim mac ler iphone ler bi parçası çok ısınınca performansı düşürüp sistem kararlılığını korur. Pc den daha stabil olması ordan kaynaklı.

Teşekkürler sizede kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 31 Ocak 2019; 17:45:30 >

• Oy vermeyin oğlum onuda mı biz söyleyelim? Bu duruma gelmemize sebep olan doların market fiyatlarının iki katına çıkıp alım gücümüzün bu kadar düşmesine sebep olanlara oy verme. Yaşın yetiyorsa kendin verme, yetmiyorsa anana babana verdirtme anlat bilgilendir. Hiçbirşey yapmayıp bir sihirli değneğin gelip bu düzeni değiştireceğini zannediyorsan yanılıyorsun.

• Alım gücüne göre hesap yaptığımızda 2016 da i5+1080 sistem toplayacak bir insan şu an en fazla i5+ rtx 2060 lık sistem toplar (ort 8000 tl kasa maliyeti).

Ama mouse neden 300 tl, yok kartı pahalı satan yerden seçtin,ps 4 pro al , pc de oynamak zorunda mısın tartışmaları yapılıyor. Şaka gibi

böyle giderse xx50 serisi kartlar asgari ücreti geçecek bir sonraki nesilde.

geçen sene 1080 2x asgari ücretten ucuzdu şu an 3x asgari ücret rtx 2080

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 31 Ocak 2019; 23:1:19 >
  • felisleo2 kullanıcısına yanıt
    hesaba katmadığın birşey var delikanlı şerefsiz nvdia'nin çıkardığı rtx serisi amerikadaki ekran kartı piyasasına görede çok pahalı %15 performans için değmez sırf satabilmek icin shadow blabla propogandası yaptılar ama o ayarı açınca 30fps oluyor oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 1 Şubat 2019; 0:32:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

hesaba katmadığın birşey var delikanlı şerefsiz nvdia'nin çıkardığı rtx serisi amerikadaki ekran kartı piyasasına görede çok pahalı %15 performans için değmez sırf satabilmek icin shadow blabla propogandası yaptılar ama o ayarı açınca 30fps oluyor oyunlar
    Hesaba katmadığın bir şey var delikanlı evet rtx kartlar 10 serisine göre %15-20 daha güçlü ve 10 serisinin çıkış fiyatlarının üstüne satılıyor ama dlss teknolojisi var, dlss destekleyen oyunlarda 2070 in 1080 ti ı geçtiği oluyor zaman zaman. dlss ile %50 daha fazla fps alıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 1 Şubat 2019; 18:52:43 >
  • Neyse tantana yapmayın ecevit zamanında ssd alabiliyor muydunuz ? Nankörlük etmeyin !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felisleo2 -- 1 Şubat 2019; 18:56:37 >
  • her pahalı malzemeyi kaliteli sanan kişiler baya varmış
    iyi kazzıklanmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: felisleo2

Neyse tantana yapmayın ecevit zamanında ssd alabiliyor muydunuz ? Nankörlük etmeyin !
    Ecevit zamanında ssd zaten yaygın değildi türkiye de Samsung bile 2005 senesinde SSD işine girdi güldürdün beni şu saatte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 2 Şubat 2019; 6:21:38 >
  • Asus rog 2.el aldim 2800 e almis adam(simdiki fiyatı 5500) 1 yil kullanmis ve 3500e satin aldim. Piyasa fiyatının aşağısına inmiyorlar. Utanmazlar var sıfır fiyatını gösteriyor 300 tl düşüyor. Al sana 2.el pc diyor. Ah ulan dolar.

• Dolar 5.30'ken fiyatlar böyle.
    Dolar 12'lere geldiğinde kimbilir kaç olacak ?

Muhtemelen, markalar ürünlerini bize yollamayı keser, satışlar oldukça azalacağı için.
    Telefon, bilgisayar almak isteyen varsa hemen almaya baksın seçimden önce.

• RevengeRain kullanıcısına yanıt
    12 lere gelmez bence
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.