wireless modem üzerinden bir ağ oluşturdum ve iki bilgisayarı birbirine bağladım. yani ben öyle düşünüyordum. bilgisayarlardan biri laptop, diğeri PC.. PC'den, laptop üzerindeki paylaşılan belgelere ulaşabiliyorum (ağ bağlantılarım penceresinden girerek)
fakat, laptop'tan, PC'nin paylaşım klasörlerine giremiyorum. laptop, PC'nin içindeki paylaşım klasölerini ağ bağlantılarım klasörü içinde görüyor aslında. ama bu paylaşım klasörllerinden birine tıkladığımda şu mesajı alıyorum: "... erişilemez. bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir. erişim izninizin olpu olmadığnıı öğrenmek için bu sunucnun yöneticisiyle temasa geçin. bu komutu yürütmek için yeterli sunucu kayıt alanı yok"
nasıl halledecem bunu en ufak fikrim yok.
konuyla ilgili yardımlarınız olursa çok makbule geçer.
şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.
Ben de tam bu konuyu arıyordum. Şimdi daha eve gidip ben de deneyecegim kurmayı. Bana da hangi adimlari izleyecegimi soylersen sevinirim.
Senin sorununa gelince daha önce kablolu baglantıyı cok yaptım ve karşılaştım böle sorunlarla. Tahminimce isletim sistemi farklılığından kaynaklanıyor olabilir. Biri vista diğeri XP ise benim karşılaşıp da çözemediğim bir problem bu. Büyük ihtimal ben de aynı sorunla karşılacağım eve gidince. Beraberce deneyerek çözecez artık.
En azından söyle bir tahminim daha var. Yetkiler ile ilgili bir problem gibi geliyor bana. İşletim sisteminde kullanıcı yetkilerine admin düzeyinde sahip olmak lazım herhalde
Paylaşmak istediğiniz sürücüleri paylaşıma açmanız gerekiyor. XP için anlatıyorum Vista'da da çok farklı değil mantık aynı: Bilgisayarım'a girin. C: üzerine sağ tıklayıp özellikleri seçin. Paylaşım sekmesi altında bir sürü tatava yazı yazar. "Riski bilmeme rağmen paylaşıma açıcam ille" seçeneğini seçin. Bu klasörü paylaşıma aç onay kutusunu işaretleyin. Diğer bilgisayardan bu bilgisayardaki verileri silme kesme kopyalama vs isterseniz alttaki kutucuğu da işaretleyin. Bunu iki bilgisayarda da yaptıktan sonra her ikisine de restart atın. Düzelmiş olmalı.
öncelikle işletim sistemleri ikisinde de aynı.
ayrıca bu paylaşım klasörleri açma prosedürünü de tamamen yaptım. al, değiştir, kes, biç bile dedim... işe yaramıyor malesef.
macet1981, ağ bağlantılarımdan internete bağlandığın tipi seç. yani yerel ağ mı, kablosuz ağ mı, neyse işte. sonra seçtiğin ikonun üzerine gel ve sağ tıkla. özellikleri seç. bu bağlantı aşağıdaki özellikleri kullanır bölümü altında TCP/IP kısmına gel ve sağ tıklayıp, yine özellikleri seç. orada varsayılan ağ geçici denen yer, modemin adresi. yani iki bilgisayarda da onların aynı olması gerek. ip adresi yazan yer (en üstteki ise) kullandığın bilgisayarın adresi. sadece son rakam birbirinden farklı olmalı. yani bir bilgisayarda 192.168. 2.3 varsa, ötekisinde 192.168.2.4 falan olmalı. son rakam farklı, unutma. sonra da ağ bağlantılarım'a git ve bilgisayalar birbirinin içindeki paylaşılan belgeler klasörünü görene kadar F5 yap.
ben bu şekilde yaptım. umarım başarabilirsin.
ayrıca benim sorunum hala çözümlenmiş değil ve hala yardım istiyorum arkadaşlar.
Teşekkür ederim cevap için
Ben de dün ağ kurulumu adımlarını izleyerek ağ oluşturmaya çalıştım iki bilgisayarda da. Restart yaptım sonrasında dediğiniz gibi ip adresi atadım pc'ye laptop ile çalıştırdan \\192.168.1.10 dediğimde Pc deki paylaşıma açmış olduğum klasörlerini gördü. İP atamayı vistalı laptop a yaptığımda wirelesstan nete giremiyor bu sefer. Ayrıca göremedim klasörleri de. Ping atılabiliyor ama uğraşmak lazım yani. Zaten bana gerekli olan şimdilik laptoptan Pc deki klasörleri görmesiydi onu da başardım çok şükür.
Bu sayede laptop u LCD TV ye bağlayıp PC deki film arşivimden film izlemek istiyordum o da oldu. Bugün tek eksik olan ses kablosunu da alıp TV ye bağlıcam o kadar.
Xantiago; tüm denemelerine rağmen sonuç elde edemezsen sana son kurtuluş olarak hamachi' yi önerecem. Belki bilmiyorsundur kısaca deyineyim.
Hamachi programı sanal bir ağ kartı gibi çalışıp bilgisayarlar arası network kurmaya yarıyor. Programı kurduktan sonra programdaki seçenekleri kullanarak ağ oluştur diyosun bir şifre vs o işleri hallediyosun. Diğer bilgisayara da kuruyorsun programı ve bir ağa bağlan deyip bağlanmak istediğin az önce kurmuş olduğun ağ adresini yazıosun ondan sonra paylaşılmış klasörleri görebilrsin benim hatırladığım normal ethernet gibi transfer hızı olması lazım yanii internet üzerinden değil diye hatırlıorum.
Kolay gelsin inşallah problemi normal yollardan çözersin. Çözdüğünde de paylaşırsan çok sevinirim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme