Şimdi Ara

Bilgisayarlarım Birbirlerine Küstü !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 adet bilgisayarım var birisi desktop birisi laptop olmak üzere 2 güne kadar gayet kral anlaşıyordum ikisiylede laptoptan vistayı kaldırmış xp yi kurmuş babalar gibi rahatlamıştım.

Taa ki desktoptaki firefoxun 10 saniyede bir donmaya başlamasına kadar. Format yolu gözüktü ve desktopuma da format attım. Bundan önce herşey normalken iki pcde de xp varken bilgisayarlar arasında ağdan dosya paylaşımı ve internet paylaşımı yapıyordum.

Desktoptaki xp den interneti lan kablosu ile laptopa paylaştırıp ikisinden de internete giriyordum.(modem usb)

Dün desktopa format attıktan sonra herşeyi yükleyip internete girmeye çalıştığımda giremedim. Hadi dedim bu her zaman yaptığı şey modemin tekrar yükle driverını tekrar kur falan neyse düzelir gibi oldu gene gitti.

Süper bir örnek olarak usb modemi laptopa takıp internete girmeyi başardım. Ancak babamın baskıları üzerine düzelt şu bilgisayarları komutları sonucunda bugün yine desktopa modemi bağladım ve nete girmeyi başardım driverları tekrar yükleyip.

Ancak farkettim ki ne zaman laptopu açsam desktopta internet gidiyor. Laptoptan lan kablosunu çıkarttığımda geri geliyor.

Okumaya kasmayanlar için problem şudur ki;

2 bilgisayar arasında bağlantı varken ikiside nete giremiyor,iki bilgisayar arasındaki lan kablosunu çıkartınca modemin takılı olduğu bilgisayar nete rahat rahat giriyor

Nedir bu arkadaşların derdi?

• usb modem kullanmadım hiç pek bilmiyorum ama fikir olarak birşeyler söyleyeyim..

masaüstü pc de usb modem bağlantısını varsayılan olarak ayarla..
    yerel ağ bağlantısı özelliklerinden de "diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet bağlantısını yoluyla internete bağlansın" özelliğini işaretle..

yine olmazsa iki bağlantıyı aynı anda seçip sağ tıkla ve köprüle de, ondan sonra dene..
  • valla çok teşekkürler ordaki ayarı yapmayı unutmuşumdüzelttim saol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.