Şimdi Ara

Bilgisyar Genel Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Şunu belirtiyim 20 adet bilgisayarım bulunuyor ikinci el aldım bunları özelliklerini belirtiyim

işlemci: amd 5200+
    anakart: ga-mp61pme-s2 Gigabyte
    hdd: samsung 500 gb 7200 rpm
    Power Supply: everest 350
    ram:karışık 2 gb kont-kingston

Sorunumuza gelelim

İşlemci + anakart chipset + Power supply Isınıyor

İşlemci 80 90 arası ısı degeri
    anakart 70 80 arası

Bütün kasalar temizlendi tozu alındı macunları Anakart chipset dahil hepsini yeniledim ama neyaptıysam ısınma problemini gideremedim
    ve bu gün gittikce diger pc lerimede bulaşıyor ilk etapta 4 pc ısınıyordu simdi 6 7 8 1 15 diye başladı hepsine bulaşmak üzerine bu sorunu nasıl çözeriz düşün düşün ne yaparsam yapayım çözüm bulamadim

Şunuda belirtiyim işlemci fanları komple degiştirdigim halde yavas dönüyorlar power supply nin anakart işlemci yanındaki kablosunu çıkarınca işlemci fanı uçuyor resmen takınca yavaslıyor belki sorunu çözmede yardımcı olur

Yardımlarınız bekliyorum

• soğutucu ve fan sayısı yetersiz olabilir
  • SICAKLIGIN PERFORMANSa EKSI etkisinin olup olmadigini olctunuzmu. Dediginiz kablo sokuk olsun ve fan hizli donsun. Performans normalse degerler yanlis olabilir..
  • bütün yöntemleri denedim arkadaslar sorunu bulduk sorun anakart işlemcinin yanindaki uzun çubuklar diotmu ned iyorsaız kondestor mu adını bilmiyorum onlar ısınıyordu anakart taktim sıfır bu sorunu aştım
  • Kondansatör ise bunları değiştirme imkanı var anakart değiştirmenize gerek kalmadan halledebilirsiniz.Kondansatör maliyetide oldukça düşük
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.