Şimdi Ara

Bilim Tek Gerçektir(!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
2.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim sabit değil diyorum. Sabit olan bir şey yok.
    Dünyanın dönüşü yavaşlıyor. Ayın dönüşü yavaşlıyor, güneş ısınıyor, soğuyor, dünya güneşe bazen yaklaşıyor bazen uzaklaşıyor. Sabit değil hiçbir şey.
    Evrende en sabit olan şey nötron yıldızlarının dönüşüdur.
    O bile tamamen yüzde yüz sabit değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölsekte kurtulsak ha

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu

Dünyanın dönüşü yavaşlıyor. Ayın dönüşü yavaşlıyor, güneş ısınıyor, soğuyor, dünya güneşe bazen yaklaşıyor bazen uzaklaşıyor. Sabit değil hiçbir şey.
    Tamam bende sabit demedim zaten, senin yere düşen bilyelerin bir süre sonra sabit durur dedim, galaksimizin hareketliliğine örnek olmaz dedim.

Bilim insanları hesaplıyor mesela; bundan sonraki güneş tutulması şu kadar yıl, şu kadar ay, şu kadar saat şu kadar saniye sonra olacak diyorlar ve aynı yıl aynı saat aynı saniye sonra oluyor, saniye şaşmıyor, düzen olmasa bunlar hesaplanamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kas adam

Ölsekte kurtulsak ha
    Hocam gece gece güldüm sayende saol:))

• Bilim tek gerçektir
    Fakat şöyle bir şeyin kendi kendine olması mümkün mü vicdanlara soruyorum;

Sadece 1 dakikalık video

Ben böyle bir düzeneği yolun kenarına yapsam, insanlar durur bunu kim yaptı diye sorarlar, kimse de çıkıp kendi kendine olmuştur demez, diyemez..

Ama buradan gösterince "kendi kendine oldu" diyenler çıkacak.
    Bu düzeneğin kendi kendine olması mümkün değil beyler.

• quote:

yine mı bu vatandaşa laf anlatmaya çalışıyonuz..

kaşmir kumaşla döverim hepinizi..

9 gezegen ve uydularının güneşle aynı ekseni paylaştığını sananlara kaotizmden laf edeceğine söv daha iyidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 14 Şubat 2019; 5:13:49 >

• quote:

Mesela eline bir torba bilye al diz desem ne yaparsın.
    Onları belli bir düzene göre dizersin değil mi.
    Bu senin akıllı olduğunu gösterir.
    Ama torba yırtılıp bilyeler yere düşer etrafa dağılırsa, burada düzen yok dersin. Kaos var dersin.
    Evren böyle işte.
    bu sağlıklı bi önerme değil.

semavi kitaplardaki tanrıları yanlışlamaya tek başına yetmezken yanlışlamaya ciddi katkıda bulunur.

semavi kitaplar dışındaki gerçek yaratıcıyı ise kesinlikle yanlışlamaya katkı yapmaz.

semavi tanrı kaotik olamaz ama dağa bedevi çağırmayan yaratıcı kaotik olabilir.

bu durumda yaratıcıyı kanıtlayamıyorsak yok kabul en mantıklı çıkarım olur.
  • senin kendi markan şirketin olduğunu düşün. Birisi senin markanı şirketini kötülese düşman olup dava açarsın değilmi?
    Dava açarsın!!!

İslamcıların ve dünyada müslüman ülkelerin toplanıp işid ve Türevlerini yok etmesi gerekiyor.

Bir İslam standardı belirlemeleri gerekiyor.

Sünni Şii Alevi hanefi var şafi var hanbeli var hangisi doğrusu belirleyebilmiş ler mi 1400 yıldır?
    Hadis deyince müslümanların eski tarihi araştıranlardan olan kısmı yüzde 50 bölünüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

yine mı bu vatandaşa laf anlatmaya çalışıyonuz..

kaşmir kumaşla döverim hepinizi..

9 gezegen ve uydularının güneşle aynı ekseni paylaştığını sananlara kaotizmden laf edeceğine söv daha iyidir..

Alıntıları Göster
    9 gezegen ve uydularının güneşle aynı ekseni paylaştığıma dair bir ifadem yok, selahattin'in zihniyet duvara toslayıp panik olunca yine üfürmelerine başlamış.

incir ağacından oklava olur selahattin'den yorumcu olmaz

• quote:

Mesela eline bir torba bilye al diz desem ne yaparsın.
    Onları belli bir düzene göre dizersin değil mi.
    Bu senin akıllı olduğunu gösterir.
    Ama torba yırtılıp bilyeler yere düşer etrafa dağılırsa, burada düzen yok dersin. Kaos var dersin.
    Evren böyle işte.
    Hocam yanlış anlamada, nasıl bi açıklamadır bu?
    Ok kaos de sorun yok ta, önerme pek olmadı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kas adam

Ölsekte kurtulsak ha
    Harbiden he millet bir amacı olmadığını düşündüğü evreni sorgulayıp sorgulayıp duruyor.
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    Knka sıkıldım yani her gun sorguluyolar bi yerede varilmiyo hani birakalim akışına olunce iki taraftan biri galip gelicek iste xd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugarb

Hocam yanlış anlamada, nasıl bi açıklamadır bu?
    Ok kaos de sorun yok ta, önerme pek olmadı sanırım.

Alıntıları Göster
    Ben şimdi senin kafana bir tane 7.62 göndersem seninde bunun etkisiyle kafan dağılsa ve geriye doğru uçsan dışarıdan biri de gelip senin kafanı dağıtmama değilde kafanın merminin etkisiyle ne kadar nizami ve muhteşem bir düzen içinde dağıldığına odaklansa ne düşünürsün ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 15 Şubat 2019; 2:49:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus gl702

Ben şimdi senin kafana bir tane 7.62 göndersem seninde bunun etkisiyle kafan dağılsa ve geriye doğru uçsan dışarıdan biri de gelip senin kafanı dağıtmama değilde kafanın merminin etkisiyle ne kadar nizami ve muhteşem bir düzen içinde dağıldığına odaklansa ne düşünürsün ?

Alıntıları Göster
    Haklısın, ilkine odaklanması gerekli, ancaaaak!
    Kişi burada gördüğü dağılan kafa değil, sorun burda. Dağılan kafa görse, görüntü çok kötü feci diye düşünecek . Ama belliki öyle görmüyor. Sen neden öyle gördün veya "zaten bu merminin sonucu bu olur" dan eminmiyiz?
    Burda konu felseye giriyor tabi, kaos olsa da tanrı inancını ne kadar etkilemeli tartışılır.

• ugarb kullanıcısına yanıt
    Hocam kafa dağıtma olayını korkunç bir olay diye vermedim öylesine verdim, sadece bir şeyin ince ayrıntılarına bakıp belli bir düzen görünce o şeyin geneline kusursuz demek yada büyük bir amaca hizmet ediyor olmalı demek saçma, sonuçta belli fiziksel kuralları olan bir evrende her şeyin kurallı hareket etmesi gayet normal. Ne olmasını bekliyorsunuz mesela güneşin durduk yere yörüngesinden çıkıp 1 saniyede dünyaya çarpıp yok etmesini falan mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 15 Şubat 2019; 9:49:0 >
  • Ölüm maalesef sorunu çözmüyor. Zira ölüyü öldürmek hem suç değil hem de mümkünü bakımından düşünülürse naaşa hakaret amaç değil. Binaenaleyh ölüyü tahkir diri olanı(hay ve kayyum) rahatsız eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 15 Şubat 2019; 11:46:53 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    kafayı paramparça etmek ile benim verdiğim örneklerin ne ilgisi var?
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Ya birader ay etrafında düzenli bir şekilde dönünce ne oluyor anlamadım kafan mı güzel bunu hemen allaha bağlıyorsun.

• quote:

Ya birader ay etrafında düzenli bir şekilde dönünce ne oluyor anlamadım kafan mı güzel bunu hemen allaha bağlıyorsun.
    ben ay'dan mı bahsetmişim oku bakayım.

neden sürekli konuyu bulandırıyorsunuz?
    neden verilmiş örnekleri göz ardı ediyorsunuz?
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Sadece aydan bahsetmemişsin güneşten falanda bahsetmişsin işte etrafımızda ne dönüyorsa bahsetmişsin.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.