Şimdi Ara

Bilim ve Tanrı (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
0
Favori
7.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: my life is a comedh

Aynen haklısın, o günün akşamı bunu farkettim, o ana kadar agnostiktim, bu ayeti incelediğimde inandım.
    bu soruyu sorma sebebim konudaki yorumların agnostik düşüncede değildi yani zaten olduğun yerdeydin yinede hayırlı olsun diyelim
  • sen inandığının aksini hiç düşündünmü?

Sen benim yazdıklarımı okumadın hiç galiba. 4 seneye yakın ateist, deist, agnostik takılmış sonra da inkar etmek için göbeği çatlamış, uzaylılara sığınmaya çalışmış sonunda inkar etmekten aciz kaldığını farkedip Müslüman olmuş bir adamım ben.

Sana sorduğum soruların cevaplarını ver ben gene bırakayım inanmayı dedim sana. Bir tane babayiğit tanımadım şu ana kadar o sorulara tutarlı cevap verebilen.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    soruları tekrar yazabilirmisin?
  • Sen bana tarihte Muhammed'den başka tanrıdan geldiğini iddia ettiği kitap ile devlet kurup tüm insanlık tarihini değiştiren bir adam göster desem gösterebilir misin?

O kitabın içindeki bazı cümlelerin bir bakıma bilimsel iddialarda nasıl bulunabildiğini açıklayabilir misin?

Bu Muhammed nasıl bu kitap ile başarılı olmuş da devlet kurmuş açıklayabilir misin?

Ben meraklı değildim inanmaya, kafayı sıyırdım inkar edeceğim diye, uzaylıların bile yazdırdığını iddia ettim kendimce bir türlü kabul etmek istemedim Kur'an-ın tanrısının gerçek olduğuna.

Hadi bana yanıldığımı açıkla yukarıda sorduğum sorulara benim görmediğim açıklamalar yaparak ben de bırakayım inanmayı.

15 sayfadaki mesajın soruların olduğu kısmı kopyaladım. Düşük cümle kurmuşum ilk cümlede onu da düzelttim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torlofan -- 13 Nisan 2019; 18:9:10 >

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi ayet? Allah'ın görmek isteyenlere bu kitaptan farklı şekillerde sebepler verdiğine çokça şahit oldum. Benim iman etme sebebim ile seninki aynı değil ama bir şekilde iman edebiliyoruz. Bu kitap gerçekten bir bakıma büyülü, ancak görmek isteyenlere kendinin ne demek istediğini gösteriyor.

Çok sevindim, yeni oldu sanıyorum emin ol zaman içerisinde ferahlayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Sen bana tarihte Muhammed'den başka tanrıdan geldiğini iddia ettiği kitap ile devlet kurup tüm insanlık tarihini değiştiren bir adam göster desem gösterebilir misin?

O kitabın içindeki bazı cümlelerin bir bakıma bilimsel iddialarda nasıl bulunabildiğini açıklayabilir misin?

Bu Muhammed nasıl bu kitap ile başarılı olmuş da devlet kurmuş açıklayabilir misin?

Ben meraklı değildim inanmaya, kafayı sıyırdım inkar edeceğim diye, uzaylıların bile yazdırdığını iddia ettim kendimce bir türlü kabul etmek istemedim Kur'an-ın tanrısının gerçek olduğuna.

Hadi bana yanıldığımı açıkla yukarıda sorduğum sorulara benim görmediğim açıklamalar yaparak ben de bırakayım inanmayı.

15 sayfadaki mesajın soruların olduğu kısmı kopyaladım. Düşük cümle kurmuşum ilk cümlede onu da düzelttim şimdi.
    1. neyi değiştirmiş dünyanın %75 i müslüman değil olanların enaz %80 i sorgulamadan neye inandığından habersiz
    2. tek bir çelişki yeterli. değiştirilme olasılığı varsa işine gelen yerlerde değişmiş olabilir
    3. soru 1 in cevabı

• 1-Neyi değiştirmiş? Sen tarih dersi almadın galiba hayatında? Araplar ilkel kabileler iken Muhammed devlet kurmuştur. İnananları kendisinden sonra daha da artmış ve tüm dünya tarihini değiştirmiştir. Roma İmparatorluğu, Sasaniler vb. bir sürü devlet Müslümanlar tarafından sona erdirilmiştir. Afrikanın kuzeyi, İspanyanın yarısı, Anadolu, mezopotomya, Orta asya, hindistanın kuzeyi hep inananları tarafından feth edilmiştir.

Avrupa bilimi Araplardan öğrenmiştir. Antik Yunan bilimini bile Araplardan öğrenmişlerdir.

Hepsinin sebebi Muhammed'dir. Var mı benzeri bir tane daha? Bana deki şu adamın yaptığı da tarihte bu etkiyi yapmıştır.

2- Ben onu sormadım. Nasıl becerebilir 600lerde yaşayan bir çöl Arabı bu tarz ifadeler ile cümleler kurmayı?

3- Hiç benzer sorular değiller. Bu kitap ile Muhammed Arap kavmine Yahudi tanrısının gerçek olduğu iddiası ile çıkmıştır. Madem Muhammed yazdı bana nasıl başarılı olduğunu açıklamalı birisi.

Sen benim sorduğum soruları anladığın zaman bakış açılarında değişiklikler olacaktır. Böyle kısa cevaplar verilebilecek sorular değiller bunlar.

Karşındaki adamın bir zamanlar inanmayan bir adam olduğunu, senden daha ileri gidecek düşüncelere sahip olduğunu anladın sanıyorum.

Çok uğraştım bu kitabın uydurma olduğunu ispat için. Nesnel yaklaşman gerekli sorulara, öznel değil.

Sonunda şunu anladım ben istersem iman edeceğim istemez isem yine zan ile iddia edeceğim Allah'ın olmadığına dair.

Kafandaki tanrı şöyle olmalı düşüncesini silmeden bu sorulara nesnel bakamazsın.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Enbiya 30, Zariyat 47, Hadid 25, Şems 2, Yasin 38

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

1-Neyi değiştirmiş? Sen tarih dersi almadın galiba hayatında? Araplar ilkel kabileler iken Muhammed devlet kurmuştur. İnananları kendisinden sonra daha da artmış ve tüm dünya tarihini değiştirmiştir. Roma İmparatorluğu, Sasaniler vb. bir sürü devlet Müslümanlar tarafından sona erdirilmiştir. Afrikanın kuzeyi, İspanyanın yarısı, Anadolu, mezopotomya, Orta asya, hindistanın kuzeyi hep inananları tarafından feth edilmiştir.

Avrupa bilimi Araplardan öğrenmiştir. Antik Yunan bilimini bile Araplardan öğrenmişlerdir.

Hepsinin sebebi Muhammed'dir. Var mı benzeri bir tane daha? Bana deki şu adamın yaptığı da tarihte bu etkiyi yapmıştır.

2- Ben onu sormadım. Nasıl becerebilir 600lerde yaşayan bir çöl Arabı bu tarz ifadeler ile cümleler kurmayı?

3- Hiç benzer sorular değiller. Bu kitap ile Muhammed Arap kavmine Yahudi tanrısının gerçek olduğu iddiası ile çıkmıştır. Madem Muhammed yazdı bana nasıl başarılı olduğunu açıklamalı birisi.

Sen benim sorduğum soruları anladığın zaman bakış açılarında değişiklikler olacaktır. Böyle kısa cevaplar verilebilecek sorular değiller bunlar.

Karşındaki adamın bir zamanlar inanmayan bir adam olduğunu, senden daha ileri gidecek düşüncelere sahip olduğunu anladın sanıyorum.

Çok uğraştım bu kitabın uydurma olduğunu ispat için. Nesnel yaklaşman gerekli sorulara, öznel değil.

Sonunda şunu anladım ben istersem iman edeceğim istemez isem yine zan ile iddia edeceğim Allah'ın olmadığına dair.

Kafandaki tanrı şöyle olmalı düşüncesini silmeden bu sorulara nesnel bakamazsın.
    dostum sen nesnel baktığınımı sanıyorsun ortada nesnel bir durum olsa herkes kabul ederdi dünyanın %75 i müslüman değil diyorum inancına göre sıfır hatalı olan tanrının kitabında nasıl oluyorda çelişki oluyor tarih bilgim yok kitabıda okumadım çünkü çelişkili ifadeler var.

• Bak hala tanrının nasıl olması gerektiğine takılarak zan ile iddia sunuyorsun. Nesnel olsa idi herkes kabul ederdi diyerek.

Kitapta çelişki gibi görünen 100-150 arasında ayet var. Hepsinin bir açıklaması var emin ol.

Ancak bu kitap 6243 ayet. Nerede diğer 6000 ayetteki çelkişkiler?

Eğer hiç okumamışsan okumanı tavsiye ediyorum sana. Beni de çelişki var diyeni de boşver, istediğin meal üzerinden oku bir kısım ifadeler hasriç hepsi aynıdır. Takıldığın ayetlerde farklı meallere ve tefsire de bakabilirsin ayrıca.

Dediğim gibi çok uzun ve zorlu bir süreçtir bu.

Sonunda da yine sen seçersin inanıp inanmamayı.

Kanıt Kur'an dır, o da nesnel değildir. Bilim değildir inanmak. Çünkü Allah'ın herkesin inanması gibi bir yaratması/dayatması yok. Herkes kıyamet zamanında nesnel olarak Allah'ın varlığını anlayacak. Bu hayatta ancak inanılarak Allah'ın varlığını kabul edebiliriz. Kur'an ın iddiası budur. Kur'an ın herkesin inanacağı gibi bir iddiası yoktur.

Sen bu soruları yaz bir kenarına bence. Bir an gelir düşünürsün belki bugün değil ama gelecekte.

• Hocam, kitabı okuyarak eleştiri yapsanız daha doğru olmaz mı? Bizim inandığımız Tanrı zaten inanmayanlarında olduğunu söyleyen bir Tanrı, herkes inansa zaten Tanrı kendisinin söylediği ile çelişmiş olurdu. Çoğuda gördüğü halde iman etmez, kabul etmekten ziyade objektif değerlendirmez tamamiyle kötülemek amacıyla eleştirenlerde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: my life is a comedh

Hocam, kitabı okuyarak eleştiri yapsanız daha doğru olmaz mı? Bizim inandığımız Tanrı zaten inanmayanlarında olduğunu söyleyen bir Tanrı, herkes inansa zaten Tanrı kendisinin söylediği ile çelişmiş olurdu. Çoğuda gördüğü halde iman etmez, kabul etmekten ziyade objektif değerlendirmez tamamiyle kötülemek amacıyla eleştirenlerde var.
    şimdilik okumaya gerek görmüyorum çünkü gördüğüm çelişki küçük bir çelişki değil insan aklıyla yazılma ihtimali %100 gibi kimse gördüğü halde dinleri kötülemez koskoca evreni yaratan bir güce karşı gelmek için deli olmak lazım.
  • Peki dostum

• quote:

Sen bana tarihte Muhammed'den başka tanrıdan geldiğini iddia ettiği kitap ile devlet kurup tüm insanlık tarihini değiştiren bir adam göster desem gösterebilir misin?

Din bilimsel değil hatta bilime zıt

Peki bu inanmaya engel mi

Hayır çünkü bilim biased

• Tanrı ve bilim 21. yüzyılda.!!!! Güldürmeyin kendinize.
  • Kardeşim öncelikle yazacaklarım kişisel düşüncemdir.

1.Yol olacak sezgisel yaklaşıyorum. Sezgi, yanılabilir evet ama eldeki argümanlarla çok doğru olabilir.

2.Yol olarak bilimden faydalanıyorum ama asıl kıstasım bilim değil tamamen benim mantıksal yaklaşımlarımdır.

Çünkü Bilim; eleştiriye tamamen açık ve bugün kabul ettiğini yarın reddebilir eğilimdedir. Nihayetinde insanların deneyimlerine dayalıdır. Ör: 16-17.yy da atom parçalanamaz kabul ediliği Viyana Çevresinde, atom'un bir başlangıcı ve sonu kabul edilmezken daha sonra Einstein ile başlayan fizikte bu parçalanabildi ve dahası bir başlangıcı ve sonu olacağı kabullenildi. Sonrasında bu başlangıç ve son evrelerinde Tanrı faktörünü göz ardı etmedi kimse.

Neden inandığıma gelince : İnanmak gerçekten çok daha mantıklı geliyor bana. Kazanımlarım, hiç inanmak istemediğim döneme göre kıyaslanamaz fazla. Burda çok detaya girmiyorum. Çünkü bazı çıkarımlarım sezgisel olacaktır yine.

Tanrı inancını bilim reddetmez ama kabul de etmez, bu bilimin alanı değil. Bilim tamamen insanın fiziksel algılarına ve tekrarlanabilir-yinelenebilir olgulara bağlı bir disiplin.

Tanrı'nın varlığını kabul etmeyenler de tamamen teolojik argümanlardan yola çıkarak kabullenmiyorlar, çünkü ellerinde başka veri yok. Dahası, eğer biri tanrının varlığını kabullenmiyorsa, aslında bu bir kabuldür bence.Ama tanrının gücünü inkardır sadece.

Çünkü, gerçek anlamda tanrının varlığını kabul etmeyen bir zihin bunu olduğu gibi kabul eder ve tanrı ile hiç ilgilenmez. ama sürekli bir tanrı olgusu üzerinden tanrının varlığına inanmamayı seçiyorsa zaten bir SEÇİM'dir. Aslında o zihin, tanrı'yı karşısına alıp belki kendini yada evreni tanrıya rakip yada tanrının yerine koyma arzusundadır. Bu istenirse daha detaylı açıklayabilirim.

not: Bu forumda siyaset ve din konuları görmekten bunalmıştım ama bu dinin konusundan öte, varlık konusudur. Ben tanrının varlığını tamamen dinlerin öğretilerinden bağımsız kabullendim. O yüzden fikirlerimi paylaşmadan geçemedim:)

• 70 milyon müslüman.
    90 milyon farklı inanç.
    İnanç değil bize bilim gerek. Bilimsel olmayan hiçbir iddianıza inanmayız.
  • mtanhu kullanıcısına yanıt
    Hocam peki dinlere nasıl bakıyorsunuz? Semavi dinler ile Tanrı arasında nasıl bağlantı kurulabilir?

• tekkipudri kullanıcısına yanıt
    Hocam insanların inançlarını serbeste yaşamasına saygı duyarım, kimi insanlar inançları için bilim yaparlar. Bilim insanları içinden katolik, Müslüman, hindu olanlar var.

Şayet bilimin konusu Tanrı olamaz, bilim Tanrı yoktur ya da Tanrı vardır önermesi ile ilgilenmez. Teolojinin konusu bu. Şayet Tanrı varsa evrenimizde ispatlanamaz. Ölüm sonrası ancak bir bilgiye sahip olacağız.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.