Şimdi Ara

Bilime göre dinlerin hepsi yalan değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu aralar çok fazla bilimsel makale, belgesel ve kitap okuyorum. Genel olarak konu; evrenin oluşumu, galaksiler, yıldızlar, gezegenler, ilk yaşamın başlangıcı, evrim, nasıl bugünlere geldiğimiz, zeki insanların buluşları, gökyüzü, teleskop, uzay vesaire vesaire.

Bunları araştırdıkça ve izledikçe (ki bu bilimsel olayların kanıtların hepsinin sağlam bir temeli olduğu ve pek çok bilim adamı tarafından hem teoride hem pratikte tarafından kabul edildiği gerçeği var) dinlere karşı ister istemez bakış açım çok değişti. Bu kadar bilimsel belgeselden sonra insanların dinler hakkında inandığı ve bildiği şeylerin hepsinin aslında doğru düzgün elle tutulur bilimsel bir kanıtı olmayan anlatılar olduğunu düşünüyor insan ister istemez. Geçmişte tanrılar kızıyor diye afetler oluyor diye düşünen insanları o zaman bir şey icat edelim ve bu şey tanrıları mutlu etsin adı da din olsun diye konmuş gibi düşündürtüyor.

Evrendeki yerimiz şu an çok kısa ve küçük. Kozmik takvime göre 1 ocak günü büyük patlama olduysa bizim şu an yaşadığımız hayat 31 Aralık saat 23:59:59. Böyle bakınca aslında bu evrende ne kadar taze olduğumuz ve kapladığımız alanın küçük olduğunu ve keşfetmediğimiz daha milyarlarca yıldızı ve gezegeni düşünüyorum. Yani gerçekten bu dünya ve daha hiç bilmediğimiz koca evren, yıldızlar, gezegenler bizim ahiret testimiz için mi yaratıldı? Ve gerçekten yalnız mıyız?

• değil. bilim tanrı var veya yok demiyor. islam için konuşursak zamanın ve boyutun bir önemi de yok. allah için evren 500 milyar kat büyükte olsa bir şey değişmezdi veya 500 milyar kat daha eski olsa da.

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

işte onu diyorum ya bilimsel açıklaması olmayan veya aklımıza mantığımıza sığmayan her şeyi din bizim için bir önemi yok diyip geçiştirmiş.

bilim çıkıp resmi olarak din veya tanrı vardır yoktur demese de açıkça anlattığı şeylerin yolu hep ona doğru çıkıyor. Bilim adamları da tarih boyunca hep bu fikirleri yüzünden zaten lanetlenip sürgün edilmişler veya öldürülmüşler.

• Sahte bilimi okuduğun için bu kafaya ulaştın. Gerçek bilimi araştır, bilim diye açılan hesaplara, bilim diye okuduğun her şeye inanma.

Yerçekimi varsa mangal dumanı neden göğe yükseliyor diye kendine sor acaba gerçekten yerçekimi diye birşey var mı diye kendi aklına sorular sor.
    Veya yerin en fazla 13-15 km derinine ulaşılabilirken dünyayı yuvarlak çizip ortasına çekirdeği nereden gittin gördün de çekirdek çizdin diye sor sorgula.

Tek hücreli amipten dinozor olur mu diye kendine sor, seni amipten dinozor oldu diye kandıran yalan evrimi sorgula mesela.

Bilim diye bize anlatılan birçok şey yalan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 7 Ocak 2025; 22:37:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek istediğim şey işte bu.

İnsanoğlu en fazla 13-15 km yerin derine inebiliyorken bu saçma görseli bilim diye insanlığa yutturuyorlar. Kim dünyanın dibini görmüş de bunu çizmiş ben soruyorum, bu uydurma yalan görseli hazırlamalarındaki amaç ne? Bunu çizen sözde lafta bilim adamı bu sonuca nasıl ulaşmış göstersinler bunu nasıl neye göre çizdiler kim görmüş? Hiç kimse.

Çiz çiz dur hiçbir gerçekliği yok, küre dünya çiz insanlığı kandır, kuyruksuz fosile kuyruk çiz evrim diye insanlığı kandır.

Tüm yalan ve sahte bilimi red ediyorum, ispatını insanlığa sunmadıkları hiçbir çizimi, görseli bilim diye kabul etmiyorum.

• Bu da bir bilim adamı ve kütle çekimi diye birşey yok diyor.

Demek ki kütle çekimi denen şeyin olmadığı da bir fizikçi tarafından söylenebiliyor.

Eğer... kütle çekimi diye birşey yoksaaa... bu güneş sistemi nasıl dönüyor? Acaba güneş sistemi diye birşey yok mu? Kütle çekimi yoksa bunca gezegen nasıl yörüngelerinde dönüyor?

Kütle çekimi uydurması acaba küre dünya modeline kulp uydurmak için mi uydurulan birşey.?

Kütle çekimi kutsal kitaplardaki düz dünya modelinin reddi için uydurulmuş bir yalan olabilir mi?

Sorgulayın. Herşeyi sorgulayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.