Şimdi Ara

bilimsel hesap makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaa arkadaşlar, bilimsel hesap makinesi alıcam da ne alsam karar veremedim o kadar çok model var ki.. hacettepe fizik mühendisliğinde okuorum. bana en yararlı hangisi olur acaba bilen varsa lütfen yardımcı olsun, mesela bi makine aldıktan 2 sene sonra başka bişi almama gerek kalmasın istiorum. Birde ankarada nerden alabileğimi de sölerseniz çok ii olur..

• 1-) Sen sana en yararlısı hangisi olur bilmiyorsan biz ne olduğunu ne bilelim müneccimmiyiz.

2-) Konun aslında Ev Elektroniği konusu. Tabii sen hiç bakmadan bodoslama açtığın için görmedin.
  • alt versiyonlarından alsan bile senin işini okulda görür.ama grafik gibi hızlı sonuç görmek veya
    hesap sonucunu denetlemek için grafik tabanlı alabilirsin.
    fizik mühendisliği elektrik-elektronik bölümü ile kardeş sayılır.onun için buraya açmış.
    burda da öğrenci veya mezun olanlar olduğuna göre bence tamda yerine açmış.
  •  bilimsel hesap makinesi

Casio "CFX 9850" Buna ne dersin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: crackmaster

Yaa arkadaşlar, bilimsel hesap makinesi alıcam da ne alsam karar veremedim o kadar çok model var ki.. hacettepe fizik mühendisliğinde okuorum. bana en yararlı hangisi olur acaba bilen varsa lütfen yardımcı olsun, mesela bi makine aldıktan 2 sene sonra başka bişi almama gerek kalmasın istiorum. Birde ankarada nerden alabileğimi de sölerseniz çok ii olur..

Git ucuzundan sin cos ifadelerini çözebilecek bişii al. Hesap makinelerinin grafikleri de senin için hikaye. Çünkü senin matlab, mathematica gibi programları kullanman gerekiyor. Anladığım kadarıyla da yenisin. Biraz sabret hesap makinasıyla çok bir olayının olmadığını göreceksin.

Benden fizikçi olarak tavsiye.

Bu arada ben de zamanında ben de çok istemiştim casio fx serisinden bi tane alayım diye ama dedim ya bizim için gereksiz.

• quote:

Orjinalden alıntı: eloko

alt versiyonlarından alsan bile senin işini okulda görür.ama grafik gibi hızlı sonuç görmek veya
    hesap sonucunu denetlemek için grafik tabanlı alabilirsin.
    fizik mühendisliği elektrik-elektronik bölümü ile kardeş sayılır.onun için buraya açmış.
    burda da öğrenci veya mezun olanlar olduğuna göre bence tamda yerine açmış.

Hasap Makimen arızalı deseydi tam olarak yeri burasıydı. İşte bir çok kişinin yanıldığı ayırt edemediği yer burası.
    Televizyon alacaksak
    Kamera alacaksak
    DVD alacaksak
    Radyo alacaksak
    Sizin mantığınıza göre onlarında yeri burası.
    O zaman Ev Elektroniği bölümü neden var. Nedense bu tip sorulara ilginç bir sahiplenme ve savunma iç güdüsü ile yanıt veriliyor. Bu konun burada açılmasını haklı görenler sanırım elektroniğin sınırlarını tam olarak algılayamamışlar.

Görüldüğü algılamakta zorkul çektiğmiz yerler aslında son derece basit sadece sınırları bilmek lazım.
    Gereksiz hoşgörü görterilirse burada akşama ne yiyeyim konularıda bu manasız hoş görülüler sayesinde açılır.

Bir çok arkadaşımıoz bilgisini ispatlamak yada POST sayısını arttırmak için her açılan ilgili ilgisiz konuya cevap yazmaktadır. Zekalarını saygı duyuluyor Muhakkak fakat konuların derli toplu olması için bir çok başlık açılmış olması bu sebepledir.

Bu satırlarıma mantıksız yada misilleme olarak cevap yazacak olanlar mutlaka çıkacaktır. Bu her forumda görülen klasik bir sorundur.

Laf olsun POST dolsun.

• quote:

Yaa arkadaşlar, bilimsel hesap makinesi alıcam da ne alsam karar veremedim o kadar çok model var ki.. hacettepe fizik mühendisliğinde okuorum. bana en yararlı hangisi olur acaba bilen varsa lütfen yardımcı olsun, mesela bi makine aldıktan 2 sene sonra başka bişi almama gerek kalmasın istiorum. Birde ankarada nerden alabileğimi de sölerseniz çok ii olur..

dostum sana tavsiye. Alacağın modeli okulda sınavlarda kullandırmayabilirler. Benim başıma gelmişti. Casio FX-5500LA aldım. Okulda FX-3600'ün üstü yasaklandı o sene. İyi dedik gittik Catiga aldık. Modelini unuttum şimdi. Onu da tam mezun olacağım sene yasakladılar. (hafızalı diye. ne olacak resetle gitsin. ama yok illa zarara sokacaklar bizi. neyseee) Gittim bir Catiga daha aldım. FX-82ms idi modeli. Yani alırsın sonra elinde kalır falan. Dikkat et bence.

quote:

Orjinalden alıntı: doans1

Git ucuzundan sin cos ifadelerini çözebilecek bişii al. Hesap makinelerinin grafikleri de senin için hikaye. Çünkü senin matlab, mathematica gibi programları kullanman gerekiyor. Anladığım kadarıyla da yenisin. Biraz sabret hesap makinasıyla çok bir olayının olmadığını göreceksin.

Benden fizikçi olarak tavsiye.

Bu arada ben de zamanında ben de çok istemiştim casio fx serisinden bi tane alayım diye ama dedim ya bizim için gereksiz.

buna da aynen katılıyorum. Ben de FX-5500'ü ilk sene lazım olacak dediler diye aldım. Sadece sin, cos gibi basit işleri yapan aletler sana yetecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 29 Eylül 2007; 18:20:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tıraş makinesi hakkında soru
    15 yıl önce açıldı
    hesap makinesi hk.
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet Network Killer bazı noktalara değinmiş.haklı.
    casiolarda iyidir.onlara bir bak. bu arada post sayımda artıyor.çok güzel.bu gidişle meraşal olurum sanırım.
  • Zamanında ben de kendim için araştırmıştım. Yaklaşık 30 ytl ye fx991 ms (yeni versiyon uzantısı "es" ) almıştım. temel bilimsel özellikler dışında. denklem çözbililyor,matris ve vektörel işlemleri de yapabiliyor. Azami olarak 3. derece denklemleri,3 bilinmeyenli denklemleri çözebililyor. Matris olarak da en fazla 3x3 lük matrislerde işlem yapabiliyor. Türev integral da çözüyor ama genelde hep belirsiz integrallerle uğraşıldığı için gerçekte çokta işime yaramadı. Bazen belirli integrallerde işime yaradı o ayrı.
    30 YTL civarlarında alınabilecek en iyi makine kanaatimce bu Casio Fx-991 ES
  • FX991ES hem ucuz hem de cok fonksiyonel. Hesap isi yapacak her teknik adama lazim bir sey.

Daha pahali buyuk grafik ekranli hesaplayicilar elbette daha iyi olur ancak o makinelerden alirsaniz gozunuz gibi korumaniz lazim. (Aman cizilmesin aman ekrani kirilmasin)

Bu yuzden teknik adamlara FX991ES bence ilac gibi makinedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 29 Eylül 2007; 21:12:59 >
  • çok teşekkür ediorum arkadaşlar, çok yardımcı oldunuz.. bende araştırdım bu süre içinde, 991es modeli en ideali gibi gözüküyo banada...
  • Bu arada melih yanardağlar arkadaşın da niye bu kadar tepki gösterdiğini anlayamadım.

Buranın doğru yer olup olmadıgını tartışmadan bişey sölemek istiorum,
    farzedelim ki burası yanlış bir yer, veya yanlış oldugunu düşünüyorsun,
    böyle bir durumda konuyla ilgili moderatör arkadaşlara söylersin durumu,
    o kişi doğru yer olup olmadığına karar verir, eğer ki yanlış yerse konuyu doğru bölüme taşır..

Bu kadar basit bir olay.. hemde gereksiz tartışmalarla konu bölünmemiş olur..

Aynı zamanda konuyla alakasız bir yere mesaj attığım için beni protesto ederken,
    konu içeriğiyle alakasız mesaj atmakla aynı şeyi yaptığının farkında değil herhale.
    Yanlışı başka bi yanlışla düzeltmek ne kadar doğrudur acaba!!!

(Şunu da söylemeliyim ki bu başlıgın altına daha once de başka bir hesap makinesi konusu
    açılmış oldugunugördükten sonra buraya attım, ilk gördüğüm yere değil yani.)

• @crackmaster
    Melih Hoca değerli bir abidir. Demek istediği bölümün adı elektronik ama arıza, devre, elektronik parça bilgisi gibi konulara yönelik. Sürekli aynı şeyler olunca sigorta atıyor ister istemez. Üstüne alınma sakın. Böyle ufak tefek (tefek ne demekse artık) şeylere takılmamak gerekir.
    Kolay gelsin, derslerinde başarılar.
  • çok haklısın.bazılarının hangi içgüdü! ile hareket ettiğini anlamış değilim doğrusu.
    boşver kafana takma.kendilerinde başkalarını aşağılayan mesajlar atmayı hak görenler var.

quote:

Bu arada melih yanardağlar arkadaşın da niye bu kadar tepki gösterdiğini anlayamadım.

Buranın doğru yer olup olmadıgını tartışmadan bişey sölemek istiorum,
    farzedelim ki burası yanlış bir yer, veya yanlış oldugunu düşünüyorsun,
    böyle bir durumda konuyla ilgili moderatör arkadaşlara söylersin durumu,
    o kişi doğru yer olup olmadığına karar verir, eğer ki yanlış yerse konuyu doğru bölüme taşır..

Bu kadar basit bir olay.. hemde gereksiz tartışmalarla konu bölünmemiş olur..

Aynı zamanda konuyla alakasız bir yere mesaj attığım için beni protesto ederken,
    konu içeriğiyle alakasız mesaj atmakla aynı şeyi yaptığının farkında değil herhale.
    Yanlışı başka bi yanlışla düzeltmek ne kadar doğrudur acaba!!!

(Şunu da söylemeliyim ki bu başlıgın altına daha once de başka bir hesap makinesi konusu
    açılmış oldugunugördükten sonra buraya attım, ilk gördüğüm yere değil yani.)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.