Şimdi Ara

Bilimsel olarak IQ nasıl ölçülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doktorun IQ testleri geçerli bir ölçüt olarak kabul edilebilir mi? Veyahut o gün teste giderken ki halimiz teste olumlu veya olumsuz bir etki yapabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 12 Mayıs 2013; 0:58:00 >

• Affınıza sığınarak, bilimsel olarak ne IQ nun ne de EQ'nun bir anlamı olduğu düşüncesinde değilim. Süper zeka veya akıla inanmıyorum. İnsanlığa katkı yapan kimi zaman geri zekalı kabul edilen her bir insana inanıyorum.
    Bu İQ ve EQ su yüksek insanlar kimdir? nedir? ne iş yapar? bilmiyorum. Elinizde insanlığa katkıda bulunan insanların kim olduğunu saptayacak bir cihaz varsa!? Ben size o cihazın ölçümleri dahilinde kimin deha, dahi, süper zeka olduğunu söyleyebilirim. Gerisi laf-ı güzaftır. İnsanları kategorize etmenin bir manası yok diye düşünüyorum. Sizin İQ veya EQ yüksek bulduğunuz biri " gerizekalı" addettiğiniz birinden daha geri olabilir:)
    Keşke sidik yarıştırmak yerine adam akıllı işler peşinde koşsaydık! Elinizde istatiki veri var mı? onu söyleyin! Ne yapmış IQ su veya EQ su yüksek insanlar. Ne katmış insanlığa! Bildiğim kadarıyla Einstein 5 yaşına kadar konuşamamış! 2-3 yaşında beste yapanlar varmış. Okuma yazmayı sökenler varmış. Aynı Einstein orta okul zamanında gerizekalı kabul edilmiş:) Kimin ne b.k (özür dilerim)olduğunu belirleyebilecek bir veri olduğuna inanmıyorum.
    Saygılarımla,

• Ölmüş insanların iq sunu bulmaya yarayan yöntemdir muhtemelen. Emin değilim ama kandaki antikor sayısına göre olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iq testleri 12 yaşından önce yapılmalı denir. Diğer türlü verdiğin cevabı saf zekanla mı verdin yoksa tecrübelerinle mi verdin bunu ayırt etmek zor.
    Çok zeki bir insan her türlü kendini belli ediyor. Bizim sınıftaki bir arkadaşın iq'su çok yüksek çıkmış. Hatta üst sınırı aştığı için net olarak ölçülememiş.
    Adamın her halinden belli aşırı zeki olduğu. Adam hiç bizim gibi değil. Kısaca çok zeki olan bir şekilde kendini belli ediyor.
    Ama zeka hayatta başarıyı getirmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einstein'ın iq puanı 150'dir.
    Türkiye'de bu değerden daha yüksek puana sahip insanlar var ancak hiç birisi Einstein değil.
    Tabi Einstein'ın beynindeki hayal etmeye yarayan bölüm çok gelişmiştir, belki bunun katkısı büyüktür.
    Bence iq çok önemli bir şey değildir.
    Zaten Einstein, Tesla, Da vinci gibi adamlar Dünya'da sayılı adamlar. Bu kişiler sistemdeki anormallikler veya buglar bile olabilir.
    Bu adamlarda zeka haricinde çok farklı şeyler var.
    O yüzden iq puanınıza takılıp kalmayın, çalışın emek verin bir şeyler yaparsınız.
    Bir de her profesör olan veya her akademisyen olan, çalıştığı alana inanılmaz katkılar yapmıyor.
    Ülkemizde bir sürü akademisyen var, bunların çok az bir kısmı uluslar arası dergilerde yayınlar yapıp, uluslar arası üne sahiptirler.
    Bu kişileri asla kötülemiyorum.
    Şunu demek istiyorum.
    Hayatta başarılı olmak için ila Einstein olmanız gerekmez, çok çalışarak makul düzeyde de iyi şeyler yapabilirsiniz.
    Yeter ki sabırla çalışın.

• Antikoar sayısına göre olduğunu zannetmiyorum hastalık miktarıyla alakalı bir bilgi verebilir.
  • IQ bilgisayarin işlemcisi gibi insan beynininde işlem kapatesini gösterir, bu artadabilir azaladabilir, sabit tek bir değeri yoktur.

Bütün IQ testlerinde şıklar vardır ve beyin şıklarla soru arasında tercih yapar, bu işlem bazen bilinçli bazen bilinçsiz yürür, bazi sinavlarda atıp tutturmamız her zaman şans olmayadabilir.

Fakat gerçek hayatta önümüzde daima şıklar gözükmeyebilir, burda şıkları yaratmak kişinin hayal gücüne kalmıştır ve bence asıl zeka belirleyen unsur bu ikisinin birleşimidir, hem çözümleri kendi yaratip hemde işlem kapatesiyle değerlendirmek önemlidir. Çünkü hayal ederek yarattığınız bir şeyin gerçekle ne kadar alakalı olduğunu kestirmek içinde, yani olabilir olup olmadığı kestirmek içinde IQ gerekir, sonrada gerçekliğini sinarsiniz eğer IQ'nuz düşükse doğru kestirimlerde zorlanıp daha fazla maaliyete katlanmaniz gerekecektir çünkü birden fazla deneme yapmaniz söz konusu olucaktir.

Günümüzde beynin yeteneklerini hesaplamak için IQ harici farklı testlerde uygulanmaktadir, IQ en önemlisi olmasada en popüleri olarak bilinirliğini ve varlığını sürdürmektedir.IQ'su yüksek olan bir insan iyi bir tasarımcı olmayabilir fakat bir tasarim sırasında bir problemle karşılaştığında daha çabuk çözmesi olasıdır, aksine hayal gücü yüksek olan insan iyi bir tasarımcı olablir fakat bu seferde bunu hayata geçirmekte zorlanır. İkisinin ortak işbirliği bence zekayı belirler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

Einstein'ın iq puanı 150'dir.
    Türkiye'de bu değerden daha yüksek puana sahip insanlar var ancak hiç birisi Einstein değil.
    Tabi Einstein'ın beynindeki hayal etmeye yarayan bölüm çok gelişmiştir, belki bunun katkısı büyüktür.
    Bence iq çok önemli bir şey değildir.
    Zaten Einstein, Tesla, Da vinci gibi adamlar Dünya'da sayılı adamlar. Bu kişiler sistemdeki anormallikler veya buglar bile olabilir.
    Bu adamlarda zeka haricinde çok farklı şeyler var.
    O yüzden iq puanınıza takılıp kalmayın, çalışın emek verin bir şeyler yaparsınız.
    Bir de her profesör olan veya her akademisyen olan, çalıştığı alana inanılmaz katkılar yapmıyor.
    Ülkemizde bir sürü akademisyen var, bunların çok az bir kısmı uluslar arası dergilerde yayınlar yapıp, uluslar arası üne sahiptirler.
    Bu kişileri asla kötülemiyorum.
    Şunu demek istiyorum.
    Hayatta başarılı olmak için ila Einstein olmanız gerekmez, çok çalışarak makul düzeyde de iyi şeyler yapabilirsiniz.
    Yeter ki sabırla çalışın.

İyi ya da kötü çalıştığı alana katkı yapan herkes aslında önemli olabilecek bir katkı yapmış olabilir. Bazen çok önemsiz görünen katkılar bile ileride önemi fark edilebiliyor.

Bence Dünya üzerinde bilime öyle ya da böyle katkı yapan herkesin yaptığı katkılar önemlidir , çünkü birikerek artıcaktır.

• Benim iq 134 du en son

• quote:

Orijinalden alıntı: Traktorrrrr

Benim iq 134 du en son

Oo senin CERN'de olman lazım şimdi forumda ne işin var?
  • doğuştan zeka yoktur.Zengin doğarsa
    nız daha iyi okullarda okursunuz daha iyi çevreniz olur dsha iyi beslenirseniz vsvs.Kısaca dahada iyi olursunuz.Gerisi meraktır ne kadar merak o kadar başarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: plastik cerrah

doğuştan zeka yoktur.Zengin doğarsa
    nız daha iyi okullarda okursunuz daha iyi çevreniz olur dsha iyi beslenirseniz vsvs.Kısaca dahada iyi olursunuz.Gerisi meraktır ne kadar merak o kadar başarı.

Ama genetik kalıtım diye bir şey var.
    Zeka genelde kalıtım ile ilişkilendirilir.

• zekada en önemli faktör kalıtımdır, dış etkenlerde etkilidir ancak kalıtım kadar değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.