Şimdi Ara

Bilinçaltını Değiştirmek Mümkün Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilinçaltında bazı düşünceler vardır,bilincin bunun yanlış zararlı saçma olduğunu bilir ama bilinçaltın sana onu yaptırır,zihninde çatışma yaşarsın.
    bilinçaltına hükmetmenin onu değiştirmenin yolları var mı?

• Mümkündür diye düşünüyorum. Şimdi mümkün olmasa bile ilerde mümkün olabilir.
  • bilinç altınızı yaşatarak önemseyerek ve açığa çıkararak onu değiştirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilinçaltı zaten yaptığımız ve gördüğümüz şeylerden etkilenir. Mesela rüyalar bilinçaltının yansımasıdır. Genelde rüyalarımızda meşgul olduğumuz işleri görürüz. Yani bilinçaltı yaptığımız şeylere göre değişiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamparf

Bilinçaltı veya bilinçdışı terimleriyle kastedilen şey, asla bilinç yüzeyine çıkmamış şeylerdir.

Yani aklınıza, bilincinize gelen fikirlerin tümü, adı üstünde bilinçli fikirlerinizdir. Bilinçaltı kavramını daha ziyade, bilinçli fikirlerimize yol açan bilinçsiz süreçler karşılar.

Yani bilinçaltına inanayım deseniz bile, yaşıyorum dediğiniz çelişkilerin tümü aslında bilinçli çelişkilerdir. Yaşadığınız iki düşünce de sizin kendi düşüncenizdir, haliyle bunlardan birine hükmetme fikri saçmadır.

Olayları A açısından değerlendirince A' sonucuna, B açısından değerlendirince de B' sonucuna varabilirsiniz. Bunlardan birinde karar kılabilirsiniz veya hoşunuza gidecek yeni bir C sonucu düşünebilirsiniz.

Yani hocam diyorsun ki bilinçaltına asla ulaşamayız. O anda aklımızda olan şey bilincimizdedir. Bilinçaltımızdaki birşeyi birşekilde keşfetsek bile(rüyalar aracılığıyla) o artık bilincimize geçmiştir. Bilinçaltında yeni birşeyler türemiştir. Bu biraz kuantum fiziğindeki Heisenberg belirsizlik ilkesine benziyor. Bir elektronu gözlemlediğin zaman birtakım özelliklerini de değiştirirsin. Bilinçaltını keşfettiğimizde de artık bilinçaltımız değişmiştir, yani o anda bilinçaltımızın nasıl olduğunu hiç bilemeyiz.

Bunu mu diyorsun hocam?

• Hafızanı silerlerse bilinçaltında yok olur .

• Bilinçdışı dile dökülemez veya bilinç düzeyine taşınamaz diye bir şey yok. Bir insan belli belirsiz eğilimlerinin, iç dünyasının farkına zâten varır. Tamamen gizil olana bilinçdışı demek zorunda değiliz. Ve farkında olunan bu eğilimler ve üst bilinç arasındaki uyumsuzluklar elbette giderilebilir. Fakat insanlar çoğu zaman, bilince aitmiş gibi görünen fikir ve davranışları eğilimlere göre inşâ ederler böylece uyumsuzluk giderilmiş olur. Eğilimlerini, bilincine uydurmaya çalışmanın çok daha zahmetli olduğunu kanısındayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Irishman

Hafızanı silerlerse bilinçaltında yok olur .
    Hayır dostum, hiç sanmıyorum. Bilinçaltı yavaş yavaş çaktırmadan hafızanı geri getirecektir.
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yok . İşin tekniği var . Öyle geri getirme, geri götürmeyle bu işler açıklanmaz .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.