Şimdi Ara

Bilişim Teknolojileri Quiz soruları YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi st1118 -- 13 Kasım 2014; 11:38:54 >

• 1-) PGA : Üzerinde pin bulunan işlemciler

LGA : Üzerinde pin bulunmayan işlemciler

2-) Pipeline işlemcide zaman kaybını azaltmaya yarıyan yapıdır gelen komutlar parçalara bölünür ve boştaki işlem birimlerine gönderilir

3-) CPU ( İşlemci) : Bilgisayardaki tüm işlemleri kontrol eden birimdir. CPU suz bir sistem çalışmaz.

GPU ( Ekran Kartı İşlemcisi) : Bilgisayardaki Grafik ile ilgili işleri kontrol etmeye yarıyan işlemci. GPU suz bir sistem çalışabilir, genelde CPU nun sağlayamadığı yüksek kaliteli görüntüler elde etmek için kullanılır.

4 -) RAM ( Rastgele Erişimli Bellek) : Üzerine veri yazılabilen, okunabilen, silinebilen ve değiştirilebilen bir yapıdır RAM in temel amacı, herhangi bir ihtiyaç durumunda HDD ( harddisk) deki bilgileri kendi içine depolayarak bilgiye ulaşım süresini azaltmaktir RAM ler HDD lere göre çok daha hızlı bilgi alışverişi sağlarlar. Bilgisayar kapatıldığında yada gücü kesildiğinde RAM deki bilgiler sıfırlanır.

SAM : Benim bildiğim kadarıyla Windows un güvenlik bilgilerinin tutulduğu dosyanın adı ( Windows açılış şifresi gibi) işletim sistemi açıkken bu dosyaya erişim sağlanamaz. Ama RAM lerle ne gibi bir bağlantısı olduğu konusunda bir fikrim yok belkide sorulan SAM başkadır ama benim bildiğim bu.

5 -) PATA ve SATA veri iletimini sağlayan yapıya verilen isimlerdir

PATA : SATA ya göre daha yavaş ve eski bir teknolojidir. PATA kabloları oldukça geniştir ve kasada bir hayli yer kaplar hava akışını engeller.

SATA: PATA ya göre daha hızlı bilgi alışverişi sağlarlar. SATA kablolarının genişliği 1cm nin altındadır bundan dolayı hava akışını daha az engellerler. Kabloları Fiber optik bir yapıya sahiptirler.

6-) Bildiğim kadarıyla PATA ve SATA gibi veri iletimi sağlayan bir yapı ama tam olarak bilmiyorum internetten bakarsan daha iyi olur sanırım eski bir teknoloji

7 -) Bilmiyorum

8 -) PC BUS / XT BUS / AT BUS, ISA, PCI, AGP, PCI - X, Mini PCI, PCI Express

9 -) DRAM ( Dinamik Rastgele Erişimli Bellek) : Üzerindeki her bir kondansatörde 1 bitlik bilgi depolar türleri hakkında bir fikrim yok

10 -) 10 / 100 / 1000 Mbit gibi hızları vardır. Eğer 1000 Mbit bir internetin varsa, 1000 Mbit destekleyen bir ethernet kartına ihtiyacın vardır. Ayrıca lan üzerinde veri transferinide bu hızlar etkiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komrat16 -- 11 Kasım 2014; 3:08:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sequential access memory yani ardışık erişimli bellek.
    Kullanım yerleri hard diskler, CD-ROM'lar ve manyetik kasetler(müzik kasetleri yani) ardışık olmasının mantığını örneklerden anlamışsındır zaten.
    Örnek olarak RAM'den farkı şu şekilde bilgileri rastgele değil sırayla kaydediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.