Şimdi Ara

Bilkent bırakıp esnaf olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilkent CTIS 2018 girişliyim ve 1 yıl hazırlık sonunda malesef hazırlıktan kaldım. İelts sınavına girip 6 aldım. (Çoğu üniversite 6 isterken bizim okul 6.5 istiyor)

Bilkent hazırlık eğitimi çok yetersiz özellikle İngilizce'niz zayıfsa ciddi şekilde kişisel olarak çalışmalısınız. Hocaların çok bir şey kattığını söyleyemem. Abartmamakla beraber "ilk sınavda" geçme oranının %15 olduğunuzu bilmenizi isterim.

Konuyu çok dağıtmadan babam esnaf ve 2 adet dükkanımız var. Hazırlıktan dolayı okuldan soğuyunca ve malum mühendislerin işe başlama maaşını duyunca (takribi 3bin ile 3buçuk arası) üniversite hayallerim kırıldı. Kendi işimi yapmak istediğim için yazılımı kendim de öğrenebilirim. İleride CVm iyi olduktan sonra diploma soran olacağını çok sanmıyorum. Ayrıca babam iş yerinde direkt olarak 4bin ile başlayacağımı teklif etti çünkü güvenilir adam bulamıyor.

İnanın geçtiğimiz yıl inşaatta düz sıva ustasına amcamlar günlük 150 TL veriyordu. Mühendislere ise malum ülke şartlarından dolayı 3 bini çok görüyorlar. Çoğu iş veren arz-talep dengesinden sen beğenmezsen sırada binlerce kişi var illa birine veririm kafasında. Ayrıca çoğu üniversiteye hayallerle başlayan arkadaşlarımın şuan her şeyi yakıp KPSS kasması da diğer moral bozucu bir etken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FpsMachine -- 23 Ağustos 2019; 5:31:6 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.