Bilkent CTIS vs Aybü-Akdeniz CENG
-
-
bilkent ctis curriculum gayet güzel görünüyor. ceng kadar kapsamlı değil ama gayet tatmin edici bence. alacağın seçmeli dersler de cabası zaten. sosyal açıdan zaten bilkent çok önde. yurt dışında çalışma hedefin varsa yine bilkent ctis önde çünkü büyük ihtimalle iyi seviyede ingilizceyle mezun olacaksın. gerisi de senin çalışmalarına kalıyor zaten.
aybü ceng öğrencisi olarak aklındaki her soruyu burdan veya dmden cevaplayabilirim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilkent ya aybü, akdeniz falan baya düşük kalıyor
Şöyle ege, deu falan olsaydı ceng derdim de onların altı okunmaz bence
-
Gazinin altindaki uniler yerine biltent ctisi oneririm.. Belli soru isaretleri de yok degil mesela bilkentteki dom dersinin mufredati nasil ya da algorithm analysis dersinin kalitesi ve mufredat genisligi ne kadar ? Dersleri veriyorlar ancak verilen mufredatin kalitesi ve genisligi nedir bence bu sorular da cok onemli.. 2 yillik programcilik okuyan adamin da sozde mufredati cok iyi gozukuyor ancak sadece isimde kaliyor derslerin cogunlugu..
-
Akdeniz üniv balon
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güzel kriter Bence DEÜ altındaki üniveristelerin hepsi balon desem. Kardeşim gelelim sorunun cevabına bence de mühendislik önemli. Ama bilkent etiketi de önemli. Yok mühendislik okuyacam illaki dersen senin için yabanci dilde eğitimi önemliyse aybü ceng yaz. yok ben ingilizceyi hallederim diyorsan gazi ceng yazarsın. Burada bazıları üniversitlerini över, çoşar aman sakın inanma. Sen araştır her istediğin üniversitelerin öğrencileri ile irtibat kur. En büyük hata şunun altında ünv yazma vs unutma puanlar sıralamalar geçici ama alacağın eğitim kalıcıdır. Akdeniz ünv gelince eğer puanın Ankara'da bir üniversite ye tutuyorsa ankara da okumak avantajdır. Mühendislik için İstanbul ve Ankara'da boğaziçi, İTÜ, YTÜ, ODTÜ, hacettepe hariç devlet üniveristeleri arasında büyük fark yok. Anadolu ünv bunlardan sonraki sıralama olur. Vakıfta ise mühendislik için Koç sabancı, bilkent farklıdır. Özyeğin, TOBB, yeditepe, çankaya ikinci kısım olur diğerleri aynıdır. Tıpta, iktisadi idari bilimler de, hukukta bu sıralamalar değişebilir. Lafın kısası tercihini yaparken kriterin gazinin altı üstü değil eğitim dili kampüs, imkanlar, eğitim kadrosu vs olsun. Başarılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 4 Ağustos 2023; 17:20:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben zaten deu cengte okuyorum hayatimin anlami:D.. Bu klise cumleleri kimlerden ogrendin bilmiyorum.. Ancak, Bir tercih yap 1-2 seneye yeniden konusalim bunlari..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 4 Ağustos 2023; 17:51:35 > -
İzmirde ceng Ege'de okunur şaka bir yana (doğrusu tıp egede mühendislik dokuz Eylül'de okunur) genel anlamda mühendislik istanbul Ankara ve İzmir de okunur. Ben de
1. Ege ceng
2. Dokuz eylül ceng
3.Ankara (İngilizce olanı)
4. Aybü ceng
5. Gazi ceng
6. Aybü yazılım
7. Çukurova ceng (memleketten dolayı) yazacağım.
Ben mühendislikte dil eğitimine önem veriyorum. Hakkımızda hayırlısı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 4 Ağustos 2023; 17:59:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
iyte ceng en iyisi.?
-
Neye dayanarak yaptın bu yorumu Akdeniz ve benzer okullar şuanki ege sıralamasında olsa bu sefer Akdeniz sonrası okunmaz yazacaksınız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben ikisini de tutturuyordum.. Egenin odevlerini gorunce dogru tercihi yaptigimi anladim.. Siralama kac bu arada ?
-
Sıralama 18.2k ege ve dokuz eylül olmaz ama Ankara üniversitesi yazmayacam. Onunda olma ihtimali düşük ama kampüs sıkıntısı barınma sıkıntısı çok fazlaymış. Aybü gelecek gibi. Aybü ceng olur. Hemen arkasına gazi ceng yazacam. Garanti tercih olarak olarak aybü yazılım olacak. Maksat boşta kalmamak. Hayırlısı olsun. Çok düşündüm gazi mi öne alsam aybü mü. Sonra eğitim dili aybü %100 İngilizce olunca aybü oldu. Hakkımızda hayırlısı.
Aybu ceng gelir gibi duruyor zaten.. Bizim bolume yatay yapan birisi(Aybu cengten) aybunun de iyi bir egitim verdigini soyluyordu.. Okuyanlar genelde verilen egitimden memnun oluyorlar.. Ben de gazinin onune yazardim..
-
İnşallah gelir. Bende çok araştırdım. Aybü de okuyanlar memnunlar yazacağız işte. DEÜ da mühendislikte çok iyi onu da araştırdım. Sende şanslısın. İngilizce bölümler arasında yatay geçişte kolay oluyor. Ege kampüsten dokuz eylül eğitimden kazanıyor. Merakla bekliyoruz.
Çankaya Özyeğin Yeditepe ve Tobbun altındadır
-
Tam anlamadım çankaya üniversitesi mi özyeğin yeditepe ve TOBB üniversitesinin altında yoksa aybü mü bu üniversitelerin altında. Çankaya dersen vakıf üniveristeleri hakkında pek bilgim yok. Koç, sabancı, bilkent iyidir birazda TOBB iyi biliyorum. Diğerleri hakkında pek fikrim yok. Aybü dersen birisi devlet üniveristesi diğerleri vakıf. Onda da kıyaslama zor. Devlet dersen boğaziçi, ODTÜ, İTÜ var. Onun dışında YTÜ hacettepe var. Gazi, ankara, aybü, marmara istanbul ünv, dokuz eylül, ege aynı statüde.
aybü, akdeniz, deü vs. ile bilkent'i karşılaştırmak da güzelmiş.
-
Konuyu açan arkadaşa diyorsan o meşhur tartışma üniversite mi bölüm mü? Herkes kararsızlık yaşar. Bana diyorsan benim tablom şudur. Ama istemediğim bölüm yazacağıma daha alt üniversitede istediğim bölümü okurum.
1. Sınıf ünv>>>> ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Bilkent, Koç, Sabancı
2. Sınıf>>>>> Hacettepe, YTÜ,
3. Sınıf>>>>> Ankara, Aybü, Gazi, marmara, DEÜ, Ege, İstanbul ünvdaşa
4. Sınıf>>>>>> Anadolu'daki diğer ünv.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 6 Ağustos 2023; 3:13:55 >
Hocam hızlı yazarken virgül kullanmamışım Çankaya; Tobb ,Özyeğin ,Yeditepeden daha kötüdür demek istemiştim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X