Şimdi Ara

bilkent iktisat ücretine değer mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genel olarak iktisat, üniversite ve mezun olduktan sonraki olanakları göz önünde bulundurursak

• Burssuz üniversite okumak baya kumar şu sıra bence. Enflasyonun nereye kadar tırmanacağını kestirmek çok zor. Ülkede çok az kişinin enflasyonla paralel olarak geliri artıyor. O nedenle çoğu kişi her sene fakirleşiyor. Bu şartlarda 4-5 sene burssuz üniversite okumak epey zorlayıcı olur. Ama bu parayı karşılayabilecek o az kişinin arasında ise aileniz o zaman parasına değecek bir okul ve bölüm olduğunu söyleyebilirim.

• Burssuz üniversite okumak baya kumar şu sıra bence. Enflasyonun nereye kadar tırmanacağını kestirmek çok zor. Ülkede çok az kişinin enflasyonla paralel olarak geliri artıyor. O nedenle çoğu kişi her sene fakirleşiyor. Bu şartlarda 4-5 sene burssuz üniversite okumak epey zorlayıcı olur. Ama bu parayı karşılayabilecek o az kişinin arasında ise aileniz o zaman parasına değecek bir okul ve bölüm olduğunu söyleyebilirim.

• işletme iktisata para vererek okumak aşırı saçma bence

• Bilkent iktisat değer evet. Ama başka iktisatlar çok zor.
  • Abim 2015'te tam burslu kazanmıştı. Şu an mezun oldu ve Boğaziçi'nde yüksek lisans yapıyor. Akademisyen olmaya çalışıyor. Baya memnun halinden

• patricktravis kullanıcısına yanıt

Bilkent özelinde buna katılmıyorum.Burası akademik bağlamda çok üst düzey bir okul ve ücreti de günümüz şartlarında kabul edilebilir düzeyde (yarı burslusu özellikle yani ücretli benim kendi durumum için biraz iddialı,ben tam burslu işletme öğrencisiyim.).

Verilen eğitim gerçekten çok sağlam yani bir alanı lisans düzeyinde en iyi öğrenebileceğiniz yer bence burasıdır.Elbette bunun getirdiği negatiflikler de var mesela çap yapmak yok diyebiliriz, kulüpler ve sosyal ortam hani Boun kadar güçlü durmuyor ama eğitimi gerçekten çok sağlam.

Yarı burslu işletme 23k iktisat 44k bakıldığı zaman da bu sıralamalara Bilkent kalibresi bir eğitim almak direkt imkansız yani Marmara vs sizce yarisabilir mi? Mezun olduktan sonra da okulun imkanları gayet geniş.Üniversite sınavı (kendim iyi bir derece yapmış olmama rağmen) bir kumar ve maddi durumu el veren kişilerin bence bu kumarı oynamasina gerek yok,sonuçta herkesin durumu aynı değil.

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum hocam işletme ve iktisat okuyarak yapılacak en iyi kariyer danışmanlık şirketleri bile artık endüstri müh kaydı. Bence iktisata o parayı vermektense endüstriye veririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Baba özel okullar bile %36 zam yiyecek, vakıf unileri ne olur bilemem. Bir de bir şey zam yiyince eski haline de maalesef donemiyor.

Ama denildiği gibi sana çok şey katacaksa verirsin parasını. Yoksa laf olsun diye bu paralar verilmemeli bence.
  • Leader of Birmingham. kullanıcısına yanıt

%36 çok değil mi hocam

iktisata girmek için ea 44bin yapman yetiyor endüstri için sayısal 10bine girmen lazım. ea 44binde bedavaya okuyacağın okullar bilkentin yanına yaklaşamaz ama sayısal 10binde gayet de güzel yerlere gidebiliyorsun zaten. ikisini kıyaslamak mantıklı değil

• insanlar atılımda çankayada hatta ufukta bile hukuk okumak için bile para veriyo bilkente tabi verilir

• köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt
    Tek problem yks mi yani üni ye gittiğimde anladım ki yks gercekten kolay bir sınav. Yks de bu kadar zorlanıyorsan üni de ne yapacaksın özellikle bilkentte ? İktisat da Bilkent de apayrı bi zor

yok hocam o bağlamda demedim endüstri bence de daha mantıklı, ki ben de endüstri okuyorum da bilkent endüstriye girmek daha zor o yüzden iktisat yerine ie seç demek doğru değil

Su danismanlik sirketleri ieye dondu kolpasini kim cikardi acaba hala deli gibi top iibflerden adam aliyolar

• En fazla o kadar yapabileceklermiş. Enflasyon zaten % 36 oldu. :) (sözde)

Hocam öyle kayma durumu vs yok size bir bilgi vereyim hatta McKinsey Bilkent işletmeyi ilk 15 içinde bitiren öğrenciler ile Bilkent Otel'de yemek yiyor(Bölüm hocalarından Levent Akdeniz söyledi,kendisi işletme 101 dersini veriyor.)

İktisat kısmında da bence durum özellikle Bilkent iktisat özelinde farklı değildir, endüstri ile iktisatin çok da bir bağlantısı yok özellikle Bilkent gibi bir okulda iktisat dibine kadar öğretiliyor.

Bence siz bu iki bölümü biraz küçük görüyorsunuz (olabilir bu arada ben işletme okumama rağmen hala basit görüyorum, Bilkent olduğu için gözümde normal bir bölüm şu an.) O yüzden öyle düşünüyor olabilirsiniz ama geçenlerde bir araştırma yaptığımda hala en fazla yöneticinin işletme mezunu olduğunu görmüştüm (verileri tekrar bulursam ekleyeceğim.).

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt

Bilknet işletme mezunu bir abla ile konuşmuştum böyle bir şey söylemedi açıkcası pek inanmadım yemek olayına. İktisat zaten bilkentte matematik okumaktan pek de farklı değil. Sen kaçıncı sınıfsın hocam? Bilkent genel olarak nasıl sence

• quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

Su danismanlik sirketleri ieye dondu kolpasini kim cikardi acaba hala deli gibi top iibflerden adam aliyolar

diş mezunları atanamayıp asgari ücretin altına çalışıyor.

bilgisayar mühendisliğinde okul-bölüm önemli değilmiş

ve özyeğin iyi bir okul kolpalarını saymazsak forumdaki en iyi üniersite boşlarından.

ilk 15te bitirememiş demek ki konuştuğun kişi. adam neden yalan söylesin.

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Valla hocam bilkentteki hocaların yalan söylediğini çok duydum. İktisatta çok matematik yok diyen bile vardı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.