Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi 2013 Girişliler (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.284
Cevap
15
Favori
41.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

bilkentte irregular olmak kadar kıyak birşey yok
    4.0 yapan arkadaşım irregulardı.eğer regular olsam yapamazdım diyo bizzar kendisi
    ama dersler acılmayan bölümler var o bölümlerdeyseniz tavsiye etmem örneğin makinede irregular dersleri yok ama eede csde ders açılıyo

"irregular ilk sene başlayacaksın, sonraki seneye doğru yavaş yavaş gevşetip az ders alıp 1 dönem ekstradan biriktirip 3. sınıfa kadar regularlığa döneceksin"
    bu da 4.0 irregular dediğim arkadaşın ifadesi

oradaki soruyu soran da benim
  • BoClient B kullanıcısına yanıt
    sıkıntı yok o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/kayit/13kesinkayit.html

buradaki programda her bolume ozel kayit tarihi ve saati var. kendi bolumumun saati ve tarihi disina cikabiliyor muyuz ki? telefon acip sormak lazim en iyisi.

bir de istanbul'dan ankara'ya hangi ulasim araciyla gitmek daha mantikli? ucak ilk tercihim olacak ama havalimani ile okul arasinda baya mesafe var. taksiye binsek min 100 lira tutar. ucaktan daha pahaliya gelr. O_O

Öncelikle tebrikler. Orda belirlenen tarih veya saatin dışına çıkıp daha erken veya geç kaydolabilirsin. 2012 girişli birçok tanıdıığım var bu şekilde kaydolan. Bende İstanbul'luyum ve ulaşım aracı olarak otobüsü tercih ediyorum. Dediğin gibi havalimanıyla okul arasında oldukça fazla mesafe var.

• quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

Bu GE100 üniversite hayatına giriş dersinde not verilmesinin amacı ne ya?!
    Bi de mesela 21 Ekim 2013, Pazartesi (08:50) İngilizce Hazırlık Programı 2. devre derslerinin başlaması
    2. devreden kasıt ne?

Bu sene hazırlığın sistemi değişiyor. Puan toplayıp ECA (kur atlama sınavı)'de kalanlara 2 ay aynı kuru tekrardan okutmak yerine 1 aylık devam kurları açacaklar. Akademik takvime detaylı bakmadım fakat 2 aylık kurlar tek sayı olanlar, 1 aylık olan devam kurları ise çift olanlar sanırım.
  • Yaz hocam Moleküler Biyoloji ve Genetik
  • ben bişey sormak istiyorum; bilkentte ortalama bir öğrencinin aylık gideri ne kadardır, rakamsal değreler verilirse daha yardımcı olursunuz çünkü aylık bankamatik kardıma ne kadar para yatırılması gerektiğini bilmiyorum gerçi deneme yanılma yoluyla bu rakam bulunabilir ama sizlerden de duymak istedim( Ankara'da ailemle yaşıyorum, yani kahvaltı ve akşam yemeğini çoğunlukla bilkentte yemem, onun dışında ne aşırı sosyal ne de asosyal olduğum söylenebilir) Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim biliyorum oldukça subjektif bir soru ama yaklaşık bir şeyle kafamda oluşmak zorunda........
  • freedom95 kullanıcısına yanıt
    valla hocam ailen ankaradaysa zaten akşam yemeğini istisnalar dışında evde yersin sadece öğle yemeğini bilkentte yersin bazen yemekhane bazen yemekhane dışında bir yerden yesen ortalama 10 lira yapar ayda 200 250 sana yemek için yeter
    zaten ulaşım için ringler tam istikamette ise ulaşım masrafı da yok
    kitaplar için kur başı 120 civarı lazım dersen ben arkadaşımdan alır kullanırım o masraftan da kurtulursun hazırlıkta
    içki sigara varsa bu rakamlar pek tabiki artar bu içki sigara rakamı da senin kullanma sıklığına bağlı
    şahsen ben yurtta kalan biri olarak aylık 500 lira civarı harcıyorum sigara yok alkol var
  • hazırlık için kitap önerisi var mı? kurstan vazgeçtim kendi imkanlarımla geçmeye çalışıcam. how to cope öneriyorlar işe yarar mı? internmediate/pre faculty başlayacağıma kesin gözüyle bakıyorum
  • Yemekhane nasıldır iyi midir sizce? Bir de yurt olarak hazırlık için hangi yurt iyidir yakındır? Doğu kampüsü filan. 3 kişilikleri düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliği olunca da ilk kayıt bizim haliyle yurt seçebilirim sanırım.
  • bilkentten kapsamli burs alanlar, kyk bursu alamaz diye bir sey var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yemekhane nasıldır iyi midir sizce? Bir de yurt olarak hazırlık için hangi yurt iyidir yakındır? Doğu kampüsü filan. 3 kişilikleri düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliği olunca da ilk kayıt bizim haliyle yurt seçebilirim sanırım.

Youtube da bilkentin sevmediginiz yanlari videosu var,herkes yemeklerin pahali olusundan sikayetci.ucuz yemegin ciktigi yemekhaneden yemiyolar begenmedikleri icin cafelerden falan yiyolar.hazirlik icin dogudaki yurtlarda kalmakta zorunlusun zaten diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: FunkyCE

bilkentten kapsamli burs alanlar, kyk bursu alamaz diye bir sey var mi ?

benim bilgim yok ama mantıken onu daha ihtiyacı olan birine verirler.
  • Kyk bursu alan arkadasim var oyle bi sey yok

• Inter baslarsan kralsin
    How to cope iyidir ceto ozelin isini gorur

• Alınıyor hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedidirokedi

quote:

Yemekhane nasıldır iyi midir sizce? Bir de yurt olarak hazırlık için hangi yurt iyidir yakındır? Doğu kampüsü filan. 3 kişilikleri düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliği olunca da ilk kayıt bizim haliyle yurt seçebilirim sanırım.

Youtube da bilkentin sevmediginiz yanlari videosu var,herkes yemeklerin pahali olusundan sikayetci.ucuz yemegin ciktigi yemekhaneden yemiyolar begenmedikleri icin cafelerden falan yiyolar.hazirlik icin dogudaki yurtlarda kalmakta zorunlusun zaten diye biliyorum

Yemekhanede fiş alınarak yemeklerin bir öğünü yaklaşık 3 TL'ye indirilebilir. (Tabi bunlar fix menüler için) Seçmeli alınacaksa 2 kere kart basmak gerekiyor. Buradan yapın hesabınızı. Onun dışında Bilkent içindeki kafelerden ve restoranlardan yenilecekse bir öğün en az 10TL benden demesi. Yemekhanenin yemekleri iyi sayılır. Zaten yedikçe hangi yemeklerden uzak durmanız gerektiğini hangilerini kaçırmamanız gerektiğini öğrenirsiniz. Hazırlıkta erkekler için 91. yurt, kızlar için 90. yurt var. İki yurt da hazırlık binalarına yaklaşık 5 dakika mesafede. Yemekhane de hazırlık binaları arasında olduğu için orası da 5 dakika bu iki yurda. Hazırlık için doğudaki yurtlarda kalmak zorunda değilsin. Ama zaten dersler 8.40 da başladığı için doğuda kalman şiddetle tavsiye edilir. Çünkü merkezde kalsan bilmem kaç saat önce kalkıp ringe yetişmen gerekecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: khan303

quote:

Orijinalden alıntı: kedidirokedi

quote:

Yemekhanede fiş alınarak yemeklerin bir öğünü yaklaşık 3 TL'ye indirilebilir. (Tabi bunlar fix menüler için) Seçmeli alınacaksa 2 kere kart basmak gerekiyor. Buradan yapın hesabınızı. Onun dışında Bilkent içindeki kafelerden ve restoranlardan yenilecekse bir öğün en az 10TL benden demesi. Yemekhanenin yemekleri iyi sayılır. Zaten yedikçe hangi yemeklerden uzak durmanız gerektiğini hangilerini kaçırmamanız gerektiğini öğrenirsiniz. Hazırlıkta erkekler için 91. yurt, kızlar için 90. yurt var. İki yurt da hazırlık binalarına yaklaşık 5 dakika mesafede. Yemekhane de hazırlık binaları arasında olduğu için orası da 5 dakika bu iki yurda. Hazırlık için doğudaki yurtlarda kalmak zorunda değilsin. Ama zaten dersler 8.40 da başladığı için doğuda kalman şiddetle tavsiye edilir. Çünkü merkezde kalsan bilmem kaç saat önce kalkıp ringe yetişmen gerekecektir.

hocam kart gibi bir şey varmış ona belli bir miktar yüklenince 3 TL ye kadar iniyormuş sanırım en az kaç lira yüklememiz gerekiyor biliyor musunuz ?

• O dediğin kart öğrenci kimlik kardın zaten Onun içine fiş yükletiyorsun (30 fiş - 100TL 50 fiş - 150TL ... falan diye gidiyor) sonra yemekhaneden yemek alırken kasadaki makineye kartını basıyorsun. Bu hesaptan fix yemek ortalama 3 küsür liraya denk geliyor. Eğer para vererek alacaksan aynı yemeği 4.5TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khan303 -- 29 Temmuz 2013; 22:41:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: khan303

O dediğin kart öğrenci kimlik kardın zaten Onun içine fiş yükletiyorsun (30 fiş - 100TL 50 fiş - 150TL ... falan diye gidiyor) sonra yemekhaneden yemek alırken kasadaki makineye kartını basıyorsun.

teşekkür ederim
  • Rica ederim
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.