Şimdi Ara

Bill Gates: Mobil pazarda 400 milyar dolarlık hata yaptık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Mobil cihaz pazarı bugüne kadar pek çok önemli değişikliklere sahne oldu. Yıkılmaz denilen kaleler yıkıldı, şans verilmeyen teknolojiler pazarda devrim yaptı. Microsoft ise halen kaçan fırsata yanıyor.

Herkes pişman

Bugünkü akıllı telefon pazarının atası olarak görebileceğimiz avuç içi bilgisayar – PDA sektörü o dönem oldukça yerleşmiş ve kemik bir kitleye sahipti. Uzun yıllar tuşlu ve kalemli PDA cihazların pazarda yer alacağı tahminleri yapılıyordu. İşte dev yanılgı da burada başladı. Microsoft’un iki efsane isminin bu konudaki pişmanlıkları devam ediyor.

Ayrıca Bkz.Trio ile dizüstü bilgisayarınıza ekstra ekran

2007 yılında Apple’ın tanıttığı iPhone modeli Steve Ballmer’ı tatmin etmemiş ve Ballmer tüketicinin kesinlikle tuşlu telefonları bırakıp dokunmatik ekrana geçmeyeceğini ifade etmişti. Yüksek fiyat etiketiyle telefonu eleştiren Ballmer’ın o günkü kahkahaları halen hafızalarda. Ballmer avuç içi bilgisayarların yıllarca yetecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyordu. 2016 yılında Ballmer’ın bu konudaki pişmanlığını hatırlayacaksınız.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates de geçmişten oldukça pişman. Gates bugüne kadar kendisini tek bir şeyin rahatsız ettiğini bunun da Android işletim sistemine karşı mücadele etmemek olduğunu ifade ediyor.

Gates eğer Apple’ın karşısında bir alternatif olacaksa bunun mutlaka Microsoft tarafından oluşturulması gerektiğini ancak bunu yapamadıklarını ve 400 milyar dolarlık çok büyük bir fırsatı kaçırdıklarını dile getiriyor.

Bill Gates son derece haklı zira önce iPhone hemen ardından da Android platformu kullanıma çıktığında Microsoft her ikisiyle mücadele edebileceğini düşünmüştü. Bununla birlikte Windows Mobile platformundan Windows Phone 7 platformuna geçişte mevcut cihazlara güncelleme vermemesi stratejik hataların ilkiydi.

Windows Phone 8 ve sonrasında Windows 10 Mobile hamleleri hep geride kullanışsız bir cihaz kitlesi bıraktı. Diğer taraftan Android ve iOS uygulama çeşitliliği Windows Phone platformunda yakalanamayınca son fırsat da elden gitmiş oldu.

• eğer symbian'a destek verseydiler şimdi android bile olmayabilirdi. Nokia'yı wp programına çekmek bir başka hatalarıydı. Lakim bana bugün pc deki gibi w10 deneyimini birebir sunsalar android'e dönüp bakmam, belki işlemci ve batarya teknolojileri gelişirse mobil yerine direk w10 kullanılabilir telefonlarda, şimdi bile bir şekilde kullanolabiliyor ama yetersiz..
    Windows Phone konusunda Microsoft'u tek bir cümle özetleyebilir: Kendi düşen ağlamaz. Zamanının en büyük ve bilinilirliği en yüksek firmalardan birini satın alıp, rakiplerinden daha iyi bir işletim sistemi yapıp nasıl başarısız olunur derseniz bunun cevabı Microsoft'un kendisidir.

-Türkiye'nin ve başka bir sürü ülkenin Windows Phone 7 veya daha önceki Windows CE gibi saçmalıklarla bir geçmişi olmadığı için 8 sürümüne daha rahat adapte olabilecek potansiyele sahiplerdi, reklamını neredeyse hiç yapmadılar.

-Marketin içerik sayısını artırmaya yönelik kendileri tarafından çalışma yok denecek kadar az, ki Microsoft şu andaki en büyük konsollardan birine sahip olup elindeki güçle birçok oyun ve uygulamayı Windows Phone'a kolayca geçirebilirdi.

-512 MB RAMli telefonların bu kadar dert olacağını bilmene rağmen bile bile 500-1300TL lik bütün telefonlara 512 MB RAM koyarak zaten az uygulaması olan markette olanı da çalıştırmamasını sağladılar.

-Sen Windows gibi milyon tane donanımı olmasına rağmen hepsine güncelleme veren işletim sistemini yapmış bir firmasın, mobilde de aynı şekilde Windows Phone 8 çalıştıran bütün telefonlara, sadece Nokialara bile olabilirdi, Windows 10 Mobile'ı ver ki insanların özellikle Android'de şikayet ettiği güncelleme sorununu çöz. Bütün eski cihazları silip attılar.

-Windows 8'in çıktığı zamana dönelim. Everything At Once diye şarkılar yazıldı, hem bilgisayarda yap sonra telefondan devam et dendi, bir işletim sistemi tüm cihazlar dendi. Daha Mobil mağazadan aldığın uygulamaları Masaüstü mağazası tanımıyordu.

Android 2.3 - 9 arası bütün sürümleri kullanan biri olarak söylüyorum: Windows Phone kesinlikle Androidden daha iyi bir işletim sistemi idi. Sebebi de Android gibi bir sürü farklı markanın cihazına işletim sistemi verip düzgün çalışması ve güncellemenin tek bir kanaldan verebilmesiydi. Umarım telefon işine bir daha girmezler, zira kimsenin Microsoft'a mobil sektörde güveni kalmadı.
    Symbian OS’daki oynadığım oyunların zevkini ve ağırlığını şimdiki oyunlarda bazen bulamıyorum. Özellikle Nokia Xpress music ile oynadığım might and magic 2. Hikayesi olsun, oynanışı olsun. Defalarca bitirdiğim tek mobil oyundur kendisi. Daha neler vardı. O kadar basitlikle ve imkanla adamlar şaheser oyunlar çıkartıyorlardı. O zamanları özledim...
  • eğer symbian'a destek verseydiler şimdi android bile olmayabilirdi. Nokia'yı wp programına çekmek bir başka hatalarıydı. Lakim bana bugün pc deki gibi w10 deneyimini birebir sunsalar android'e dönüp bakmam, belki işlemci ve batarya teknolojileri gelişirse mobil yerine direk w10 kullanılabilir telefonlarda, şimdi bile bir şekilde kullanolabiliyor ama yetersiz..

• Bu yapı birgün mutlaka yıkılacak sürekli olarak iki firmanın tekelinde gitmeyecek piyasa. Hala daha şans var ki bunu yapabilecek nadir firmalardan birisi Microsoft diğeri ise Samsung. İkisi de aslında iyi zamanlarda piyasaya nüfuz edebilirlerdi ancak gerekli atılımları yapmadılar.

• Nokia nın ahı tuttu demiyor da Billciğim 😂
    Steve Ballmer truva atı gibi gitti önce NOKIA nın piyasa değerini düşürdü, Microsoft 3 kuruşa NOKIA yi satın alsa da iğrenç arayüzü ve uygulama desteğinde geri kalması yüzünden cortladı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstese bugün bile ciddi rakip olabilir, istemediler. Önde dövüşseler de arkada kanki onlar.

• İyi oldu.

ABD'nin veri hırsızı piyonlarının hepsinin düşmesi dileğiyle.

Şöyle tam açık kaynak işletim sistemi,yazılımlar ve tam açık kaynak donanımlar üreten,veri hırsızı olmayan bir şirket veya şirketler ortaya çıksa da kurtulsak şunlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 26 Haziran 2019; 0:47:52 >
  • Hatalarının farkındalar bu hem iyi hem de kötü. İyi artık neden olmadığını biliyorlar kötü artık milletin neden yanaşmayacağını da biliyorlar.

MS mobile tekrar girecekse tek tavsiyem ARM üzerinde çalışan full windows 10 kullanan otomatik arayüz değiştirebilen çok kaliteli resmen eksiksiz az ama öz modelle girmeleri. Her fiyat bandına cihaz çıkarayım dersen kullanıcı az daha koyup üst model mi alsam düşüncesine giriyor, iki model çıkar biri bar tipi güçlü bir cihaz diğeri katlanan Surface andromeda olsun. Bunların hiç bir eksiği olmamalı fiyatta bar tipi ~700$ katlanan cihaz ~1100$ olmalı. Eski Nokia Lumialar gibi ekranda kurşun, tükenmez kalem kullanmayı da sunarlarsa büyük bir şansları olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KaleyDeskop kullanıcısına yanıt
    Symbian OS kesinlikle desteklenmeliydi. Muazzam bir uygulama sayısı vardı. Bunu değerlendirmeyip kendi sistemlerini dayattılar. Hadi sistemini dayattılar bari java tabanı kullansaydılar. Çok akıcı ve keyifli bir arayüzdü ama diğer platformlardaki işcep uygulaması ile marsa gidilebiliyorken wp10 da yozgata gidemiyordunuz.

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Symbian OS’daki oynadığım oyunların zevkini ve ağırlığını şimdiki oyunlarda bazen bulamıyorum. Özellikle Nokia Xpress music ile oynadığım might and magic 2. Hikayesi olsun, oynanışı olsun. Defalarca bitirdiğim tek mobil oyundur kendisi. Daha neler vardı. O kadar basitlikle ve imkanla adamlar şaheser oyunlar çıkartıyorlardı. O zamanları özledim...

• Gates;sen önce üst yöneticilerini sonrada çalışanlarını komple değiştir. Zira hepsi yatmakta.o dönem w mobil ceo larında birinde ios lü telefon vardı,kendi müşterisi ile dalgadalar...

Bence sen çok istemedin, sen isteseydin oyuncunun biride microsof du şuan.

• Asıl yapılan hata yattığı yerden para alan pazarlama departmanınız.

• Düz Windows sürümünü snapdragon 800 serisi veya daha iyi bir işlemci ve 16gb ram ile çıkart, parasını düşünme ben alacam.

• Windows Phone konusunda Microsoft'u tek bir cümle özetleyebilir: Kendi düşen ağlamaz. Zamanının en büyük ve bilinilirliği en yüksek firmalardan birini satın alıp, rakiplerinden daha iyi bir işletim sistemi yapıp nasıl başarısız olunur derseniz bunun cevabı Microsoft'un kendisidir.

-Türkiye'nin ve başka bir sürü ülkenin Windows Phone 7 veya daha önceki Windows CE gibi saçmalıklarla bir geçmişi olmadığı için 8 sürümüne daha rahat adapte olabilecek potansiyele sahiplerdi, reklamını neredeyse hiç yapmadılar.

-Marketin içerik sayısını artırmaya yönelik kendileri tarafından çalışma yok denecek kadar az, ki Microsoft şu andaki en büyük konsollardan birine sahip olup elindeki güçle birçok oyun ve uygulamayı Windows Phone'a kolayca geçirebilirdi.

-512 MB RAMli telefonların bu kadar dert olacağını bilmene rağmen bile bile 500-1300TL lik bütün telefonlara 512 MB RAM koyarak zaten az uygulaması olan markette olanı da çalıştırmamasını sağladılar.

-Sen Windows gibi milyon tane donanımı olmasına rağmen hepsine güncelleme veren işletim sistemini yapmış bir firmasın, mobilde de aynı şekilde Windows Phone 8 çalıştıran bütün telefonlara, sadece Nokialara bile olabilirdi, Windows 10 Mobile'ı ver ki insanların özellikle Android'de şikayet ettiği güncelleme sorununu çöz. Bütün eski cihazları silip attılar.

-Windows 8'in çıktığı zamana dönelim. Everything At Once diye şarkılar yazıldı, hem bilgisayarda yap sonra telefondan devam et dendi, bir işletim sistemi tüm cihazlar dendi. Daha Mobil mağazadan aldığın uygulamaları Masaüstü mağazası tanımıyordu.

Android 2.3 - 9 arası bütün sürümleri kullanan biri olarak söylüyorum: Windows Phone kesinlikle Androidden daha iyi bir işletim sistemi idi. Sebebi de Android gibi bir sürü farklı markanın cihazına işletim sistemi verip düzgün çalışması ve güncellemenin tek bir kanaldan verebilmesiydi. Umarım telefon işine bir daha girmezler, zira kimsenin Microsoft'a mobil sektörde güveni kalmadı.

• microsoft'un sadık müşterilerine karşı günah çıkarıyor...

• 1 gb ram'li, o zeiss lensli, Lumia 920 ile neler yaptım. Bana mısın demez hiç kasmazdı. Facebook messenger uygulama yüklemeden doğrudan mesajlar uygulamasına bağlanıyordu. MS Office uygulamaları hiç donmadan canavar gibi çalışıyordu. Harika bir özellikti o zamanlar (2013). Rakipleri samsung s3, iphone 4 - 4s'ti. Microsoft'un yazılım konusunda saçmalamasıyla en sonunda instagram uygulaması bile 3.parti yazılımcılar tarafından sağlanır hale geldi. Bankacılık uygulamaları yok. Telefon bildiğin akılsızlaştırıldı. Samsung, apple aldı yürüdü biz yetim gibi kaldık. İyi ki varsın Andriod.

• microsoftun o rekabeti kazanmasinin hic bir yolu yoktu. cunku dusunce yapisi, pazarlama stratejisi buna uygun degildi. kurumsal sirketlere yuksek ucretlerle paket program satarak hizli para kazanmaya alismis bir sirketden bahsediyoruz. tekel kurduklari piyasada insanlari ve kurumlari kendi urunlerine mecbur birakarak para odeyerek almaya zorluyorlardi. keza windows phone'u ilk para ile satmayi planladilar. ureticileri ticari baglantilariyla kendi platformlarini uretmeye zorladilar. ama tekel olmadiklari yeni kurulan akilli telefon piyasasinda bu yontemlerin bir islevi olamazdi. apple surekli yenilik farklilik cikararak yayilirken, android ucretsiz acik sistem politikasiyla yayginlasti. ikiside microsoft anlayisina ters islerdi.

• App Store ve Google Play ile Apple ve Google bir platform oldular ve güçlerine güç kattılar.

Microsoft daha mobil çıkmadan böyle bir pazaryeri ortamını PC için düşünmüş olabilse sahayı o domine ederdi.

Birbirinden bağımsız bir sürü işe girdiler, tek tek hepsi doğru olabilir ama bütüncül olamadılar bir itunes mantığına hiç yanaşamadılar.

• Uygulama abi uygulama gerisi faso fiso istediğin kadar hızlı yap uygulama olmazsa çöp.

Lumia 920 almıştım ilk cıktıgı zamanlarda , 2 ay kullanıp htc one x e geri dönmüştüm.

Bide bunları öven ben o uygulamayı zaten kullanmıyorum diyen troller vardı ey gidi.
  • Windows phone zamanında ne hatalar yapmıştı şuan net hatırlamıyorum fakat en büyük sıkıntı uygulama desteğiydi. Lumia 930 hala aklımdadır o zamanlar tasarımı çok hoşuma gitmişti. Dik kafalılıkları ve uygulama desteği olmamasından ötürü başarısız oldular diye aklımda kalmış. O zaman o bölümde kimler varsa onların hatası yüzünden şuan windows işletim sistemli telefonlar göremiyoruz. Koskoca microsoft gidip koskoca nokiayı alıp batırıyor. Hatta şunu iyi hatırlarım nokia nın başına getirilen eleman adım adım nokianın sonunu hazırlıyor diyorduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 26 Haziran 2019; 11:50:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.