Şimdi Ara

BİM'de mini kompresör 9.90

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
17.990
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mağazanın önünden geçerken camda gördüm. Sıcak fırsat olduğunu düşünerek mobil versiyondan bir mesaj attım. Mobilden yazmasam bile çok fazla yazacak birşey yoktu çünkü ilanda tek yazan şey "Kompresör" , kompresörün bir resmi ve bir de "9.90" diye fiyatıydı. Başka hiçbir özelliği yazmıyor.
    Eğer bu nedenle bu mesaj şikayet edilecek ve silinecekse silinsin ama bu bana göre sıcak fırsattır. google'da arattım ve 9.90'a hiçbir yerde kompresör bulamadım.

Herneyse, şu anda evden internete bağlandım ve bilgisayarımdan yazıyorum. Detay vermek çok daha kolay. Her ne kadar verecek detay orada yazmıyor olsa da.

1- Bim'in aktüel sayfasında (www.bim.com.tr/aktuel.asp ) henüz bu ilan yok.
    2- Satış 1 Ocak'tan itibaren başlıyor.
    3- Orada gördüğüm resimdekinin aynısı diyebileceğim şu ürünü Koçtaş'ta buldum (http://www.koctas.com.tr/U/Autokit-Mini-Kompresor/250-PSI/49325?R=242 )
    4- Sadece araç elektrik (çakmak) çıkışından mı çalışıyor, yoksa normal elektrik çıkışı var mı bilmiyorum. Resimde sadece çakmak çıkışı gözüküyor.
    5- 1 Ocak'ta satışa çıktığında detaylara bakıpta bu mesajı yazabilirdim ama kalmayabilirdi. Kompresör'e ihtiyacı olan arkadaşlar Bim'den takip edebilirler.

Bu bölüm ile alakasız olabilir ama bu kompresör ile ilgili benim de merak ettiğim bir konu var. Benim arabam falan yok ama acaba bu cihaz bilgisayar vs... gibi elektronik cihazların toz temizliği için kullanılabilecek kadar kuvvetli (250 PSI diyor ama nedir bu değer?) ve sürekli hava üfler mi?

• verdiğiniz linkteki resimden görüleceği üzere arabanın lastiğini şişirmek için kullanılır yani temizlik yapmak için uygun bir alet değil... neticede sadece hava üflüyor içerisine çekmiyor...
  • Ben geçen sene almıştım. Hem kompresör, hemde akü takviye kablosu. Takviye kablosunu 1 kere kullandım, kompresörü ise top şişirmek için kullandım.
    Kompresör biraz gürültürülü çalışıyor, üzerinde 15 dakikadan fazla çalıştırmayın yazıyordu. Araba lastiği, bisiklet lastiği ve top şişirmek için değişebilir uçlar çıktı.
    Bu fiyata başka yerde bulmak zor, arabada bulunmasında fayda var diye almıştım ben.
  • 250 PSI 17.24 bar yapıyor.

Ya da şöyle diyelim 250 PSI = 17.58 kgf/cm2
    Yani 1 cm2ye 17.58kglık kuvvet uyguluyor. 1.5 cmlik boru kullandığımızı farz edersek pi*1.5^2 /4 ten 1.767 cm2 yapar

17.58/4.767 = 10kg lık bir yük yapar.

10kg'lık bir yükle de yeterli yakınlıktan üflerseniz elektronik ürünlerin tozunu attırır bence. Araba lastiği için bilemiyorum.

Ek: Elektronik ürünlerin temizliği elektrikli süpürge ile değil kompressörle yapılıyor zaten, daha kuvvetli üflediğinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozdil -- 27 Aralık 2009; 21:04:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dickinson

verdiğiniz linkteki resimden görüleceği üzere arabanın lastiğini şişirmek için kullanılır yani temizlik yapmak için uygun bir alet değil... neticede sadece hava üflüyor içerisine çekmiyor...

Hocam zaten o dediğiniz şeyi elektrik süpürgesi ile de yaparsınız ama öyle temizlik olmuyor. O toz kalıyor üzerinde. O yüzden üfleme daha uygun. Balkon vs... çıkartıp üfleyerek temizlemek için sormuştum. Aşağıda alıntı yaptığım arkadaşın açıklamasına göre işimi görür gibi duruyor. Çünkü top şişirmek için ince bir ucu var, o uç muhtemelen 1-2 mm genişliğinde, oradan toz temizlemek için çok yeterli hava gelir sanırım.

quote:

Orijinalden alıntı: kozdil

250 PSI 17.24 bar yapıyor.

Yani 1 cm2ye 17.58kglık kuvvet uyguluyor. 1.5 cmlik boru kullandığımızı farz edersek pi*1.5^2 /4 ten 1.767 cm2 yapar

10kg'lık bir yükle de yeterli yakınlıktan üflerseniz elektronik ürünlerin tozunu attırır bence. Araba lastiği için bilemiyorum.

Açıklama için çok teşekkürler, sanırım tek sorun normal elektrik bağlantısı var mı kısmında kaldı. Ona da 1 Ocak'tan sonra Bim'de bakarım artık.

• quote:

Ek: Elektronik ürünlerin temizliği elektrikli süpürge ile değil kompressörle yapılıyor zaten, daha kuvvetli üflediğinden

ilginc analiz :)
  • Bugün bende resimde gördüm.Umarım direk elektrikle çalışıyodur,almayı düşünüyorum.Arkadaşın dediği gibi iğne uç takınca daha şiddetli hava vericektir.Bilgiler için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIGRAMAN

Bugün bende resimde gördüm.Umarım direk elektrikle çalışıyodur,almayı düşünüyorum.Arkadaşın dediği gibi iğne uç takınca daha şiddetli hava vericektir.Bilgiler için teşekkürler.

Bu ürün otomobil için diğer ürünlerin arasında yer alıyordu %99 sadece çakmaklıktan çalışıyor. (bence)
  • Benimde ihtiyacım var böyle bir alete. Yarın gidip sorayım inşallah elektrikle çalışıyordur :)
  • direk elektrik olmasına da gerek yok 12 voltluk bi adaptör işimizi görür
  • BENDE VARDI BU HAVA KOMPRESÖRÜNDEN..İÇİNİ AÇTIM SÖKTÜM PARÇALARINI..İÇİNDE 1 ADET ELEKTRİKLİ MOTOR VAR..MOTOR BİR PİSTONA BAĞLI AYNI ARAÇ MOTORU GİBİ KRANK FALANDA VAR..DİŞLİ SİSTEMİYLE KRANKI ÇEVİRİYOR MOTOR..KRANKTA PİSTONA HAREKET VERİYOR..BÖYLECE ARAÇLARIN PİSTONLARINDA SIKIŞMA SONUCU OLUŞAN HAVA NASIL SÜBAPLARLA EGZOSA VERİLİYORSA BUNDADA AYNI MANTIKLA HAVA DIŞARI VERİLİYOR..GÜZEL ÜRÜN BENCE..
  • benzerini bir arkadaşım hepsiburadadan almıştı ikinci çalıştırmasında bozulmuş :) fazla bir beklentiniz olmasın ayrıca pek güçlü değil..ancak ters bir yerde lastiğiniz patladı diyelim üzerinde bir süre gidebilecek kadar şişirip yola devam edebilirsiniz lastik değiştirmekle uğraşmamak için lastiği tam olarak şişerecek güce sahip değil zaten neredeyse tamamı plastik birkaç parça var içinde çalışan metal..

ihtiyacı olan biraz daha profosyenel ve kaliteli birşey alırsa hem bozulma ihtimali daha az olacaktır hemde daha verimli çalışacaktır hele kent içinde daha çok işe yarar bence stepne taşımaya gerek yok özellikle LPG li olup stepne taşımayan yada simit LPG tankı olup yedek lastikle bagajı doldurmak istemeyenler için basarsın biraz hava patlak lastiğe seni yakındaki bir lastik tamircisine kadar götürür rahatça
  • bu ürün daha oncede geldi
    kaçırmıştım
    bu ürünle beraber Türkçe konuşan led ekranlı park sensörüde var ben onu da alacam 45 tl fiyatı
    benim evin yanındaki bimde resimleri vardı
    koltuk kılıfı, Einhell 2 tonluk kriko, alet takımı trafik seti gibi ürünlerde 1 ocakta bimde olacak arkadaşlar
    Ben park sensörü ve pompayı almaya ugraşacam bakalık kısmer
  • Bunun benzeri bende var kompresör işlevi görmez yani basınçlı hava üflemez ve aşırı gürültü çıkarır
    içinde 15-20 cc piston var, lastiği şişirirken lastikten önce kendi şişiyor, piston aşırı ısınıyor bekletmesseniz çabuk bozulur.
    ancak havası azalmış lastiğin havasını tamamlar sıfıra inmiş lastiği şişirir ama dediğim gibi bekleterek 25 30 dakikada anca şişer
    Kısaca ayak pompası alın bundan daha iyidir.
  • bende de bu tip bir alet var,

şehir içinde aracın lastiği patlayınca denedim ama şişirmedi :(

sonra yine forumdan bir arkadaş yazmıştı, lastik sıfıra indiyse krikoyla biraz kaldırıp sonra şişirin diyue,

geçen gün bir başka araçta deneyince öyle oluyor,

5 dakikada falan idare eder şişkinliğe geldi lastik, pompa çıkışına bakınca sanki çok az üflüyor gibiydi (en azından bendeki)

Ezcümle, çokta matah bir alet değil, ayak pompası belki daha mantıklı olur, krikoyla kaldırma derdi falan olmaz herhalde...
  • @thunderace ve @kocaballi
    yorumlar için teşekkürler.
  • quote:

Teknik bilgi yetersiz. İpucu vereyim t değişkenini gözönüne almamışsın. ;)
  • Bende bir ipucu vereyim bunlarda hava deposu yok basınçlı hava kesik kesik ve kısa süreli geliyor büyük kompresörlerde mantık aynı fakat onların piston hacmi büyük ve deposu var depo boşken büyük kompresörlerde basınçlı hava basmaz.
    Kuvvetli bir hava çıkışı yok yani temizlik yapılması imkansız.
  • yangın tüpüde vardı ya 14.90a kaç kilo olduğunu göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Mağazanın önünden geçerken camda gördüm. Sıcak fırsat olduğunu düşünerek mobil versiyondan bir mesaj attım. Mobilden yazmasam bile çok fazla yazacak birşey yoktu çünkü ilanda tek yazan şey "Kompresör" , kompresörün bir resmi ve bir de "9.90" diye fiyatıydı. Başka hiçbir özelliği yazmıyor.
    Eğer bu nedenle bu mesaj şikayet edilecek ve silinecekse silinsin ama bu bana göre sıcak fırsattır. google'da arattım ve 9.90'a hiçbir yerde kompresör bulamadım.

Herneyse, şu anda evden internete bağlandım ve bilgisayarımdan yazıyorum. Detay vermek çok daha kolay. Her ne kadar verecek detay orada yazmıyor olsa da.

1- Bim'in aktüel sayfasında (www.bim.com.tr/aktuel.asp ) henüz bu ilan yok.
    2- Satış 1 Ocak'tan itibaren başlıyor.
    3- Orada gördüğüm resimdekinin aynısı diyebileceğim şu ürünü Koçtaş'ta buldum (http://www.koctas.com.tr/U/Autokit-Mini-Kompresor/250-PSI/49325?R=242 )
    4- Sadece araç elektrik (çakmak) çıkışından mı çalışıyor, yoksa normal elektrik çıkışı var mı bilmiyorum. Resimde sadece çakmak çıkışı gözüküyor.
    5- 1 Ocak'ta satışa çıktığında detaylara bakıpta bu mesajı yazabilirdim ama kalmayabilirdi. Kompresör'e ihtiyacı olan arkadaşlar Bim'den takip edebilirler.

Bu bölüm ile alakasız olabilir ama bu kompresör ile ilgili benim de merak ettiğim bir konu var. Benim arabam falan yok ama acaba bu cihaz bilgisayar vs... gibi elektronik cihazların toz temizliği için kullanılabilecek kadar kuvvetli (250 PSI diyor ama nedir bu değer?) ve sürekli hava üfler mi?

Bu açık ilan için teşekkürler. Sanırım şimdi kimse bir kulp takamaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.