Şimdi Ara

BIM de satılan VIP marka ikisi bir arada kahve hk UYARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
181
Cevap
2
Favori
88.859
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur, BİM de VIP markalı ikisi bir arada kahveler satıyor, tek kullanımlık fişekler halinde. Kahveyi alışkanlık derecesinde olmasa da severim. Şeker kullanmıyorum o yüzden fiyatını da uygun görünce aldım denemek için. Arada sırada içiyorum. Bugün bir şey dikkatimi çekti, kahve bittikten sonra bir baktım kupanın dibinde incecik siyah kum gibi bir kalıntı var. Daha önce büyük kavanozdan Nescafe vs içerken hiç böyle bir kalıntı görmemiştim. Nedir bu derken, parmağımı sürdüm bir baktım, aynen kum kıvamında, dayanamadım zaten içmişim çoktan deyip tadına da baktım, bildiğiniz kum. Kahvenin içinden düpedüz ince siyah kum çıkıyor! Tesadüf müdür dedim, bir tane daha açtım baktım dip tortusuna, yine aynı simsiyah kum. Hayır acaba benim bilmediğim bu tür ürünlerde normal olan zararsız bir madde midir diyeceğim ama tadıyla, görünümüyle resmen kum. Şikayet işini nasıl yaparım diye düşünüyorum şimdi. Bu arada sizin de bilginiz olsun istedim. Belki zaten biliyorsunuzdur veya kalitesiz ürün almıyorsunuzdur, ama kesinlikle misafire veririm diye alınabilecek bir şey değil. Yiyecek konusunda, ucuz mal alınmaması (kaliteli, bilinen bir markanın indirime girmesi haricinde) gerektiğini bir kez daha ispatlamış olduk.

Bu kum dediğim koyu siyah madde fotoda görünenden çok daha fazla, sulu kısımda kalıyor çoğu. Tabi çok daha fazlasını çoktan mideye indirmiş olduk bile.

BIM de satılan VIP marka ikisi bir arada kahve hk UYARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 26 Mayıs 2015; 11:32:34 >

• Yahu siz şaka mısınız?
    Çözünebilir kahvelerin tamamı kahve üretiminde fireye çıkan çekirdeklerden, dibine dökülen tozlardan ya da en dandik çekirdeklerden yapılır. İçine yığınla kimyasal konulur ve suda çözünmesi sağlanır.
    Nescafe'de Jacobs'da çökelti olmuyor diye kaliteli, sağlıklı bir şey içtiğinizi mi sanıyorsunuz?
  • o kahvenin içinde doğal olarak bulabileceğin tek şey kum çıksa da şanslısın, zira en azından doğal bir madde.. bu tür şeyler bedava verilse bile alınmaz. içindeki yapayları say say bitiremezsin..
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın. Bundan sonra Nescafe ve Tchibo'nun kahvelerinden asla şaşmam. En azından kalitesini lezzetini bildiğim güvendiğim markalar. Peki şimdi bunu nereye şikayet edeceğiz? Sağlık bakanlığına mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 26 Mayıs 2015; 11:38:29 >
  • vip in üreticisi nescafe
  • www.sikayetvar.com
    Müşteri Memnuniyetinin Adresi - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1816173/ulker-vip-kahvede-sadece-kahve-yok

• quote:

Orijinalden alıntı: GençAtsız

quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

vip in üreticisi nescafe

nescafe olabilir çünkü bim kendi istediği isimde büyük markalara ürü yaptırıp kendi ürünü gibi satabiliyor ama sorun şuki nescafe ile vipin arasında dünya kadar fark var

Sence Nescafe 2si 1 arada ile vipinki aynımı ?

Değil ama nescafenin fason ürünleri. Gimatta aynı binadalar hatta vip/nescafe yazıyor yan yana.
  • Askerdeyken sadece bundan tüketirdik hiç böyle birşeyle karşılaşmadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ülker - Vip kahve
    linkte şikayet açmışlar . Vip kahveye Ülker cevap vermiş. Demek ki Ülker'in. Bence ucuz olan ürün sağlıksızdır demek yanlış. Markalı ürünlere markaya para veriyoruz, belki o aromayı zararı olabilecek bir katkı ile sağlıyor. Biliyorsanız sağlıklıdır diye , Vip kahvenin de sağlığa zararlı olduğunu kanıtlayın.
  • arkadaşım git bir bardağını yıka kırk yıldır aynı bardaktan içiyorsun sonra gelmiş konu açmışsın

şaka ama bardağın temiz miydi
  • Üretici firma Bakgörler Gıda Ltd Şti. imiş. Önce BİM merkezini arayıp durumu bildirdim. Asıl istediğim gıda mühendisleri varsa onunla görüşmekti ama satın alma yetkilisine aktardılar. Anlattım durumu, mağazaya bırakın incelemeye alalım ürünü dedi. Uzun iş, ne çıkacağını da hiçbir zaman öğrenemezsin. Alo174 Gıda Hattını aradım, detaylı bir şekilde anlattım olayı. Ne gerekiyorsa yapsınlar. Oraya buraya yazınca olmuyor. Görüşmeden anladığım kadarıyla bu kanal üzerinden bildirilen gıda şikayetleri daha ciddi ve titiz bir şekilde inceleniyor ve denetleniyor.
  • Geçmiş olsun...Zaten üçü bir arada gibi ürünleri almıyordum,sizin sayenizde iyice pekişti...
    Bu arada...Hakikaten inşaat kumu gibi bir madde...
  • Beni tanısan bu soruyu asla sormazdın emin ol. O yüzden bilgin olsun isterim, bu bardağı işyerinde kullanıyorum ve iş yerim inşaat alanı veya açık alan falan değil bardakta kum biriksin. Kumu bırak toz bile birikmez. Temizliğe had safhada önem verilen, büyük kurumsal bir şirkettir. Kaldıki şahsi olarak da temizlik ve hijyene takıntı derecesinde dikkat ederim. Yani, bardak temizdi. :)

@BlackSea14: Arkadaşım zaten görmediğimiz ve bilmediğimiz şeylere karşı Allah'a emanetiz. Bilmediğimiz bir şeyi şikayet de edemeyiz. O yüzden bildiğimiz, gördüğümüz sıkıntıları şikayet ediyoruz. Ve ispat sorumluluğu da bize değil üretici firmaya aittir. Çamur atmak değil amaç, bu memleketin her kesimden insanına sağlıklı ürünler sunulmasını sağlamak. Şikayet konusu olan BİM değil ayrıca, satılan VIP Coffee denen ürün. Eminim ki BİM, şikayet haklı bulunursa ve üründe zararlı maddeler tespit edilirse bu ürünü satıştan çekecektir. Bu ürünü satan firma da eğer gerçekten müşterisine ve sağlığa önem veren bir firma ise gereken düzeltmeyi yapacaktır. Şikayet sunmak, düşmanlık yapmak değil bir hatanın düzeltilmesini talep etmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 26 Mayıs 2015; 12:34:44 >

• Ben de deli gibi bunlardan içerdim hepsi kimyasal aromadan oluşuyor. Bence bir kahve makinası alın çekilmiş kahve, süt ve şeker ekleyin çok daha sağlıklı ve lezzetli olur.
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    haklısın, bilgim yok kahve çekirdeği toplanırken toz toprak karışırmı diye, belki armutta olduğu gibi bunda da kum olabilir. Hani kahveyi işleme sırasında gereksiz ise niye kumlu yapsınlar ki. Mesela pekmez nasıl yapılır biraz bilirim, içine pekmez toprağı katılır. (özel bir toprak) , sağlığa zararlı değildir sanırım. bir diğer örnekte meyve suları için vereyim, içerisinde bilmem % bir oran kadar böcek, odun(sapı) içerebilirmiş.
  • BlackSea14 B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kusura bakma ama senin amacın ne anlayabilmiş değilim. Şaka mı yapıyorsun, inceden ironi mi yapıyorsun, laf mı takıyorsun belli değil. Amacın bunlardan biri ise eğer, konuya hiçbir faydan olmuyor bilgin olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinal01

Beni tanısan bu soruyu asla sormazdın emin ol. O yüzden bilgin olsun isterim, bu bardağı işyerinde kullanıyorum ve iş yerim inşaat alanı veya açık alan falan değil bardakta kum biriksin. Kumu bırak toz bile birikmez. Temizliğe had safhada önem verilen, büyük kurumsal bir şirkettir. Kaldıki şahsi olarak da temizlik ve hijyene takıntı derecesinde dikkat ederim. Yani, bardak temizdi. :)

@BlackSea14: Arkadaşım zaten görmediğimiz ve bilmediğimiz şeylere karşı Allah'a emanetiz. Bilmediğimiz bir şeyi şikayet de edemeyiz. O yüzden bildiğimiz, gördüğümüz sıkıntıları şikayet ediyoruz. Ve ispat sorumluluğu da bize değil üretici firmaya aittir. Çamur atmak değil amaç, bu memleketin her kesimden insanına sağlıklı ürünler sunulmasını sağlamak. Şikayet konusu olan BİM değil ayrıca, satılan VIP Coffee denen ürün. Eminim ki BİM, şikayet haklı bulunursa ve üründe zararlı maddeler tespit edilirse bu ürünü satıştan çekecektir. Bu ürünü satan firma da eğer gerçekten müşterisine ve sağlığa önem veren bir firma ise gereken düzeltmeyi yapacaktır. Şikayet sunmak, düşmanlık yapmak değil bir hatanın düzeltilmesini talep etmektir.

marjinal bimer e de kesin yaz

• Ne kadar ekmak o kadar küfte 20 kuruşmuydu fiyatı ? O fiyatın içerisinde üretici gideri + karı + nakliye + satıcı karı hepsi var. Şaşıracak bir durum yok.....
  • hocam instant kahve yerine filtre kahveyi tercih edin bence. ihtiyacınız olan şeyler french press ve kahve. dilerseniz süt veya kahve kreması ile tadını değiştirebilirsiniz. bunlar işlemden geçirilmiş kahveler bişey beklememek gerekiyor. hem filtre kahve daha sağlıklıdır hem kendiniz hazırlayacağınız için sıkıntı olmaz.
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Sıcak fırsatlardayız şuan . Bi kere konunun yeri bura değil. senelerdir satılan ürün. Sen tadını beğenmezsin, başkası beğenir Ayrıca fiyatı da markalı ürünlerden sadece 10 kuruş ucuz. İçinden kum çıktı diye direk buraya yazman hiç etik değil. Sen bu markanın marka değeri var yada yok karalıyorsun. Ulaşabilirsin firmaya, muhakkak ürün üzerinde telefon vardır. Ararsın, ters cevap verirler yardımcı olmazlar o zaman yazabilirsin ama belki açıklayıcı bir cevap verebilecekler. Ülkemiz ne olmuş yerli marka kötüdür ,neden çünkü ucuz. (Millet bu yüzden alışveriş yapmıyor, üretici satabilmek için karını azaltıyor) Büyük markalarda seri üretimini artırıp yine aynı fiyata satıyor, parası yurt dışına gidiyor, bizde çok lezzetliymiş diyoruz.

Bir kere gerçek öğütülmüş kum olsa sağlığa hiç bir zararı olmaz. ancak taş birikmesi kişiye özel olabilir.

Belki firmanın ürünün tadını güzelleştirdiği için kum katılmış olamaz mı? Sağlık açısından hiç bir sorun teşkil etmiyordur. Ben bilmiyorum neden kum vardır, kullanmadım da, ama konuyu açan arkadaş firmayı karalayacak kadar bilgiye sahip. bence hiç ETİK bir davranış değil. önce sebebini arıştırsaydık keşke (ki araştıran br millet değiliz ).

• BlackSea14 B kullanıcısına yanıt
    Vay be hep trol trol derlerdi merak ederdim, senmişsin demek o. Senin amacın da belli şeklin şemalin de, ne yazılanı okumuşsun, ne de anlamak için bir çaba sarfetmişsin. Sen kafana göre takıl, istediğini ye iç arkadaşım. Gereksiz, faydasız mesajlarınla da kirletme artık şu konuyu. Ha bu arada, seni biraz yoracağım ama kafanı biraz kaldır ve bak bakalım Forum ana başlığında ne yazıyor? "SICAK FIRSATLAR KONU DIŞI" Demek ki SF değilmiş. Sana yönelik olarak yazacağım son mesaj bu, daha fazla uzatmayalım, ne sen beni tanıyorsun ne de ben seni, yersiz çıkarım ve ithamlarla olayı farklı yerlere sürükleme. Ha yok olayı kişisele dökmek gibi veya başka bir amacın var ise ÖM üzerinden görüşelim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.