Şimdi Ara

BIM de satılan VIP marka ikisi bir arada kahve hk UYARI (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
2
Favori
88.958
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD'de olsan hocam milyon dolarları götürürdün, kesin!
    Şikayet edilecek makam sanırım Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi geliyor.
    ALO 177 hattını arayıp durumu iletin, incelemeye alabilirler.
  • aroaro A kullanıcısına yanıt
    beklerim. her keseye uygun at ve eşek etleriyle itinayla hazırlanmış tek-toynak kebabını özellikle tavsiye ederim.
  • Jacobs Gold var bimde 100gr cam kavanozda ve cok uygun fiyatlı onu alın derim.. nescafeden daha güzel bence.

kücük fincana 1 çay kaşıgı tepeleme jacobs + 1,5 çay kaşıgı coffeemate + şeker (şekeri çok koyunca nescafe 3ü bir aradanın aynısı oluyor)
    büyük fincana 2 çay kaşıgı tepeleme jacobs + 3 çay kaşıgı coffeemate + şeker
  • eass kullanıcısına yanıt
    invert şeker şuruba var artık ve yavas yavas bunu kullanmaya baslayanlar oldu. invert şurup beyaz toz şekerden yapılıyor ve mısır şurubu gibi tehlikeli degil en fazla beyaz toz şeker kadar zararlı.
    Ama bunda da etiket karmaşası yasanıyor ne yazacaklarını şaşırmıs durumdalar hekes kafasına göre yazıyor standardı yok. Bazen invert şurup, bazen bileşenleri, bazen glikoz şurubu, karmakarışık şuan için.
  • Hayatımda hiç vip kahvelerinden tüketmedim. O kahveyi içip ne güne enerjik başlarsın ne de uykunu açarsın. %79 beyazlatıcı nedir allah aşkına. Nescafeyide uzun zamandır tüketmiyorum. Bu zamandan kast ettiğim aralık 3-4 yıldır falan. Abi suyla bir karıştırıyorsun o kadar duru oluyor ki. Yani kalite üzerinde durmaya başladığımda jacobs a geçtim. Daha sonra breno çıktı. Ve açık olarak söylemeliyim ki bu hazırların içim olarak en kaliteli geleni breno. Benim düşünceme göre tabi ki. 3 yıl kadar önce filtre kahveye geçtim. Makinesi olsun french press olsun onlarla takıldım uzun süre. Daha sonra esresso makinesine geçtim. Zaten espresso gibi gerçek kahveye alışanlar asla nescafe falan tüketmiyor. Kahve demeye bin şahit ister. En azından 2 si 1 arada yada 3 ü 1 arada almayın. Sek kahve tozu olanlardan alın. Ötekilerde ne var ne yok cidden belli değil..
  • Bakgörler yazıyor pakette
  • kum nedir abi ya
  • bimden aldığımız ürünlerin çoğu ülker marka zaten. kahvesinden yogurduna sütüne kadar, mesela meyve suları bildiğin tamek fabrika üretimi. bu firmaların işte alt firma isimleriyle halkı zehirlemesine göz yumulmamalı ama,devletin başındakiler bu market zincirlerinin birebir ortağı olunca olan sadece halka oluyor.
  • hemen hemen aynı. nescafeyi iyi diye içiyorsun hocam da, ben bırakalı yıllar oluyor. yol yakınken yapay gıdalardan uzak durmanı-zı tavsiye ederim.
  • İşyerinde ciddi sayıda Migros'un üçü bir aradasını tüketiyoruz.
    Migros'un ürünleri nasıldır? Herhangi bir problem ile karşılaşan oldu mu acaba?
    Tadı bazen fındıklı gibi geliyor; ancak içiyoruz, fiyatı çok uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

o kahvenin içinde doğal olarak bulabileceğin tek şey kum çıksa da şanslısın, zira en azından doğal bir madde.. bu tür şeyler bedava verilse bile alınmaz. içindeki yapayları say say bitiremezsin..

hocam şuan 3ü 1 arada içiyorum VİP markalı öyle bir sıkıntı olmadı biz paket olarak aldık her gün içiyorum sıkıntı yok...
  • Nescafede ayni değnegin diger ucunda. Guzel bi filtre kahve makinesi aliyoruz ve kahvedunyasi/starbucks gibi yerlerden filtre kahvemizi alip yapiyoruz. Bir kere duzeni kurduktan sonra masrafi yok. Lezzeti bambaska... hemde sadece kahve... dileyen icinde sut de dokebilir. Yapay hicbir sey olmadan, kafe lezzetinde, nescafe fiyatina...
  • ForzAras kullanıcısına yanıt
    hocam migrosun ürünleri digerlerine nazaran kontrol sayıları fazla cogu üretici artık firma adına üretiyorlar görüyorsunuzdur
    superfresh hamburger köftesi cıkarmaya basladı a101 adına
    bim için zaten bir çok firma var
    migros kendi adını yazdırıyor firma logosuda kücük kenarda yazıyor
    tavsiyem amazondan kahve makinesi kovalayın bir çok combo yapılabiliyor bardak 50 kuruş civarına soft kahve içebilirsiniz
    bu kimyasallardan kat kat iyidir
  • Ben bimde de satılan jacops cronat gold kahveyi içiyorum tadı ve kokusu gayet güzel ve fiyatı da uygun öneririm :)
  • Bu tür kimyasalları içmeyin. Sağlığınıza vücudunuza çok fazla zararlı. İçeriği tamamen kimyasal aromalarla dolu.

Bakın en büyük üreticilerden bir tanesihttp://www.aromsa.com/Home/Urunlerimiz?lan=tr

Hani bir laf var ya buna vereceğin 50 kuruşu ye daha yararlı diye aynen bunun için geçerli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözünebilir kahve içerek kendinizi zehirlemeyin. Kahve ile uzaktan yakından alakası yoktur o ürünlerin. Kahve denen şey meyvenin çekirdeğidir ve suda çözünmez. Ham halde 2 yıl, kavrulma sonrasında 2 ay, öğütüldükten sonra ise 1 hafta ömrü olan bir üründür kahve. Arabica ve Robusta olarak 2 ana başlıkta kalite değerlendirmesi yaparsak çözünebilir kahve hazırlamada robusta denilen alt kalite çekirdek kullanılır. Bu çekirdekler bir dizi kimyasal işlemden geçer, sizin sağlığınızı bozacak etkileşimlere girer, kahveden alakasız bir hal alır ve 2 yıla kadar da son kullanma tarihi yazılarak servis edilir.

En kötü kahve içme şekliniz, 100TL'lik bir filtre kahve makinası alarak olsun. Onda da kullanabileceğiniz en kötü çekirdekler starbucks, lavazza, segafredo, tchibo, kahve dünyası ve bunlar gibi markaların çekirdekleri olur.

E biz düzgün kahveyi nasıl içicez derseniz, filtre kahve makinası istiyorsanız Marco markasından 2. elinde 400-600TL gibi meblağlar ödemeniz gerekiyor yada 3. nesil demleme yöntemlerine geçiş yapmanız gerekiyor ki benim tercihim bu.

Peki ben güzel kahveyi en ucuz nasıl elde ederim derseniz. 100-150TL aralığında bir filtre kahve makinası, ki bu da yorumlara bakarak alınmalı plastik tadı almak istemiyorsanız, bunun yanında kahve fabrikası, petra, coffee department, ministry of coffee gibi kendi çekirdeğini kendi bünyesinde kavuran, farklı kalite kartelasında ürün barındırabilen tek düze olmayan butik yada kurumsal markalardan çekirdek temin edilerek yapılabilir. Öğütme makinası herkes alamayabilir yada artık iyice masraf çıkmasın diyebilir bu durumda tattan bir nebze ödün vererek alırken öğüttürüp tek yönlü valfi olan paketinde muhafaza ederek kullanılabilir. Bu şekilde içilebilir bir filtre kahve elde edilir.

Bana sorarsanız espresso bazlı kahve sevmiyorum ben diyorsanız 3. nesil demleme yöntemleri tercih edilmeli. Şahsımca aeropress ve v60 ürünlerini kullanıyorum. Ucuz makinalardan çıkan yüksek gövde ile beraber acılığı getiren tat yerine istediğim gibi aroma elde edebiliyorum. Tabi bu kadar çok ilgili olmak zorunda değilsiniz. Bu durumda bir üst paragraftaki yöntemi tercih edebilirsiniz.

Yok ben artık bu kadar şeyi öğrenmekle, el alıştırmakla uğraşamam derseniz bir 10 ile 40TL arasına kalitesine göre bir frenchpress alıp tavsiye ettiğim firmalardan birinden öğütülmüş çekirdek alıp sadece sıcak su kullanarak filtre kahve elde edebilirsiniz.

Yada tüm bu yazdıklarımı ne uğraşcam ya diyip es geçerek kendinizi zehirlemeye devam edebilirsiniz.

Bir de ekleme yapayım: Filtre kahveye alıştıktan sonra bu tip çözünebilir kahveden 1 yudum almak bile mide bulantısına sebebiyet veriyor ne kadar kötü bir ürün olduğunu anlıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 2 Ocak 2017; 0:19:57 >

• en iyisi benim gibi kahve bağımlısı olmayanlardan olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinal01

Arkadaşlar belki biliyorsunuzdur, BİM de VIP markalı ikisi bir arada kahveler satıyor, tek kullanımlık fişekler halinde. Kahveyi alışkanlık derecesinde olmasa da severim. Şeker kullanmıyorum o yüzden fiyatını da uygun görünce aldım denemek için. Arada sırada içiyorum. Bugün bir şey dikkatimi çekti, kahve bittikten sonra bir baktım kupanın dibinde incecik siyah kum gibi bir kalıntı var. Daha önce büyük kavanozdan Nescafe vs içerken hiç böyle bir kalıntı görmemiştim. Nedir bu derken, parmağımı sürdüm bir baktım, aynen kum kıvamında, dayanamadım zaten içmişim çoktan deyip tadına da baktım, bildiğiniz kum. Kahvenin içinden düpedüz ince siyah kum çıkıyor! Tesadüf müdür dedim, bir tane daha açtım baktım dip tortusuna, yine aynı simsiyah kum. Hayır acaba benim bilmediğim bu tür ürünlerde normal olan zararsız bir madde midir diyeceğim ama tadıyla, görünümüyle resmen kum. Şikayet işini nasıl yaparım diye düşünüyorum şimdi. Bu arada sizin de bilginiz olsun istedim. Belki zaten biliyorsunuzdur veya kalitesiz ürün almıyorsunuzdur, ama kesinlikle misafire veririm diye alınabilecek bir şey değil. Yiyecek konusunda, ucuz mal alınmaması (kaliteli, bilinen bir markanın indirime girmesi haricinde) gerektiğini bir kez daha ispatlamış olduk.

Bu kum dediğim koyu siyah madde fotoda görünenden çok daha fazla, sulu kısımda kalıyor çoğu. Tabi çok daha fazlasını çoktan mideye indirmiş olduk bile.

Aynı olayı yaşadım ben cesmedeki sudan kaynaklanıyor diye düşünmüştüm kahvenin dibinde bildiğin Kum tanecikleri gibi birikinti oluyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amerikada olsan 6 ayda çuvalla para alırdın bu davadan, ama burası Türkiye, size ücretsiz 12li kahve verelim derler konu kapanır. Çöpe giden sağlık da bonusu.
  • Arkadaşlar markayı lezzetini vs bi kenara bırakın size bir doktor olarak tavsiyem şudur ki eriyip homojen dağılan içecekleri değil dibinde tortu bırakan içecekleri tercih edin(Türk kahvesi gibi) hele hele bu 3ü bir arada vs içinde süt tozu şeker bulunan ürünleri tüketmeyiniz size anlık enerji verir gibi olur lakin orta uzun vadede sizin enerjinizi tüketir Karaciğerinizi ve pankreas üzerinden düzensiz insülin salınımı nedeniyle sabahları dinç uyanamaz ve kronik rahatsızlıklara yakalanma ihtimaliniz artar.Hayatınızdan şekeri uzaklaştırmaya başladığınızda vücudun orta uzun vadede tepkileri sizi çok sevindirecektir sağlıcakla kalın...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.