< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bim'in diğer marketlerin gerisinde kaldığını düşünüyor musunuz? (3. sayfa)

Bim'in diğer marketlerin gerisinde kaldığını düşünüyor musunuz?
(En Son Oy Tarihi: 22.2.2025)
-
-
Biliyorsan ne boş sorular soruyon?quote:
Orijinalden alıntı: mrlion83
vallahami?
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
soruyu ben sana sormamisim. once sen niye zipliyorsun onu anlat.quote:
Orijinalden alıntı: realexile
Biliyorsan ne boş sorular soruyon?
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni görüşleri de okuyalım isterim. 😊
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Evet değerli dostlar;
Bu konunun üzerinden bir yıl geçmiş. Bir yıl sonrasında geldiğimiz noktada a101 on bin birinci mağazasını açtı. (reklamlarda görmüştüm) Bim ise tasarımını yeniledi ve siyah renge geçiş yaptı. Zaman içerisinde tüm şubelerinin tasarımını yenilecek gibi duruyor. Şok da durumlar nasıl bilmiyorum doğrusu. Bu da böyle bir konu işte.
Güncel bim mağaza sayısı: https://www.bim.com.tr/Categories/104/magazalar.aspx
-
Kalite raf düzeni ferahlık temizlik her konuda bim > şok > a101 dir.
-
Bim'de çoğu şey kendi ürünü ve hepsi uyduruk.
Şok'un süt ürünleri güzel.
A101 kendi ürünleri konusunda çok kötü ama çeşitlilik gerçekten iyi.
Migros hem çeşitlilik hem kalite olarak en iyisi. Çok aman aman fiyat farkı da yok öyle, 1 tık daha pahalı. Ama mağaza sayısı az maalesef.
-
Merhaba. Bu konuyu açalı çok zaman olmuş, gece gece aklıma düştü ve uzun arayışlar sonucunda konumu buldum.
2019 yılında Bim mi a101 mi derken günümüzde Şok ve Hakmar Express aldı yürüdü, her yerde varlar artık. Bim nispeten daha büyük mağazaları tercih ederken diğerlerinin sanırım bu tarz bir kıstası yok. Bim bu yüzden daha sık şube açamıyor diye düşünüyorum. Kendilerince belirledikleri standartlara uymayan yerlere şube açmak istemiyor olabilirler. (Dükkan metrekaresi, depo alanı vb) Ancak günümüzde A101 köylere, hatta yaylalara bile açıldı. Bazen çok küçük yerleri kiralarken, bazen de devasa yerlerde görebiliyoruz... Her firmanın kendine göre bir standardı olduğu aşikar ancak Bim sanırım bu konuda daha yüksek bir standarda sahip.
-
Forumda bim konusu görünce aklıma direkt bu gif geliyor https://forum.donanimhaber.com/store/aa/a6/a9/aaa6a909c5089e66be44a4e577100824.gif
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 15 Ağustos 2021; 1:2:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eskiden Bim içeren csb ler yazardık. Hatta csb yarışması bile düzenlemiştik. 😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bim mi kaldı? eskiden ucuz diye girilirdi, şimdi marketlerden pahalı. LE ZİFT bile 2 lirayı geçti.
-
Diğer marketlerde de fiyatlar farklı değil ki hocam.
-
Eskiden markette veya bakkalda 5 olan şey, bimde 2 idi.
Şimdi markette veya bakkalda 10 olan şey, bimde 4 değil 7 oldu. O yüzden bimden bişey almıyorum. Gerekirse A101 kullanırım, harici olarak hep Migros tercihimdir.
Bildiğim bir örnek vereyim;
Önceden
1 kutu CocaCola 2.25 iken, LeCola 55 kuruştu. 1 market kolası fiyatına 4 tane le cola alınıyordu.
Şimdi
1 kutu CocaCola 4 iken, LeCola 2.25 oldu. 1 market kolasına 2 tane bile le cola alınamıyor.
Yarısından bile pahalı. Haliyle ortada bir kâr avantajı kalmıyor.
-
Ayriyeten bim müşteri çekmek için dark theme moduna geçmiş artık :) Beni iyice daraltıyor.
-
Hocam bile isteye zam yaptıklarını sanmıyorum zira ekonomi olarak Türkiye nin en büyük şirketlerinden birisi zaten. Hatta yetinmeyip File diye bir marka yarattı. Tabiki zamları savunmuyorum ama her şeyin fiyatı iğneden ipliğe arttı bildiğiniz gibi. A101 de de ucuz değil birçok şey.
Aynen yeni konsept yapmış, gördüm. :)
Yok orası öyle tabi fakat gereksiz zamlar oluştu son zamanlarda. A101'i bende sevmem aralarında en mantıklısı o aslında. Abur cuburları resmen plastik gibi hiç tadı tuzu yok. Şok'un MİS ürünleri güzel, birde SÖĞÜTLÜÇEŞME markasındaki sodaları harika. Başka bulamadım daha. Bim'e arada sırada coconat sütü geliyor ufak şişede. İlk keşfettiğimde 5.95'di, geçen aylarda 7.95 olarak geldi. Herhalde birdahakine 9.95 olarak gelip hızını alamayarak 11 lira olacak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-57554940BEskiden markette veya bakkalda 5 olan şey, bimde 2 idi.
Şimdi markette veya bakkalda 10 olan şey, bimde 4 değil 7 oldu. O yüzden bimden bişey almıyorum. Gerekirse A101 kullanırım, harici olarak hep Migros tercihimdir.
Bildiğim bir örnek vereyim;
Önceden
1 kutu CocaCola 2.25 iken, LeCola 55 kuruştu. 1 market kolası fiyatına 4 tane le cola alınıyordu.
Şimdi
1 kutu CocaCola 4 iken, LeCola 2.25 oldu. 1 market kolasına 2 tane bile le cola alınamıyor.
Yarısından bile pahalı. Haliyle ortada bir kâr avantajı kalmıyor.
Şok'dan sadece sigara alıyorum onun dışında migros veya macro center tercihim benim de.
-
Macro'ya hiç girmedim, bulunduğum şehirde olmayınca fırsat olmadı. Ama Migros gerçekten kaliteli ve güzel bir market. Jet market temel şeyler için ideal. En az 3M veya daha büyük 5M marketleri de baya geniş çaplı.
Birde bende migros gezerken huzur geliyor, anlamsızca çok mutlu oluyorum. Özellikle Antalya gibi sahil kentlerinde girdiysem. Aşırı iyi ve pozitiflik katıyor :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-57554940BMacro'ya hiç girmedim, bulunduğum şehirde olmayınca fırsat olmadı. Ama Migros gerçekten kaliteli ve güzel bir market. Jet market temel şeyler için ideal. En az 3M veya daha büyük 5M marketleri de baya geniş çaplı.
Birde bende migros gezerken huzur geliyor, anlamsızca çok mutlu oluyorum. Özellikle Antalya gibi sahil kentlerinde girdiysem. Aşırı iyi ve pozitiflik katıyor :)
Migros/macro gezme bendede var. musaitsem ve yanimda biri varsa yarim saat geziyorum :)
dediginiz gibi ozellikle tatil beldesi migrosu da cok hosuma gidiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X