Şimdi Ara

Bina da bulunan ankastre'den daireye hat kablosu yenileme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Müstakil bir binada yaşıyorum bina eski olduğu için iç hat kabloları da aynı şekilde eski ve ince telefon kablosu, bu sebeple hat kablolarını değiştirmek istedim.
    CAT6 kablo,RJ11 vs. her şeyi temin ettim fakat şuan bir sorun var..

Binamda da bulunan ankastre kutusunun içine bakınca şöyle bir şeyle karşılaştım:

Kırmızı ile belirttiğim iki kablo daireme çıkıyor fakat yeşil ile belirttiğim iki kablo ne işe yarıyor? Cat6 ile değiştirirken bu kabloları da değiştirecek miyim yoksa sadece daireme çıkan kabloları mı değiştirmem gerek?

Cevaplarsanız çok sevinirim Sağlıklı günler.

• Eski tip kabloyu CAT6 ile değiştirdim fakat o yeşille belirttiğim kısımı ellemedim bu değiştirmeden önceki hat değerlerim:

Buda yeni CAT6 kablo ile olan hat değerleri:

Arada öyle büyük bir fark yok acaba o yeşil daire ile belirttiğim kabloyu da mı değiştirmeliyim?

• Sehnsuchtt eski kablo mantığını anlayamıyorum eski kabloların bakır kalınlığı şuanki catlarla neredeyse aynı kalınlıkta ve sağlam.

krone kutusu ana hat alttaki modülden üstteki modüle köprülenmiş oradan hanenize gidiyor yanlış görmediysem ve böyle olması gerekiyor
  • Ergenekun E kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun için teşekkür ederim.

Eski telefon kablomu değiştirirken inceledim CAT6 ile aralarında bariz fark var eski kablom kılcal bir çok kablodan oluşan yıpranmış bir kabloydu ve CAT6'nın yarısı kalınlığında falandı.
    Köprü vazifesindeki kabloyu değiştirmedim onu da yenilemem gerekiyor mu?
  • Sehnsuchtt hayır değiştirmenize bence gerek yok.
  • Yukaridaki arkadasin dedigi gibi, ISS'den gelen kablolar ile size cikan kablolar arasinda kopru gorevi goruyor aradaki kablolar. Gerekli ekipmanlariniz varsa degistirmekten zarar gelmez, sonrasinda da hat degerlerinizi paylasirsaniz faydasi olup olmadigini gorebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dusTOdust D kullanıcısına yanıt
    Değiştirdim

Bir fark olmadı değerler köprü kabloyu değiştirmeden önce sabitlenmişti zaten.

VDSL2 35mbps altyapı gözüküyor altyapı sorguladığımda sizce VDSL2'ye geçersem SNR değerim düzelir mi?
    Ayrıca yeni modem almayı düşünüyorum modemin etkisi olur mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, sinyal değiştiğinde SNR değeriniz büyük ihtimal yükselir. Ama direkt paket yükseltmek yerine önce servis sağlayıcınızı arayıp, hat modülasyonumu VDSL2 olarak değiştirmek istiyorum diye belirtin derim. 2-15 gün arası geçiş sağlanacaktır bilgisini verecekler (benim 2 gün sürmüştü). Geçişiniz tamamlandığında SMS yoluyla bilgilendiriyorlar. Geçiş sonrası değerlerinize bakarak çıkabileceğiniz maksimum hızları da görebiliriz. Ya da direkt olarak bir üst paket olan 24 MBps talep edebilirsiniz, ama önce bir değerlerinizi görün derim.
  • İnanmazsın belki ama tam 10 aydır VDSL geçişi istiyorum zaten şuan da abone olduğum paket 35 Mbps VDSL ama tabi kağıt üzerinde öyle.
    10 aydır sabit hat numaramı tanımlamadıkları için VDSL kullanamıyorum 10 aydır sadece bekleyin diyorlar şaka gibi.
    Yalın şekilde VDSL'de vermiyorlar böyle saçma bir durum.

Kullandığım İSS TurkNet.

• Burasi Turkiye oldugundan sasirmiyorum bu tarz seylere.Turknet kullanan arkadaslardan benzer sorunlari duymustum forumda.
    Hat degerlerinize ve konunun acildigi alt foruma bakarak 16 mbps oldugunuzu dusunmustum. Ben turktelekom VDSL kullaniyorum, gecis surecim bir onceki mesajimda belirttigim sekilde gerceklesti.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusTOdust

Burasi Turkiye oldugundan sasirmiyorum bu tarz seylere.Turknet kullanan arkadaslardan benzer sorunlari duymustum forumda.
    Hat degerlerinize ve konunun acildigi alt foruma bakarak 16 mbps oldugunuzu dusunmustum. Ben turktelekom VDSL kullaniyorum, gecis surecim bir onceki mesajimda belirttigim sekilde gerceklesti.
    internet kullanma eğitimi verilmeli internet kullanıcılarına. İnternet cahilleri yüzünden gerçekten yardım bekleyen vatandaşların da işleri aksıyor gereksiz yere heryeri meşgul ediyorlar.
  • Ergenekun E kullanıcısına yanıt
    Herkes işini layıkıyla yapsa internet kullanıcılarına eğitim verilmesine gerek olmaz.
  • Sorunuza cevap bulamadıysanız alt taraf TürkTelekom, üst taraf müşteri tarafı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler halledildi. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.