Merhabalar, ben Eskişehir'de Odunpazarı bölgesinde ikamet ediyorum, öğrenci evinde kiradayım. Altyapı sorguladığımda 32 megabite kadar desteklendiği söyleniyor fakat daireme maksimum 6 megabit geliyor. İnterneti bağlatırken de hiçbir sağlayıcı port yok diyerek bağlamadı. Sadece superonline port açtırırız deyip 1 gün içinde bağladı. Ancak şu anda 6 megabit yetmiyor bu yüzden superonline'a talep oluşturdum. Dönüşte altyapı var ancak bina içi hatta sorun olduğunu bununla benim ilgilenmem gerektiğini söylediler. Ben kirada oturuyorum bu devirde 6 mbps internet cidden sıkıntı. Ne yapılabilir bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar fiyat yol yöntem vs yardımcı olurlarsa sevinirim. |
Bina hattı problemi ?
-
-
hocam modem arayüzüne girip hat değerlerinizi paylaşır mısınız?
-
Sanırım bundan bahsediyorsunuz.
-
Mevcut durumda snr margin değerleri iyi adsl 2 teknolojisini kullanıyorsunuz gibi gözüküyor. Hızınızı 16 mbit tanımlarlarsa kullanabilirsiniz diye düşünüyorum bulunduğunuz bölgede vdsl porta bağlı iseniz vdsl de daha yüksek hızlar alabilirsiniz(vdsl modeme ihtiyacınız olucak modeminiz vdsl ise elinizdeki modem de işe yarar.). Adsl port a bağlı iseniz 16 mbit tanımlamalarını isteyebilirsiniz. Santrale yada saha dolabına uzaklığınızı bilmediğimden hat zayıflaması ile ilgili olarak gerçekçi yorum yapamam ancak hat zayıflaması yüksek değil, 16 mbit alabilirsiniz gibi gözüküyor.
-
hocam iç tesisatınızda bir problem yok gibi gözüküyor hat değerleriniz gerçekten iyi.
Hattınızı 8mbps olarak limitlemişler mevcut paketiniz 16mbit ise hattınızı 16mbit'e sabitlemelerini isteyebilirsiniz, bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
-
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için Superonline'la iletişime geçeceğim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X