Şimdi Ara

Bina içi & Daire içi kablo yenilemesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
14.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Acil cevap gerekiyor birazdan Yaptirmam lazim ve Elektrikçiye gidicem...

Arkadaşlar Odama kadar uzanan telefon kablosunu Yenilemem gerekiyor yani yeni kablo döşetmem gerekiyor... Ttnet kablolari yenilememi yoksa internette Hep kopmalar yaşayacagimi soyledi.. Harbiden de kablolari inceledim içler acisi.. Delinmiş yirtilmiş yipranmiş fln.. Şuan Normal bildigimiz Telefon kablosu var 3 telli Apartman kapisinin hemen ordaki kutudan uzanan düz bir telefon kablosu.. Onun yerine başka ne kullanilabilir..

Şimdi bu kablo hangi kablo olmali ve nasil bir kablo olmali.. En önemlisi Binanin içindeki kutudan mi Direk çekilmeli Yoksa Binanin dişinda olan Binaya uzanan kablolardan mi çekilmeli...

Bu arada bina 3 katlı komple bizim koca apartman değil yani.. bide fiber yok şuan bizim burda.. aşağı inip baktım binanin içindeki kutudan bildiğimiz ince telefon kablosu uzaniyo odama kadar...

Dediğim gibi Elektrikçiye gidicem acil cevap lazim arkadaşlar... Bugun kesinlikle bu işin halledilmesi gerekiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 11 Temmuz 2012; 16:33:48 >

• Binadaki kutudan yani ankestreden modeminize kadar cat5 çekmeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caGATay89

Binadaki kutudan yani ankestreden modeminize kadar cat5 çekmeniz gerekiyor.

Peki onu nasıl splitter ile hem telefona hemde modeme bağlıcam.. bildiğimiz üzere cat 5 modemin arkasina takılan kablo.. ?

cat5 cekersem direk nasıl bi bağlantı yapicam ki...

Bu arada bina 3 katlı komple bizim koca apartman değil yani.. bide fiber yok şuan bizim burda.. aşağı inip baktım binanin içindeki kutudan bildiğimiz ince telefon kablosu uzaniyo odama kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 11 Temmuz 2012; 16:34:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

quote:

Binadaki kutudan yani ankestreden modeminize kadar cat5 çekmeniz gerekiyor.

Peki onu nasıl splitter ile hem telefona hemde modeme bağlıcam.. bildiğimiz üzere cat 5 modemin arkasina takılan kablo.. ?

cat5 cekersem direk nasıl bi bağlantı yapicam ki...

Binadaki ankestreden splitera kadar cat5 çektireceksin. Cat5 kablo kalın kablodur, bilgisayarın ehternetine takılan kabloyu düşün o cat5 kablo. Şimdi splitere kadar bu kabloyu çektirdin ama kablo kalın splitere uymayacak bu durumda ne yapacaksın? Cat5'in ucunu açıp içindeki 2 teline spliter, modem, telefon girişlerine takılan ufak uçlu aparalar var onlardan çaktıracaksın. Sonrada bunu splitere bağlayacaksın. Gerisini biliyorsundur zaten.

• quote:

quote:

Binadaki ankestreden splitera kadar cat5 çektireceksin. Cat5 kablo kalın kablodur, bilgisayarın ehternetine takılan kabloyu düşün o cat5 kablo. Şimdi splitere kadar bu kabloyu çektirdin ama kablo kalın splitere uymayacak bu durumda ne yapacaksın? Cat5'in ucunu açıp içindeki 2 teline spliter, modem, telefon girişlerine takılan ufak uçlu aparalar var onlardan çaktıracaksın. Sonrada bunu splitere bağlayacaksın. Gerisini biliyorsundur zaten.

Yani aslinda bana cat5'in içindeki iki tel mi lazim sadece.. Bina içindeki kutudan odama kadar çekilecek kabloda benim işime yarayacak kablolar Sadece cat5'in içindeki bi çok kablodan sadece Kullanilmasi gereken 2 kablocuk lazim doğru mu anladim..

Ben aşaği indim az önce ve aşağidaki kutunun fotosunu çektim.. Doğru anladiysam şöyle olmasi gerekiyor.. ne kadar uzunlukta cat 5 gerekiyosa cat 5 aliyorum .. Cat5''in iki ucunuda açip gerekli 2 teli kutuya bagliyorum gerekli iki telide odama kadar çekip ucuna ufak jack taktirip modem telefon splitter üçlemesini tamamliyorum doğru mu anladim.. Kusura bakmayin ilk defa yaptiricam Tam olarak anlamak istiyorum...

Birde şunu sormak istiyorum.. Benim kullanmam gereken kablocuk sayisi Sadece 2 taneyse Cat 5 alip bağlatmamin nasil bir artisi olabilir.. Yani bana sadece 2 tel lazimsa Normal bildigimiz Telefon kablosuda işimi görmez mi... ?

Görür ama o tellerin kalınlıkları normal telefon tellerinden farklıdır. Bu sayede hat zatıflaması minimuma iner. + olarak bina içinde sizce incecik 2 telden oluşan bir kablomu daha sağlam kalır yoksa kalın dışında plastik koruması olan bir kablomu? Zaten işini bilen bir elektrikçi getirirseniz o halleder 2dklik iş.

• quote:

quote:

quote:

Yani aslinda bana cat5'in içindeki iki tel mi lazim sadece.. Bina içindeki kutudan odama kadar çekilecek kabloda benim işime yarayacak kablolar Sadece cat5'in içindeki bi çok kablodan sadece Kullanilmasi gereken 2 kablocuk lazim doğru mu anladim..

Ben aşaği indim az önce ve aşağidaki kutunun fotosunu çektim.. Doğru anladiysam şöyle olmasi gerekiyor.. ne kadar uzunlukta cat 5 gerekiyosa cat 5 aliyorum .. Cat5''in iki ucunuda açip gerekli 2 teli kutuya bagliyorum gerekli iki telide odama kadar çekip ucuna ufak jack taktirip modem telefon splitter üçlemesini tamamliyorum doğru mu anladim.. Kusura bakmayin ilk defa yaptiricam Tam olarak anlamak istiyorum...

Birde şunu sormak istiyorum.. Benim kullanmam gereken kablocuk sayisi Sadece 2 taneyse Cat 5 alip bağlatmamin nasil bir artisi olabilir.. Yani bana sadece 2 tel lazimsa Normal bildigimiz Telefon kablosuda işimi görmez mi... ?

Görür ama o tellerin kalınlıkları normal telefon tellerinden farklıdır. Bu sayede hat zatıflaması minimuma iner. + olarak bina içinde sizce incecik 2 telden oluşan bir kablomu daha sağlam kalır yoksa kalın dışında plastik koruması olan bir kablomu? Zaten işini bilen bir elektrikçi getirirseniz o halleder 2dklik iş.

O zaman öyle yaparim dostum... Umarim getirtecegim elektrikçi Nasil yapmasi gerektigini biliyodur... Çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 11 Temmuz 2012; 18:44:23 >

• Binada uydunet var ttnet ile ne işin var dostum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bina içi kamera tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: semender86

Binada uydunet var ttnet ile ne işin var dostum :)

Dostum o türksat kablolu tv kutusunun uydunet olduğuna emin misin.. bilmiyodum valla.. ben onu sadece kablolu tv kutusu saniyodum uydunet onun üzerinden mi geliyo...

• uydunet kablotv hattından gelir, mesala evde kablotv kullanıyorsanız uydunet aldıgınızda kabloyu splitterda ikiye ayırıp bir tanesini kablomodeme takıyorlar kullanıyorsunuz interneti

telefon,adsl gibi

uydunette akk hız düşürme fln yok, sınırsız alırsanız gerçek sınırsızdır

5mbit 69tl,

9 tlde kablo tv ucreti 47 kanal var analog istediginiz kadar tvde izleyebilrisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeuntfor

uydunet kablotv hattından gelir, mesala evde kablotv kullanıyorsanız uydunet aldıgınızda kabloyu splitterda ikiye ayırıp bir tanesini kablomodeme takıyorlar kullanıyorsunuz interneti

telefon,adsl gibi

5mbit 69tl,

9 tlde kablo tv ucreti 47 kanal var analog istediginiz kadar tvde izleyebilrisiniz.

Vay benim Hayvanat kafam vay be... ulan demek ki benim 7 aydir evimin içinde burnumun dibinde ayağimin ucunda uydunet varmişda haberim yok..

Napalim olmadi.. Ttnet'i de zaten 2 3 ay sonra iptal ettiricem şimdi iptal ettirip uydunete geçsem ki geçemem Taahhüt yapmak istiyolarmiş 24 ay..... Eğer Tahatsüz olsaydi düşünürdüm.. Şuan ttneti taahhütsüz kullaniyorum.. Yani istedigim zaman iptal ettirim ama uydunette taahhütsüz tarife yokmuş...

Valla önceden bilseydim Belki geçerdim bu kadar eziyet çekecegime ya..

Neyse Hayirlisi olsun yarin Cat 5 kabloyu döşüyorum eve İnş... Bi tane de Adam akilli Sağlam kaliteli bi splitter modem-telefon bağlantisini yapayim ki sonrada pişman olmak istemiyorum..

• quote:

quote:

uydunet kablotv hattından gelir, mesala evde kablotv kullanıyorsanız uydunet aldıgınızda kabloyu splitterda ikiye ayırıp bir tanesini kablomodeme takıyorlar kullanıyorsunuz interneti

telefon,adsl gibi

5mbit 69tl,

Vay benim Hayvanat kafam vay be... ulan demek ki benim 7 aydir evimin içinde burnumun dibinde ayağimin ucunda uydunet varmişda haberim yok..

Napalim olmadi.. Ttnet'i de zaten 2 3 ay sonra iptal ettiricem şimdi iptal ettirip uydunete geçsem ki geçemem Taahhüt yapmak istiyolarmiş 24 ay..... Eğer Tahatsüz olsaydi düşünürdüm.. Şuan ttneti taahhütsüz kullaniyorum.. Yani istedigim zaman iptal ettirim ama uydunette taahhütsüz tarife yokmuş...

Neyse Hayirlisi olsun yarin Cat 5 kabloyu döşüyorum eve İnş... Bi tane de Adam akilli Sağlam kaliteli bi splitter modem-telefon bağlantisini yapayim ki sonrada pişman olmak istemiyorum..

Dostum zaten 24 ay tahahhütsüz tarife sen hiç bekleme artık imkansız, mecbur bir yere tahahüt vermelisin. Uydunette bu konuda en mantıklısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: semender86

quote:

quote:

telefon,adsl gibi

5mbit 69tl,

Dostum zaten 24 ay tahahhütsüz tarife sen hiç bekleme artık imkansız, mecbur bir yere tahahüt vermelisin. Uydunette bu konuda en mantıklısı.

Ya illa 24 ay değil.. Mesela uydunetin Taahhüt yapmadan bana 3-4 ay ınternet verebileceğini bilsem veya verme imkanları olsa yarın ilk işim uydunete geçmek olur yani... Ama yokmuş.. bakiyorum tarifelere hep en az 24 ay taahhütu şart koyuyo taahhütsüz paket yok galiba yada ben göremedim...

Bakalım belki bina içine kabloyu döşetince sorunum hallolur.. 2 gündür elektrikcinin keyfini bekliyorum resmen.. bugünde izinliyim bari dedim uyumim da sabah erkenden gidip alıp geleyim adamı bi yerlere gitmeden yapsin şu işi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 13 Temmuz 2012; 6:48:51 >

• Aynı sorun bende de var internet gidip gidip geliyor elektrikçi kaç TL alır en fazla yada kablo parası cat5e

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.