Şimdi Ara

bina içi telefon ankastre kutusu montajı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
29.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar nihayet telekom binaya hat çekti, fakat bina içindeki kablonun dairelerden gelen kablo ile bağlanması için ankastre kutusu denen terminal kutusu montajı gerekiyormuş, yani telekom bina içine kabloyu çekti ve bıraktı, ankastre kutusunu mütahit koyar biz bina içine karışmayız diyorlar, mütahitle görüşemedik ama bunu gerçekten kim yapar, maliyeti nedir, elektrikçiler bunu yapabilirlermi, hangi kablonun bana ait olduğunu bir elektrikçi çırağına buldurdum ve hattımıda açtırdım buna bir bağlantı yaparak internet kullanabilirmiyim, sorular çok oldu ama cevaplarsanız sevinirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben apartmanın ankastre kutusunu düzenledim. Apartman 25 daire ve 3 dükkan. Öncesi ve sonrası fotolarını atıyorum.

Nedenine gelince, ne zaman telekomdan birisi gelip kutuya dokunsa diğer abonelerin hatları gidiyordu. Tekrar gelince bu sefer başkalarının hatları gidiyordu. Kontrol ettik apartmanda kullanılan hat kablolar 5 telli ve bağlantılarla hep mavi ve beyaz olan 2 si kullanılmış ama üretim hatası mıdır bilmem dokunmaya gelmiyor ve hemen kopuyor, bildiğiniz çürük yani. Diğer 3 tel sarı-kırmızı-yeşil ise sağlam idi ve hatları bunlardan herhangi 2 tanesine verdik. Diğer bir sorun da birileri dışardan telekom kablosuna asılmış ve kabloların bir kısmını kutudan koparmıştı.

Yukarıda bir arkadaş bir parçadan bahsetmiş adı kepkep diye, o parçanın adı reglet, hatta krone reglet :-) ev hat kablolarını hızlıca ve sağlam bir şekilde telekom dan gelen kablolarla temaslandırmaya yarıyor. Ama krone bıçağı denen bir alet ile yapılıyor. Bu alet kabloyu yerine sokarken fazla kısmında aynı anda kesebiliyor. Bunun yerine tornavida vs kullanmanızı önermem, zira bu alet kabloya iki yerden temas ederek reglet kıskacının arasına sokarken reglet kıskacına temas etmiyor. Tornavida reglet kıskacına temas eder ve zorlarsa kıskacı iyice aralar ve bu sefer de hiçbir kablo oraya sabitlenmez, tutmaz. Eğer yine de bunu yapacaksanız, telin önce kıskactan önceki kısmını, sonra kıskacın diğer tarafta kalan kısmını sırayla iterek yapın. kıskaca değdirmeyin. Reglet kıskacı telin yalıtımını açarak bakırı kıstıracaktır. İnşallah anlatabilmişimdir.

Ben bu yaptığım işte apartmana gelen telefon kablosuna dışarıdan asılmışlar ve reglet üzerindeki kablolar kısmi olarak kopmuştu. Telekom dan gelen siyah kalın kabloyu komple kesip, dış kılıfı 20 cm açarak demeleri ortaya çıkardım.

Telekom kablosunda 3 ana tel demeti vardı, her biri ayrı regletlere gidiyordu ve üzerilerinde belirtici renk şeridi vardı. Renkleri not aldım. Soldan sağa regletler için mavi, turuncu ve yeşil kullanılmıştı, aynı olacak şekilde tekrar yaptım. Her demet 4 erli 5 küçük demetten oluşuyordu ve bu küçük demetlerin hepsinde 3 tanesi beyaz, kırmızı ve siyah 1 tanesi ise farklı idi. Bu farklı olan renk o küçük demetin reglet üzerinde geleceği sırayı belirliyordu. Mesela ilk küçük demek beyaz, mavi, kırmızı ve siyah idi, burda ayırt edici renk mavi idi Zaten hangi demetin nereye takılacağı reglet üzerinde renklerle belirtilmişti, pek karışıklık olmaz.

Ama telekomdan gelen bu kablolarla çalışırken üzerinde yapış yapış bir yalıtım sıvısı var. Eller ve aletler batıyor. İşiniz bitince elinizi önce sıvı yağ ile iyice ovun sonra bulaşık deterjanı ile iyice yıkayın ve durulayın anca çıkar. Bu işin nedenini açıklamasını yapmayacağım, sadece yapın.

Kabloları sökme den önce hangi kablonun, regletin hangi numarasına bağlı olduğunu o kablo üzerine bir etiketle yapıştırın ki mevcut abonelerin bağlantısı daha sonra karışmasın. Bazı telekom tellleri regletten sökülerek kıvırarak direkt bağlantı yapılmış olabilir. O kabloların da reglet üzerinde bağlı olması gereken yeri bulun ve ona göre etiketleyin.

Kutu içine telekom görevlisi için bir de uyarı etiketi yapıştırdım. Çünkü daire numarası belli olmayan kablolar var. Telekom görevlilerinde kablo tespit cihazı var ve kolayca daire hatlarını bulabiliyorlar. Buldukları zaman kablo üzerine boş olarak yapıştırdığım etiketlere yazsınlar ve kutuyu düzenli bıraksınlar diye. Diğer türlü koca koca kağıtları iliştirip gidiyorlar.

Öncesi

Sonrası

Yapay Zekanın Yanıtı

Bina İçi Telefon Ankastre Kutusu Montajı

Telefonunuzu ve internet bağlantınızı güvenli ve düzenli bir şekilde tutmak için bina içi telefon ankastre kutusu vazgeçilmez bir çözümdür. Bu kutu, duvarınıza gömülür ve telefon kablolarını ve soketlerini gizler.

Türk Telekom ankastre kutuları, yüksek kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretilerek uzun yıllar sorunsuz kullanım sağlar. Ankastre kutularını Türk Telekom bayilerinden veya yetkili satıcılardan temin edebilirsiniz.

Bina ankastre kutuları, telefon kablolarının korunmasına ve estetik bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Kutuyu monte etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Ankastre kutusunun yerini belirle ve duvarında uygun büyüklükte bir delik aç.
    • Kutuyu deliğe yerleştir ve duvarla aynı hizada olana kadar it.
    • Vidaları kullanarak kutuyu sabitle.
    • Telefon kablolarını kutunun içine yerleştir ve soketleri tak.
    • Kapağı yerine tak ve vidaları sık.

İnternet ankastre kutuları, hem telefon hem de internet kabloları için tasarlanmıştır. Bu kutular, kabloları düzenli tutmanıza ve estetik bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

Telekom ankastre kutuları, çeşitli boyutlarda ve şekillerde mevcuttur. İhtiyacına uygun olan kutuyu seçmeden önce kabloların sayısını ve boyutunu göz önünde bulundurmalısın.

Telefon ankastre kutuları, evlerde, iş yerlerinde ve diğer binalarda yaygın olarak kullanılır. Bu kutular sayesinde telefon kablolarını ve soketlerini güvenli ve düzenli bir şekilde tutabilir, estetik bir görünüm elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen yokmu?

• Hattınızı bağlamış ve açtırmışsınız. Yani telefonunuzun çalıştığını anlıyorum. Dolayısıyla internet aboneliği alabilirsiniz, başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Ama Telekom'un kablosuna bağlantıyı nasıl yaptığınızı anlamadım. Ankastre olmadan, açıktaki kablo uçlarını birbirine mi bağladınız?

Ankastreyi basitçe bir elektrikçiye taktırabilirsiniz. Zaten binanın duvarlarının içinde telefon hatları vardır diye tahmin ediyorum. Her dairenin kablosu ankastreye bağlanacak. Telekom'dan gelen kablonun ucu da bu ankastre içinde boşta duracak. İnsanlar abone oldukça uçlar birleştirilecek, hepsi bu.
  • hattım aktif durumda fakat kablolar açıkta, kabloları o şekilde elle bağlasam internet kullanabilirmiyim?

• gerçi dışardan gelen hangi kablonun bana ait olduğunu nasıl anlayacağım?

• elekrikci çağır, on dakikalık iş.

• Aynı sorun bende de var.Ankastre kutuyu nerden buldunuz?telekom biz kutu takmayacağuz demiş.Müteahhit bu işle uğraşmayacak eminim.Ist. anadolu yakasında bu ankastre kutuyu nereden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB452229F -- 20 Ocak 2015; 22:02:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rako

Aynı sorun bende de var.Ankastre kutuyu nerden buldunuz?telekom biz kutu takmayacağuz demiş.Müteahhit bu işle uğraşmayacak eminim.Ist. anadolu yakasında bu ankastre kutuyu nereden bulabilirim?

sanırım mütahit takmış telekom biz takmıyoruz demişti, kablolarını biliyorsan elle bağla idareten

• Yapi marketlerde vardır. Altı üstü basit bir kutu. Kabloları birbirine bağlayan beyaz plastik parçalar ise "kepkep" olarak geçiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikçi çağırıyorsun sana telefon kutusu getiriyor onu oraya koyuyor o kadar ama 200 TL den aşağı yapacağını zannetmiyorum

Bu arada kaç aydır telekomu beklediniz kablo çekmesi için ?

• Telekom çok çektirdi bir çok kişiye bu kadar ah almasına rağmen hala ayakta

• Ben apartmanın ankastre kutusunu düzenledim. Apartman 25 daire ve 3 dükkan. Öncesi ve sonrası fotolarını atıyorum.

Nedenine gelince, ne zaman telekomdan birisi gelip kutuya dokunsa diğer abonelerin hatları gidiyordu. Tekrar gelince bu sefer başkalarının hatları gidiyordu. Kontrol ettik apartmanda kullanılan hat kablolar 5 telli ve bağlantılarla hep mavi ve beyaz olan 2 si kullanılmış ama üretim hatası mıdır bilmem dokunmaya gelmiyor ve hemen kopuyor, bildiğiniz çürük yani. Diğer 3 tel sarı-kırmızı-yeşil ise sağlam idi ve hatları bunlardan herhangi 2 tanesine verdik. Diğer bir sorun da birileri dışardan telekom kablosuna asılmış ve kabloların bir kısmını kutudan koparmıştı.

Yukarıda bir arkadaş bir parçadan bahsetmiş adı kepkep diye, o parçanın adı reglet, hatta krone reglet :-) ev hat kablolarını hızlıca ve sağlam bir şekilde telekom dan gelen kablolarla temaslandırmaya yarıyor. Ama krone bıçağı denen bir alet ile yapılıyor. Bu alet kabloyu yerine sokarken fazla kısmında aynı anda kesebiliyor. Bunun yerine tornavida vs kullanmanızı önermem, zira bu alet kabloya iki yerden temas ederek reglet kıskacının arasına sokarken reglet kıskacına temas etmiyor. Tornavida reglet kıskacına temas eder ve zorlarsa kıskacı iyice aralar ve bu sefer de hiçbir kablo oraya sabitlenmez, tutmaz. Eğer yine de bunu yapacaksanız, telin önce kıskactan önceki kısmını, sonra kıskacın diğer tarafta kalan kısmını sırayla iterek yapın. kıskaca değdirmeyin. Reglet kıskacı telin yalıtımını açarak bakırı kıstıracaktır. İnşallah anlatabilmişimdir.

Ben bu yaptığım işte apartmana gelen telefon kablosuna dışarıdan asılmışlar ve reglet üzerindeki kablolar kısmi olarak kopmuştu. Telekom dan gelen siyah kalın kabloyu komple kesip, dış kılıfı 20 cm açarak demeleri ortaya çıkardım.

Telekom kablosunda 3 ana tel demeti vardı, her biri ayrı regletlere gidiyordu ve üzerilerinde belirtici renk şeridi vardı. Renkleri not aldım. Soldan sağa regletler için mavi, turuncu ve yeşil kullanılmıştı, aynı olacak şekilde tekrar yaptım. Her demet 4 erli 5 küçük demetten oluşuyordu ve bu küçük demetlerin hepsinde 3 tanesi beyaz, kırmızı ve siyah 1 tanesi ise farklı idi. Bu farklı olan renk o küçük demetin reglet üzerinde geleceği sırayı belirliyordu. Mesela ilk küçük demek beyaz, mavi, kırmızı ve siyah idi, burda ayırt edici renk mavi idi Zaten hangi demetin nereye takılacağı reglet üzerinde renklerle belirtilmişti, pek karışıklık olmaz.

Ama telekomdan gelen bu kablolarla çalışırken üzerinde yapış yapış bir yalıtım sıvısı var. Eller ve aletler batıyor. İşiniz bitince elinizi önce sıvı yağ ile iyice ovun sonra bulaşık deterjanı ile iyice yıkayın ve durulayın anca çıkar. Bu işin nedenini açıklamasını yapmayacağım, sadece yapın.

Kabloları sökme den önce hangi kablonun, regletin hangi numarasına bağlı olduğunu o kablo üzerine bir etiketle yapıştırın ki mevcut abonelerin bağlantısı daha sonra karışmasın. Bazı telekom tellleri regletten sökülerek kıvırarak direkt bağlantı yapılmış olabilir. O kabloların da reglet üzerinde bağlı olması gereken yeri bulun ve ona göre etiketleyin.

Kutu içine telekom görevlisi için bir de uyarı etiketi yapıştırdım. Çünkü daire numarası belli olmayan kablolar var. Telekom görevlilerinde kablo tespit cihazı var ve kolayca daire hatlarını bulabiliyorlar. Buldukları zaman kablo üzerine boş olarak yapıştırdığım etiketlere yazsınlar ve kutuyu düzenli bıraksınlar diye. Diğer türlü koca koca kağıtları iliştirip gidiyorlar.

Öncesi

Sonrası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exelsior -- 19 Aralık 2017; 15:9:54 >

• exelsior E kullanıcısına yanıt
    Hocam sen ne yaptın öyle? Ne kadar zamanını aldı?

Tebrik edilesi bir iş yapmışsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exelsior E kullanıcısına yanıt
    Mükemmel olmuş, tebrikler. Yalnız şöyle bir ilave yapayım, tt elemanları dairelere giden kablo ile normalde ilgilenmiyor (elit hizmet adı altında ücreti karşılığnda/taahhütnameye ek ücret yazılarak iç kurulum hizmeti verilmesi hariç). Elemanların işi sadece kalın siyah kablonun bağlı olduğu reglet ile. Buraya iki tel çakıp kağıt iliştiriyor. Daire numarası belli olsa bile diğer reglet ile köprülemeyi yapmıyorlar. Metinde kağıt iliştirmeyin yazılmış ama dediğim nedenden dolayı bundan kaçış yok.
  • Akşamları yaşanan Hız probleminden dolayı Ttnet ekipleri Yapısal ankastre problemi olduğunu tespit ettiler ve müdahale edemeyeceklerini söylediler. Elektrikçi ile problemi çözülebileceğimi ilettiler. Ben elektrikçi te tam olarak sorununu nasıl anlatabilirim. Ttnet in yapamadıgini elektrikçi mi yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: exelsior

Ben apartmanın ankastre kutusunu düzenledim. Apartman 25 daire ve 3 dükkan. Öncesi ve sonrası fotolarını atıyorum.

Öncesi

Sonrası

1- mahallenin Saha dolabından evlere veriliyor demi kablolar ve o reglet denilen şeyde kablolar daha hızlı bağlansın diye sadece oraya sıkıştırılıyor doğrumu yani reglet olmasada direkt saha dolabından gelen 2 ince kabloyu bulup ek olarak bağlayıp mdodeme götürsen intrenet yine gelir demi ?

2- turunncu beyaz ve mavi beyaz muhabbeti var bu kabloların renkleri fark etmiyor demi içinden iletim geçsin yeter yok turuncu beyaz olcak yok mavi eeyaz olcak kablo olsun yeter değilmi yani fark etmiyor heralde ? önemlii olan bakır kablo olması ve içinden iletim geçemsi değilmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Mükemmel olmuş, tebrikler. Yalnız şöyle bir ilave yapayım, tt elemanları dairelere giden kablo ile normalde ilgilenmiyor (elit hizmet adı altında ücreti karşılığnda/taahhütnameye ek ücret yazılarak iç kurulum hizmeti verilmesi hariç). Elemanların işi sadece kalın siyah kablonun bağlı olduğu reglet ile. Buraya iki tel çakıp kağıt iliştiriyor. Daire numarası belli olsa bile diğer reglet ile köprülemeyi yapmıyorlar. Metinde kağıt iliştirmeyin yazılmış ama dediğim nedenden dolayı bundan kaçış yok.
    Konu hort ama arkadaş süper bir iş yapmış. Aslında ayrı bir konu olarak alınması lazım.

Telekom ekipleri ben kendimi bildim bileli reglete ile daire arasındaki bağlantıyı da yapıyorlar. Zaten yapmasalar yapılan iş ne işe yaradı?
  • reglet olayını birisi anlatabilir mi? hiç anlamıyorum bu hat olaylarını. mesela 10 daire var diyelim. 10 ayrı hat. artı eksi toplam 2 kablo. mesela bunlar birbirine temas etmemesi mi gerekiyor? ankastrede paralel olarak birleşiyorlar mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.