Şimdi Ara

BİNA İÇİ ELEKTRİK AKSAMI SORUNU!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başıma gelen bir olayla ilgili çözümlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim.
    "Yaklaşık 5 gün önce kiralık bir eve geçtim.Elektrik tesisatında metal borular kullanılmış(binanın tamamı).Banyoyu temizlemek için musluğu açtım ıslak zemine bastığımda ilk etapta sorun yoktu.Daha sonra Islak ayaklarımla musluğa dokununca elektrik akımına kapıldım.Sigortalarımı kapatıp zemindeki su vanası bölümlerini kontrol ettim ve çok şaşırdım.Borularda apartmanın merdiven demirinde hafif bir akımın olduğunu fark ettim.Elektrikçi arkadaşla akımın kaynağını tespit ettik.Akımın zemin katta ,(sanırım badana sırasında oldu)asılı duy kablosunun içinden geçtiği metal borulara yüzeyinin yüzülmesi ve teması sonucu olduğunu belirledik ve kabloyu yeniledik.Bu durumun yaşanmaması için benim evdeki toprak hattını kullanılmayan bir çeşme ile bağlantısını yaptık.Hala ben tedirginlik içindeyim.Duş sırasında başlangıçtaki sorunun yaşanması ne gibi sonuç doğurur bilmiyorum.Elektrikçi arkadaşa da uzman olduğunu zannederek böyle bir yöntem uyguladı.Acaba en doğrusu ne olmalı?Engin bilgilerinize ihtiyacım var"Teşekkürler...

• Kaçak akım rölesi kullan

ek:

Dikkat et ben ustanın çözümüne alternatif olarak söylemedim bunu, bu ona ek olarak uygulanacak birşey. Sen en sonda en doğrusu ne olmalı demişsin onun için bunu eklemek gereği duydum. Elektrik ustasının çözümü doğru ama bunu ne kadar iyi uyguladığını burdan bilemeyiz. Ayrıca kendini rahat hissetmek için, her halükarda iyi bir kaçak akım rölesi kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 21 Eylül 2007; 22:33:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Kaçak akım rölesi kullan

+1
  • Yazdığım olayda alt kattaki kablonun elektrik şebekesindeki metal boruya teması sonucu oluştu.Akım rölesini kendi ev şebekesine bağlatmam sadece benim evin akımıyla ilgili olmazmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctx

Yazdığım olayda alt kattaki kablonun elektrik şebekesindeki metal boruya teması sonucu oluştu.Akım rölesini kendi ev şebekesine bağlatmam sadece benim evin akımıyla ilgili olmazmı?

Doğru, gözden kaçırmışız. O zaman alt katın sahibini de kendi hattına kaçak akım rölesi takması için ikna edeceksin.
  • biraz pahalı bir yöntemde olsa oturduğunuz binanın komple elektrik tesisatını değiştirebilirsiniz en etkili ve kesin bir çözümdür
  • metal borunun içi kağıtla kaplıysa tesisatın çok eski demektir. adını şimdi hatırlamıyorum, ama bu tesisat boruları eskiden elektrik tesisatlarında sıkça kullanılırdı. şimdi pvc borular çıkınca artık terk edildi. tavsiyem en kısa zamanda ehliyetli bir elektrikçiye tüm apartmanı incelet. eğer tesisatın eskise, yaratabileceği sorunların yanında apartman tesşisatını yeniletmeniz ucuza kaçar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • soKak aRaLaRInda buLunan eLektriKÇiLerin maLzeMe yeterSizLiĞi buLunuyoR...faKat güzeL biR fiRmaya gittiĞin zaMan taM teŞkiLat geLiniyOr...diKKat et ufaK biR soRun oLsaDa kazıKLamaK isteDikteN soNRa Çok güzeL şeyLer yapabiLirLer...teSİsatçı doĞru bİR yöNtem uyguLamıŞ faKat güveNiLirLiĞi nekADar biLemeM...aRkadaşLaRın deDiği gibi kaÇaK aKım röLesi kuLLanabiLirSin...eĞer deRseN koMŞun keNdi sOrununnu keNdi haLLetSİn keNdi evİndeN teK hat İle toPrakLaMa hattı çeKtiRebiLirSin...KoLay geLsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pasa_canay

soKak aRaLaRInda buLunan eLektriKÇiLerin maLzeMe yeterSizLiĞi buLunuyoR...faKat güzeL biR fiRmaya gittiĞin zaMan taM teŞkiLat geLiniyOr...diKKat et ufaK biR soRun oLsaDa kazıKLamaK isteDikteN soNRa Çok güzeL şeyLer yapabiLirLer...teSİsatçı doĞru bİR yöNtem uyguLamıŞ faKat güveNiLirLiĞi nekADar biLemeM...aRkadaşLaRın deDiği gibi kaÇaK aKım röLesi kuLLanabiLirSin...eĞer deRseN koMŞun keNdi sOrununnu keNdi haLLetSİn keNdi evİndeN teK hat İle toPrakLaMa hattı çeKtiRebiLirSin...KoLay geLsin...

Konu harici bu. Paşa canay ark. yazdıklarının yarısı büyük yarısı küçük harf. Neden?

Lütfen Türkçe yazalım, burası msn sohbet odası değil.

• el alışkanlığı...
    bu tür uyarıların özel mesaj yoluyla yapılması gerektiğini düşünüyordum.
  • ctx arkadaşım topraklamayı musluğa vermen çok büyük bir yanlış, ikinci olarakta adam gibi bir topraklama olmadığından kaçak akım röleside çalışmaz. en doğrusu tesisatını komple elden geçirmen o metal borulara peşel boru derlerdi o borulara nya kablo çekmektense antigron kablo çekmen çok daha mantıklı tabiki görmek lazım boru çapları kurtaracakmı kolay iş değil ama en önemlisi topraklamayı musluktan ayır Ø6 mm lik nya ile dışarıya toprağa gömeceğin 60x60 bir bakır levhaya bağlaman daha mantıklı yada bakır çubuğa kolay gelsin dikkatli ol.
  • @explorer77, niye musluğu topraklamanın yanlış olduğunu düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: explorer77

ctx arkadaşım topraklamayı musluğa vermen çok büyük bir yanlış, ikinci olarakta adam gibi bir topraklama olmadığından kaçak akım röleside çalışmaz. en doğrusu tesisatını komple elden geçirmen o metal borulara peşel boru derlerdi o borulara nya kablo çekmektense antigron kablo çekmen çok daha mantıklı tabiki görmek lazım boru çapları kurtaracakmı kolay iş değil ama en önemlisi topraklamayı musluktan ayır Ø6 mm lik nya ile dışarıya toprağa gömeceğin 60x60 bir bakır levhaya bağlaman daha mantıklı yada bakır çubuğa kolay gelsin dikkatli ol.

Anlattıklarına göre zaten tesisatına KAR bağlasan da durmayacaktır. Elektriğe kapılıp kötü bişeyler olmasını istemiyorsan bunları yapmalısın.

• herhangi bir cihazda kaçak olduğunu düşünelim topraklama kablosu üstünden musluğa gidecek musluktada nötr olmadığına göre bütün bina su tesisatında elektrik giitmiş oluyo kısaca buda büyük bir tehlike. şimdiki inşaatlarda bina demirleri bile toprak hatlarına bağlanıyo ama eskiden böle bişi yoktu eğerki su tesisatı bii yerlerden nötr alıyosa bir şans kısa devreden dolayı sigorta atacaktır ama buda yangın tehlikesi ya sigortanın kontakları yapıştıysa sigorta atmıycak eski bina sigortalarda buşonlu tipse kesinlikle elle sarılmıştır kalın sarıldıysa bu seferde bundan dolayı atmıyacak sonuç itibariyle musluğa topraklama bağlamak tehlike.
    quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

@explorer77, niye musluğu topraklamanın yanlış olduğunu düşünüyorsunuz?
  • liu kang arkadaşım bide musluğu topraklamamışlar toprak hattını musluğa bağlamışlar ikisi farklı şeyler not olarak yazıyorum
  • iyİde muSLuk zateN toPraĞa iNiyOr...muSLuğu niE topRakLaSınLaRki geRekSiz saNırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.