Güzel paraymış hocam. Muhtemelen merkezi bir lokasyon olmalı ki bu kadar yüksek bir teklif sunulmuş. |
Binanım önünde süperonline fiber rogar kapağı var yardım (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Muhtemelen olabilir hocam, teklif bence de güzel :)
Bir de bu teklifi Vodafone vermiş kim bilir belki Türk telekom veya Turkcell daha fazla veriyordur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
@Alp-1905 Hocam @sis651 hocamız da aydınlatacaktır lakin bu bina tepelerine konulan baz istasyonları yerine kule tipi baz istasyonları daha sağlıklı esasen. Tabi şehir içlerinde kule tipi istasyonlar çok tercih edilemiyor ama özellikle deprem gibi durumlarda kule tipi baz istasyonları çok sağlam olduğu için devre dısı kalma ihtimali daha düşük oluyor. Tabi bazların bildiğiniz gibi fiber bağlantısı, elektrik bağlantısı veya jeneratörleri gibi konular da çok önemli. Binaların tepesindeki bazlar şu açıdan riskli oluyor mesela deprem olduğunda bina yıkılıyor e tabi baz da yıkılmış oluyor. 6 şubat 2023 depreminden sonra bina tepesine konulan bazların durumu gündeme sıklıkla gelmişti.
-
Valla bayiye gitmedim ama bayiyi aradım sadece kurulum işlemi yapıyoruz dediler bana baz istasyonu ev sahibimizin ama aile apartmanı yüksek üçret veriyorlardır büyük ihtimal ama.
-
Bizim çatımızda içine girelebilir bi büyük kapı'da var kilitli ama fiber kablo oraya gidiyor baya bir büyük
-
Kesinlikle buna ben de katılıyorum hocam
Güncelleme @Alp-1905 @XpressMusic34 Baz istasyonunu kuran arkadaş ile irtibat'a geçtik oraya giden fiber kabloyu daireye yani kutuyu kurulucak yere çekiliyormuş sadece süperonline'nin ekipleri gelip kurulum yapıp sinyal vericeklermiş ama süperonline buna yanaşmıyor altyapınız yok diyip geçiştiriyorlar izmir'de müdürlük filan yok bu konuyu nereye taşıyabilirim örneğin btk açık kapı başvuruları yaptım ordan'da sonuçsuz kaldık bu kadar saçma bir şey yok ya inanılmaz bu firma allah yardımcımız olsun bir an önce TT'nin ekipleri gelip kazı filan yapıp bitiselerde bizde bu firmadan kurtulsak ev sahibimiz bile dedi arayıp kurmayacaksanız neden böyle bir hizmet veriyorsunuz diye ve verdikleri klasik cevap sinyal güçlendirici diye vb vb komedi bunlar yemin ediyorum.
-
Gerçekten oraya kadar çekmişken kutu koyup evlere verip ek gelir kaynağı oluşturmak yerine bu kadar uğraştırmalarının sebebini ben de çözemedim
Superonline bu konuda çok esnek bir firmada değil maalesef altyapı işlerine bayiler bakıyor projelendirme vs
Ömrümde gördüğüm en rezil firma malesef evet haklısın binaya çekiyorsun bari kutuyu kuyup çek demi o kadar zor olmamalı ya ev sahibi ile konuştum izinli olduğum bir günde beraber gidip söyliyeceğiz konuyu.
-
Bir veri merkezi için çok para değil.
-
Baz istasyonu için binaya gelen fiber hattan son kullanıcıya fiber vermezler. Öyle derme çatma bir iş olmaz hani. Bölge için plan yapılır, izinler alınır, tüm sokaklara fiber çekilir, bina önlerine bağlantı için menholler bırakılır, fiber döşenir ve son kullanıcıya bağlantı yapılır. Bu iş için bir fiber hat döşenir hani. Bunun operatörün santrali tarafı da var. O tarafta da bölgedeki fiber kıllara ışık verecek cihazlar olur. Son kullanıcıya verilecek GPON ile kurumsalın kullandığı aktif kablolar ve dalgaboyları farklı olabilir. Baz istasyonlarında da GPON kullanılıyor olabilir ama 5G hazırlıkları da düşünülerek GPON kullanılmıyor da olabilir, tam bilgim yok. Bir de son kullanıcı arızalarına bakacak da bir ekip ayarlanıp anlaşılması falan lazım. Hani tek apartman için olmaz ama bütün mahalle için vs. bir şey yapılması daha olası olabilir.
-
Kule tipi baz istasyonları için yer lazım. Uygun yer bulmak kolay değil. Bina üstünde hazır yer bulmak daha kolay olabiliyor. Operatörler istese de çok mümkün olmayabiliyor hani. Kuleden başka reklam panoları da var yüksek. Ancak genelde bunlarda reklam olmuyor, boş bez oluyor. Reklam uygulatmış olanı çok az gördüm. Operatörün istasyon kurması için bir dayanağı olmayınca bulabildiği çürük binalara kuruyorlar istasyonları ve deprem olmadan bile çökebiliyor bu istasyonlar. Bkz. Geçen sene İstanbul'da yıkılan binanın tepesindeki baz istasyonunun İETT otobüsü kamerasında yere vuruş görüntüsü. Kule baz istasyonları tamamen operatöre ait olduğu için de kontrolleri, operatör çalışanlarının gir çıkları vs. çok daha kolay oluyor.
Bir de bina üstü kurulum daha da ucuza geliyor. Kule masrafın yok, kablo masrafın çok daha az. Masrafa rağmen belli oranda kule tipi ister aslında operatörler ama eldeki imkanlara göre şekilleniyor her şey. Burada Turkcell'in bir seneden fazladır jeneratörle çalışan kulesi var. Muhtemelen kurulduğu yerde elektrik hattı yok ve ne zaman çekileceği belli değil. Belki her gün gelip jeneratöre yakıt koyup gidiyorlar. Bina üstü istasyonda da bu sıkıntı olmuyor işte.
-
Ustadım tamamda bizim mahellemize yıllar önce kablolar çekilip kuruldu zaten fiber altyapısı hatta rogar kapakları ve ankstre kutuları bile var hatta oradan çekildi zaten fiber hat ve bağlantılar bile var bizim binaya kurulum yapan kişi ile görüştük yer altında'ki rogar kapağındaki fiber kablodan ek yapılıyormuş ve siyah uzun tutamaçlı kablo kurucusu ile'de kapatılıyormuş kabloları zarar görmesinler diye tek yapılması gereken ek bağlantıdan fiber kablosunu bizim binamıza çekim ordan'da sonlandırma kutusuna fiber hattın tamamlanması gerekiyormuş küçük kablolar ile tanımlanıyormuş bize böyle seyledi ondan sonra dairelere kablo çekimi ve sonra'da sinyal veriyorlarmış dün görüştük bizim mahallemize ve binamıza hem baz istayonunu çeken hemde binamıza fiber hatta kuran kişi ile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bölgenizde evlerinde SOL fiber kullanan var mı? Tek sizin sokağınızda mı var o menholler, diğer sokaklara da çekildi mi altyapı? Hani omurga ya da baz istasyonu için mi kuruldu tek, yoksa evlere dağıtım için de altyapı var mı, o önemli.
-
Hayırlısı olsun hocam gelişmeleri aktarırsınız
-
Çok teşekkürler hocam mesajların ve bilgilendirmeler için.
-
-
Tabikide ustadım her bir yapılanları bildiricem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, anladığım pek müstakil de değil evler orada ve çok katlı binalar var çevrede. Evlere kadar fiber götürecek altyapı döşenmiş ve kullanılmıyorsa farklı bir durum vardır orada. Turkcell altyapıya yatırımı yapıp onu boşta tutacak bir firma değil. Hemen abone toplayıp gelir elde etmeye çalışır normalde, daha iyi bağlantıyı kullanan müşterileri bile kendilerindeki daha kötü paketlere aktarmayı beceriyor bunlar. Farklı bir durum var olmalı orada. O da orada kimle görüşülüp öğrenilebilir bilmiyorum. Belediye ile ya da başka bir şeylerle arada bir sorunlar vs. olabilir. Yer altında kanallar ve menholler hazırsa fiberleri çekip evlere bağlantıyı vermek aylar içinde yapılabilecek bir şey..
-
Hocam Anadolu’da bir çok yerde Superonline ın kapakları var. Bir kısmı baza giden ama apartman önlerine bırakılan yuvarlak kapaklar. Bir kısmı diktörtgen mi kare mi ne? Bizim cadde de iki tür kapak var ama apartmanlara net verilmemiş. Yani sol bunu yapıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X