Şimdi Ara

Bios Auto-Reset Yapıyor 1Mhz İleri Gidemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    e2180
    2gb veritech 800 mhz ram
    600watt psu

uzun süredir 3200 mhz de sorunsuz kullanırken ne olduysa son bi aydır bios bi resetlendi daha da oc yapamıyorum 1 mhz bile yukarı çıkmıyor

save and exit dediğim zaman kendi kendine açılırken bi reset daha atıyor ve biosu açınca default ayarlara geri geldiğini görüyorum acaba sebebi nedir ?

not: iki tane ram var ikisini de teker teker denedim sorun ramlerde değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neczer -- 7 Mayıs 2009; 20:35:02 >

• %90 ramlerde... Sürekli reset atıyordu ve ramlar için değiştirmedim parça kalmadı Bendede panelime bakarsan veritech ramler var ve veritech kadar sorunlu çalışan ram görmedim.. sistemimi toplayalı 2 ay kadar oldu ve 457 fsb'nin üzerine çıkamadım dedim herhalde anakarttan ep43 anakart ile denedim aynı daha sonra arkadaştan ocz 2x1 800 platinium ramle dedim 500 fsb'ye kadar çıkardım ve dahada gidiyor ama malum sıcaklıklar.. Uzun oldu ama inş. anlatabilmişimdir.. sorun ramlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLiE -- 7 Mayıs 2009; 21:11:22 >
  • çözüm yolları:

tekrar aynı biosu yüklemek ve "dmi pool data" temizlemek

voltaj bölümünde "auto" özelliği kalmayacak , voltaj vermediğin değerler "normal" olacak

biraz voltaj arttırma yapılabilir örneğin 1.325v ise 1.350v vermek gibi

son zamanlarda işletim sistemi değiştirdiyseniz gene stabilite kaybı olabilir
  • klasik p35 ds3l hatası

ben ramleri 1 ve 3. slotlardan alıp 2 ve 4. slotlarda çalıştırarak oc yapabildim

eski yerlerine geri aldığımda yine oc oldu

deneyin bişey kaybetmezsiniz
  • şimdi arkadaşlar acayip bi durum var

az önce pc yi söküp taktım tekrar bu sefer bios reset yapmadı defaulta da dönmedi ama yaptığım ocden sonra oc yi açtığımda işlemcinin hız aynıydı ve cpu z den baktıım da ramler 333*2 gözüküyordu oysa 400*2 olması lazımdı.. daha sonra bende eskiden kalma 1gb 800 ram vardı onu ttaktım bios reset yaptım pc çalışmadı
    tekrar 2gb veritech taktım bu sefer yine eskisi gibi defaulta atmaya başladı. ben de default açtım bu sefer ram değerleri normal 400*2 olarak gözüktü tam olarak sorun sizce nerede
    bu 2 ram de bozuk olabilir mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.