Şimdi Ara

Bios ayarını değiştirince bilgisayar bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün windows'a format attıktan sonra, bilgisyarın ekran kartımı görmemesi üzerine bios'u biraz kurcaladım. Tabi bu kurcalama şuanlık bilgisayarsız kalmama neden oldu. Acer Aspire 5755g marka bir dizüstüye sahibim. Bios ayarlarında bulunan "Graphic Mode" seçeneğinde ufak bir değişiklik yaptım. "Integrated" seçeneğini "Switchable" yaptım. Bilgisayarın düğmesine basınca direkt olarak siyah bir ekran geliyor, sol üst köşede hareketsiz duran bir imleç ve öylece saatlerce bekliyor harddiskte herhangi bir işlem yapmadan ve sadece fanı son devirde çalıştırıyor. Biosu bili çıkararak sıfırlamayı denedim. 2 saat bekledim işe yaramadı, 8-9 saat bekledim oda işe yaramadı. Statik elektriğini boşaltarak çalıştırmayı denedim yine olmadı söktüm taktım bir işe yaramadı. Kısacası ne yaptıysam işe yaramadı. Böyle bir durumun üstesinden nasıl gelebilirim bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi acilen? Şimdiden teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Einstein34

Merhaba arkadaşlar,

Dün windows'a format attıktan sonra, bilgisyarın ekran kartımı görmemesi üzerine bios'u biraz kurcaladım. Tabi bu kurcalama şuanlık bilgisayarsız kalmama neden oldu. Acer Aspire 5755g marka bir dizüstüye sahibim. Bios ayarlarında bulunan "Graphic Mode" seçeneğinde ufak bir değişiklik yaptım. "Integrated" seçeneğini "Switchable" yaptım. Bilgisayarın düğmesine basınca direkt olarak siyah bir ekran geliyor, sol üst köşede hareketsiz duran bir imleç ve öylece saatlerce bekliyor harddiskte herhangi bir işlem yapmadan ve sadece fanı son devirde çalıştırıyor. Biosu bili çıkararak sıfırlamayı denedim. 2 saat bekledim işe yaramadı, 8-9 saat bekledim oda işe yaramadı. Statik elektriğini boşaltarak çalıştırmayı denedim yine olmadı söktüm taktım bir işe yaramadı. Kısacası ne yaptıysam işe yaramadı. Böyle bir durumun üstesinden nasıl gelebilirim bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi acilen? Şimdiden teşekkürler.

şuan biosa hiç ulaşamıyormusun?

• Hiç bir şekilde bilgisayar üzerinde bir işlem gerçekleştiremiyorum. Sadece o gördüğünüz donmuş bir şekilde bekleyen siyah ekran var. Keşke ulaşabilsem, derhal eski haline getirirdim ama nerde... :)

• Eğer bilgisayarınızın garantisi yoksa altını açıp Bios pilini çıkartıp yarım saat bekle sonra yerine tak eski haline döner. Bazı Notebook larda çok kolaydır Bios pilini sökmek iki vida ile sökülebilir seninkide öylemidir bilmiyorum

• Maalesef pili çıkartarak resetleme işe yaramadı. 8-9 saat pilsiz kaldı ama hala resetlenmedi. Bildiğiniz başka resetleme yolu varmı? @mustafa aydemir

• Sorun Bios ayarları ile ilgili olsa pili çıkarınca mutlaka düzelir di başka birşey aklıma gelmiyor malesef

• Peki teşekkürler. Bence kesinlikle bios ayarlarında, çünkü o graphic mode ayarını değiştirdikten sonra bilgisayar bu hale geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar çözüm önerisi olan yokmu? Daha önce bu sorunla karşılaşan kimseyi bulamadım. Bilgisayar açıkken herhangi bir işlem yapılamadığından kapalıyken yapılabilecek birşey olabilir mi, pil çıkartma dışında. Bilgisayarın donanımı ile ilgili herhangi bir resime ihtiyacınız olursa gönderebilirim.

• bios piliylen beraber elektiriği de keseceksin. yani bataryayı da alttan çıkar. fişi çekmeyi söylemeye gerek yok sanırım.
  • @Kotaless

İlgilendiğiniz için teşekkürler. Söylediğiniz yöntemi denedim. Bu sefer düğmeye basınca faklı durumlar oluştu; bilgisayar iki defa kendiliğinden kapanıp tekrardan açıldı. Ama yine açılışta aynı siyah ekran geliyor.

@mikail13

Pili çıkarttığımda onları zaten yapmıştım. :) Teşekkürler yinede.

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Sıkıntı ramdeymiş. Toplamda 8 gb ram vardı. İkiside bozuldu. Az önce bilgisayarın içinde kalan son 4gb lık ram i çıkartıp yerine bir başka ram taktım. Sorun düzeldi. Acer'a bu kadar dandik bir bilgisayar ürettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Burdan aldığım ders şuki, iyice araştırmadan teknolojik bir alet almamak gerekiyormuş. Tabi böyle iyi özellikte bir bilgisayarın, bu kadar ucuz olmasında bir ali cengiz aramamakla, suçu üstüne alıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.