Şimdi Ara

Bios Ayarları/Dvd-Room Gözükmüyor{Yardım}

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 'bilgisayarım'da dvd-room yok oldu...Dvd room a elektrik geliyor açılıp kapanıyor kablolarını felan kontrol ettim ama sorun yok.Kısacası pc dvd-room u tanımıyor...
    (biraz araştırdım) sorun biostan kaynaklanıyor sanırım ve bende biosu tam bilmiyorum lütfen bana yardımcı olursanız. bios sorunlu kısım resimdeki yer sanırsam nasıl düzeltecem ?
    Biosun Resmi.

• En kolayından biosun default ayarlarına getirin...

Bios'a girin > "Load bios defaults"
    yada
    bios pilin söküp bir müddet bekleyip yeniden takın...
  • Dediklerini yaptım ama hala hiçbir değişiklik olmadı... (Bios pilini çıkardım pcde hiçbirşey değişmedi acaba ondamı sorun var ? ) Dvd*rom jumperınıda çıkardım taktım yine değişiklik olmadı..

İDE primary master NONE
    İDE primary slave NONE
    İDE secondery master NONE
    İDE secondery slave NONE

Ben bu ayarlar bozuk diye düşünüyorum...
  • Öncelikle bios'u sıfırlamak için pili çıkartırken elektiriğide kesmiş olmanız gerekli...Birde pili söktükden sonra pil kutuplarının geldiği yeri tornavida gibi metal bir cisim ile kısa devre yapın(birbirine dokundurun) yada clear cmos jumper'ını kullanın...

anakartınızın kitapçığına bakarak yerini ve hangi durumda resetleme yaptığını öğrenebilirsiniz.(genelde 2-3 olur)

Biosu resetlediğizde bios ayarları sıfırlanacaktır (tarih,saat v.s) bu şekilde anlayabilirsiniz
    Biosu resetlediğiniz halde sorun devam ediyorsa dvd-rom'unuzun jumper ayarını kontrol edin oda olmadı dvd-rom'unuzun kablolarını değiştirin,imkanınızın varsa 2.bir dvd-rom bularak aynı kısma takıp deneyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eMr... -- 14 Aralık 2008; 11:38:45 >

• Biosu resetledim (tarih felan değişti) Sorun hala devam ediyor.
    Bios sıfırlandı ama IDE yerleri hala aynı onların hangisi H.D.D olacak , auto / disable olacak onları bilmiyorum....

Jumpera gelince Dvd-room un arkasında 3 tane jumper girişi var Jumper 3.cüsünde takılı...
    (Bu arada ilgin alakan için tşk ediyorum )
  • Rica ederim yardım olabiliyorsam ne mutlu...

auto/disable seçeneği varsa auto'yu seçmeniz gerekli..

Jumper'a gelince
    Dvd-rom IDE kablosunda hangi kısımda takılı ise jumper ayarınıda(Master MA, Slave SL) ona göre yapmanız lazım...

Jumper ayarınız doğru ise sağlam bir kablo ile deneyin birde farklı bir dvd-rom yada cd-rom neyse onu aynı kısma takıp(jumper ayarınıda unutmadan) deneyin bu şekilde sorunun kablodamı, dvd-rom'damı, biosdamı olduğunu daha rahat anlayabilirsiniz..

• Yani jumper slave de ama Master IDE kablosu takılıymış...
    IDE deki gri olanı dvd room a takınca sorun çözüldü..
    Çok Çok Teşekkür ederim EmR...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios'ta Boot menüsü yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu...
  • banada yardım edermisiniz pc ye yeni lg dvd marka sürücü aldık ama görmüyor ilk 2 takışta gördü şimdi görmüyor bios ayarlarında 1st-floopy drıve 2m-st4893 felan bişiler 3m-dvd işte lg-dvd-hd felan bu bişe değiştirirmi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.